söndag 25 juli 2010

Jag målar, alltså är jag

Ny färg och nya penslar - och allt lever farligt! Jag spejar efter saker och möbler jag kan måla (får man inte plats med fler möbler får man måla om det man har).
Just nu målas loppisstolsfynd från i fredags, ett litet bord, krukor och ramar. Har även bytt plats på lite lampor, så då hamnade en gammal sovrumslampa här i vardagsrummet, och gjorde att det kändes mycket högre i tak.

Och så funderar jag på om jag ska måla om dessa stolar, igen. Det är något som inte riktigt säger klick med dem...Ska de bli helt vita, så att jag målar över de ställen där jag sandpapprat? Eller måla på tunt utspädd ljusgrå färg? Eller ska jag slipa på de mera, så att de blir mer slitna? Eller är det egentligen stolsitstyget som behöver bytas ut?

Jag grunnar och regnet regnar.

25 kommentarer:

Vårt liv i norr sa...

Jag skulle nog prövat med att byta stolstyget till något grått/beige linnetyg...

helena

♥ Pia... sa...

Hmmm..det var många funderingar & frågor..skulle nog byta ut tyget först..och blev inte det bra så skulle det bli en ljusgrå färg..inte helmåla vit..näääee..själv så funderar jag på en massa oxå..ska göra så eller si??..och ute regnar det som ..tusan..passar superbra att pyssla ine då:)..
Pia

Hem och Harmoni Marie sa...

Ljusgrått tycker jag låter som en bra idé.... även om jag tycker stolen är fin som den är. :)

Ha en pysslig söndag! Marie

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Vilken energi mitt i allt grunnande! Är stolen gammal? Den har snygga ben, men ryggstödet verkar ngt "pråligt". Jag håller med dig om att det är nåt som inte stämmer. Den blir liksom lite osynlig när tyget OCKSÅ är vitt. Hmmm... Rutigt tyg i start/vitt/grått?
Regnet regnar här också och jag sover. Energi 0.

Filippas vita sa...

Jag håller med de andra, ett annat tyg skulle göra att stolen blev finare. Du har ju en hel del tyger :-)

Jenny sa...

Hej Fröken!
Vad du fixar o grejar! Tycker stolen är fin men att byta tyg på sitsen vore kanske en bra idé? Linnetyg eller nått randigt eller rutigt hade jag valt:)

Kraam Jenny

Mamma Su sa...

Tyget! Det är tyget som ska ändras, det blir för lika och osynligt alltihop. Annars är stolarna så fina tycker jag :)

Kram Åsa

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Vilken fin lampa!!! :) Är i sommarstugan nu å de spöregnar:( Ha en fin dag! Kraam Izabell

Anonym sa...

Jag skulle byta stolstyg, om det vore jag! tack för alla underbara inlägg!
Kram

Katarina sa...

Såå fin stol! Ljusgå färg och variera tyget, från Marimekkos klara färger till lugnare toner,men med något liiitet svart i. Beroende på årstid.:)Oj va mycket kul du har för dig!

Madeleine Berglund sa...

Hej!

Här pysslas det för fullt. Själv blev jag helt målarmatt efter den här semestern, som jag har målat och målat och återigen målat...pust...

Ja, du förstår, det fanns jätte fina ben (4st för 99 kr) på Ikea men som nu tagit slut. Ikeakvinnan trodde att de skulle komma in så småningom. Jag uppdaterar dig om det!!!
Imorgon börjar jag jobba, känns inte så farligt ändå. Har du en vecka kvar din lyllo?

Kram kram
Madeleine

Grodmamman sa...

Jösses, vilken energi du har! Fast det tycker jag i och för sig att du har jämt!:)
Säger som de andra, byt tyg på stolen först. För mig är det för vitt, fast det får inte bli för färgglatt heller. Fast det tror jag inte är någon risk med dig!;)
Här har det nu regnat hela dagen, börjar tröttna faktiskt.
Kram

Ljuva Drömmar sa...

Jag håller med de föregående om att du ska börja med att byta ut tyget. Funkar inte det tycker jag att grått låter fint. Vilken energi du har, var försiktig bara så inte oxå herr fräken hamnar under penseln...;)

Tack för din kommentar hos mig. Du la dig absolut inte i för mycket...jag vill ju gärna ha hjälp. Jag har tänkt lite til och tv-skåpet får vara kvar som det är. Jag skulle gärna vilja ha vitrinskåpet där du tyckte men är för lite plats. Jag har alldeles för mycket möbler för det rummet men, men.

Kramar Maria!

Tiger sa...

Jag skulle också börja med att byta tyg, så att det blir lite variation i det vita...

Sommarhälsningar
Elisabet

Linda sa...

Vilken härlig energi du verkar ha!!! Bra idé att göra om loppisfynd igen, istället för att köpa ännu fler. Jag ska faktiskt också måla lite ramar ikväll.

Kram Linda

Levindas Värld sa...

För det första önskar jag dig en riktigt skön sista semestervecka och hoppas att dagarna på jobbet sen går toppen och att ångesten håller sig väck :)

Hmmm...jadu va ska du testa med stolen? Till en början tror jag du ska börja med att testa byta ut tyget, det är ju den enklaste vägen! Jag tror på nåt lite dovare färgval, kanske mot linne,någon brun nyans, grått eller krämvit istället för helvit.

Och om det inte är det som är felet så kan du ju alltid gå på med penseln sen :)

kram!

Anonym sa...

Härligt när kreativiteten flödar...här flödar mest regn, skratt. Kram Milla
PS. Skriv något vackert på sitsen? DS.

StrandviksVillan sa...

Inte måla stolen!! Den är så vacker som den är! Pröva med att byta tyget först i så fall.
Hmmm... faktiskt väldigt länge sen jag hållit i en pensel, har ju mest hållit mig till spaden i sommar ;) Har ju några stolar själv som står och väntar, dom tror jag faktiskt du skulle hålla med om att dom behöver få ny färg, ehhh :P

Elensar sa...

Där fick jag en idé. Ska genast springa ner i källaren och leta reda på alla ramar och ge dem en omgång med vit sprayfärg.

Louise sa...

Ljusgrått låter vackert!!

Sanna sa...

Oj vad mycket fint!Jag har inte målat alls under min semester,trots att jag hade en del planer.. Jag tycker att stolen är fin som den är, men vill du ha lite förändring så kan du ju alltid köpa en sådan där löst överdrag med volanger.

MissStorm sa...

Jag tycker mig höra ditt tygskåp ropa att det finns någonting där inne som du borde använda istället... Kanske något mönstrat i vitt och svart?

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Men är du i målartagen....Tänkte jag skulle bli det imorgon;o)
Stolen klickar hos mig, skulle vara tyget då!?

Kram Malin

Noamaja sa...

Åh så härligt att måla, måla, måla! Härlig stol! Jag tror att den skulle vara fin svart. Jag tror att det som känns som att det inte stämmer kan vara att benen känns väldigt tunga jämfört med ryggstödet. Men jag tycker att det gör stolen intressant:-)

Ha det fint!

Varma hälsningar,
Noamaja

Smultron på ett strå sa...

Hej, jag skulle nog byta tyg om jag vore du. Kanske nåt svart-vitt i Josef Frank-stil? Läste i en kommentar att det finns snygga ben på Ikea, bara 99:- för 4 styck. Jag behöver bara två snygga ben, gärna långa och slanka men ändå vältränade, kanske man kan dela en förpackning?? :-) (jag vet, tråkig måndagshumor!) //kram maria