måndag 12 juli 2010

When it rains, it pours..

...eller snarare, när solen skiner som mest, gör man flest loppisfynd!
Jag vet inte om det beror på det trista vädret i juni som fick folk att städa ut därhemma och att alla andra utom undertecknad nu ligger på stranden så att fler fynd blir kvar till mig. Men fynd blir det!

Idag fick jag en hel påse, ca 40 st virkade dukar, tygservetter och lite annat för en tia! Massor med material till kommande projekt (ni trodde väl inte att jag skulle använda dukarna som dukar??!)

Och i lördags fyndades en stor (och tung..) bricka, den är runt 70 cm lång och i alldeles perfekt skick för mig. Och som herr Fräken sa; en till bricka var ju precis vad jag behövde!! (jag ignorerar den ironiska undertonen som jag hörde då han sade detta)Det är härligt med sommar, semester och loppis!!!

20 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så vad blir det för något denna gång då? Tavla, kuddar? Med så mycket spets kan du ju hitta på en hel massa skoj - ett superfynd!

Hem och Harmoni Marie sa...

Jag håller med, det är underbart!
Ska bli kul att se vad du kan hitta på med 40 virkade dukar.... :)

PS. Som ordverifiering fick jag nu...rambo.... det kanske passar på din blogg....fniss!

Grodmamman sa...

Jösses, vad mycket fint du kan göra med alla de där dukarna!:)
Här är det stranden som gäller, kan inte tänka mig ett bättre ställe nu när det är 25-30 grader ute. Synd att vattentemperaturen inte hängt med bara.
Kram

Anonym sa...

Vilken skatt! Klart det inte ska bli dukar:) Sådana där undertoner som makar/sambor har;) Nej, de känner jag inte till=D
Mina öron uppfattar inte sådana toner:)

Svar; Sonen såg de vältränade vampyrerna(visserligen lik-haha-bleka & de mer solbrända vältränade indianerna/vargarna i filmen:) Är 10 och börjar nog se sin kropp på ett nytt sätt;)
Nu får mamma snällt vara med och styra upp så han inte blir föör...fixerad:)
För sååå mycket orkar nog inte jag träna*gapskratt* då hinner jag inte pyssla & möblera om:)

StrandviksVillan sa...

Du har bra flyt nu, Fröken :)
Låt ingen (läs: Herr Fräken) stoppa dig i din iver!

Jenny sa...

Hej Fröken F!
Klart ni behöver fler brickor;)

Ska bli spännande att se vad du hittar på med dukarna!

Jag vill oxå gå på loppis, det var länge sen nu!

Kraam Jenny

Loella sa...

Finfina fynd fröken!


Ha de gott!
Loellan

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Åh så fina fynd du gjort!! Grattis, bra jobbat! ;) Kraam

Linda sa...

Visst är det härligt med loppisfynd, framför allt dem för en billig penning =)

Jag är i Bohuslän och ska inom några dagar besöka några av mina favoritloppisar, så jag hoppas på några fynd jag också.

Kram Linda

Bella sa...

Vilka fina fynd du gjort, kan nog vara så att ju finare väder det är desto fler tillbringar tiden på stranden istället för bland loppisborden, perfekt för dig :)

Hoppas du haft en bra dag i värmen!

Limetwig sa...

Gu va snygg bricka och va mycket man kan ha en sån till då :)
Ha det bäst i din pysselverkstad! Åse

Systrarna Hjertén sa...

Man kan aldrig få för många brickor! Jag har en liknade som var kvarlämnad när auktionen var slut, så den fick jag ta med mig hem GRATIS!! Gratis = BRA och den är dessutom väldigt användbar!

Mvh
Frida

mariaK. sa...

Hej,
ja, sådanna där dukar kostar ju ingenting på loppis. Inte så kul att ha som dukar, men oj vad fina saker det går att göra av dem. önskar bara att jag hade mer tid till sådant pyssel.
må så gott, Maria

Livet på Berget sa...

Hahaha nä det trodde jag då sannerligen inte att du skulle, ska bli kul att se vad det blir. Fyndade nästan inget igår på Myrorna men lite fick följa med hem ialla fall bland annat en bricka :).
Ha de gott!
Kram
/Sara

Snickaregården sa...

Va kul att göra så billiga fynd :)
Det ska förstås bli spännande att se vad du kommer hitta på för pyssel med dukarna ;)

Kram Maria

Anonym sa...

å berätta berätta! Vad ska du göra? :)
/Linda H

Monkan sa...

Vilken härlig bricka och vad bra att ni var så överens om den ;-) Alla de dukarna för en tia?! Varför ta betalt över huvud taget...

Åh, har du varit i Stockholm. Jag kände det på mig! Jag var in på Ohlssons Tyger i lördags för första gången på länge (hinner varken blogga eller shoppa...) och tänkte, undrar om Fröken Fräken är här?! La märke till en person, en kasse från Myrorna i handen, kanske? Om jag nån gång skulle gissa och rita Fröken Fräken (jag kan inte rita...) så skulle det helt klart vara med en kasse med loppisgrejer i handen.

Kanske var du in i tygaffärn under Stockholmsbesöket? Men att du skulle vara just där just då? Hur sannolikt? Det var varmt, man kan få för sig saker då... En ökenhägring :-) Ja för jag såg ju öken på fredan, ett spontanbesök på bio efter after work, vi såg Sex and the city som ju utspelar sig i öken. Vi var på Sergel och gissa vad jag fotade innan bion, jo Shrek.

Så då har vi varit på samma plats, samma dag eller nästan, så det var därför jag kände Fröken Fräken-auran!

I den vackra dikten/sången :-) får jag uppfattningen att Fröken ansåg att temperaturen var en aning hög? Snicksnack! NU, är den hög. Efter jobbet igår blåste det en del, som om nån blåste med en jättestor fön på mig när jag gick till tunnelbanan. Jag körde ett spinningpass ikväll, kunde vrida ur kläderna efteråt, till passet åkte jag tunnelbana. Klev på, gick rakt in i en varm vägg. Spinningen var svalare...

Men jag klagar inte, framför allt de där jättevarma vindarna är fascinerande. Bara det att... min semester börjar till helgen och vädret... ser ut att bli allvarligt försämrat!

Levindas Värld sa...

Javisst är det härligt med sommar och sol och loppis!! Men jag har inte besökt nån sådär jättebra loppis än, känns jättetrist...

Men jag ska ta med mig mamma och syster på den stora bakluckeloppisen i Östhammar nån lördag hade jag tänkt mig och där hoppas jag göra fynd :)

Va många vackra dukar du fick tag påför en ynka peng, då är loppis som roligast...hihi!

Ha det trivsamt i solen!!

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Nej nu har det slutat att regna..om det är fint i morgon så åker jag till havet och solar å badar:D Ha en fortsatt fin kväll, kraam

Lilja's Corner sa...

Vilka fina fynd, hördudu! Jag är också på jakt efter gamla dukar, är nämligen sugen på att laga en rund lampa av dem...
Och en sån bricka skulle inte alls vara dum att ha heller!