fredag 23 juli 2010

Så går ock en natt i mitt liv

Kl. 23.58 Läggdags!

Kl. 00.02 Herr Fräken, den lyckosten, sover djupt.

Kl. 00.35 Jag lägger ifrån mig kvällslektyren och försöker somna.

Kl. 01.25 Vinden viner, regnet slår mot backen. Oväsendet gör det omöjligt att somna!

Kl. 01.55 Går en vända för att kolla om olivträden har blåst bort från balkongen. Upptäcker en igelkott som är ute och bökar på gräsmattan. Det är alltså inte bara jag som är vaken!

Kl. 02.20 Jag tittar en sista gång på klockan och somnar tydligen till slut...

Kl. 03.30 ...vaknar jag igen av den sabla blåsten. Jag stänger fönstren i hopp om att det ska bli tystare. Hjälper föga.

Kl. 05.15 Jag vaknar av att jag fryser om fötterna (!) och måste upp och leta reda på ett par sockar. Japp, det är inte lika varmt här som hos er söderöver.

Kl. 07.00 Den morgonpigge herr Fräken stiger upp, utvilad. Jag har äntligen somnat ordentligt och märker ingenting.

Kl. 07.30 Den idoga gräsklippningsenheten anländer till gården och sätter igång trimmern utanför mitt fönster. Jag väcks panikslagen!

Kl. 08.20 Jag ger upp och stiger upp.

Japp, idag är en dag jag verkligen skulle kunna tillbringa ute i en solstol, halvsovandes...

Ni kan få fundera på vad det ska bli av den här samlingen som jag virkat under många kvällar! (nej, det ska inte bli världens största samling av grytlappar!)

12 kommentarer:

Marita sa...

Så fina färger du virkat i.
jag hade också svårt att somna i natt..kollade på klockan ännu 03 och 05 var jag igen vaken.
Måntro det var fullmåne..
~marita~

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Haha din stackare!! Jag har oxå sovit skitdåligt! Fast inte lika dålig som dig.. Hoppas du får en bättre nattsömn inatt! :)

Kraaam Izabell

Grodmamman sa...

Jag har också sovit dåligt i några nätter, men här beror det ibland på att en dotter kommer in och ska sova nära när det redan är super varmt i sovrummet!:)
Hoppas att du kan slappa lite idag även om solen inte kommer fram, här regnar det just nu.
Ska bli spännande att se vad du ska hitta på med allt det du virkat. En filt kanske?
Kram

♥ Pia... sa...

Hm...ja du dessa nätter..har funderat på om jag är för utvilad..??!! sover så få timmar..men det vänder väl snart..Jahaja..vad ska det bli för nåt av virkhögen då??..spännande ..ingen ide att gissa:).
.ha de gött där i solstolen..Pia

Karin - Mina Rum sa...

Ja, vad ska det bli tro? En ny matta kanske, men "grytlapparna" är visst runda. Jag får fundera ett tag till.
Hoppas du får sova bättre i natt. Kram!

Anonym sa...

Hoppas du kan sova en stund på dagen i alla fall :)

Jag gissar att det blir något runt nästan som en blomma av alla dessa runda, vackra:)
En fin matta eller ett överkast? Med din härliga pysselförmåga är jag säker på att det blir något vackert =D
Själv har jag fått hem zink-schabloner så snart ska jag nog kunna pyssla lite jag me´=D
Sov gott & kram Milla

Skoogstrollet sa...

Ja, jag röstar nog på någon form av lapptäcke eller om de ska vara enskilda blir det kanske tallriksunderlägg eller under några krukor.

Ja, här har nog sovits gott i natt, men ändå är jag trött och slö och har inte lust att företa mig något, vilket gör livet ännu tråkigare. De få dagar jag är ledig vill jag ju gärna ha energi och motivation att göra saker, men det kommer ju fler dagar efter helgens jobb.

Tiger sa...

Sov också dåligt i natt, trots att det var svalt och skönt. Här har vi bara ca 15 grader i dag. Ingen riktigt sommarvärme...

Kollade att det är fullmåne på måndag, så kanske är det den som spökar till det...

Sommarhälsningar
Elisabet

Levis o Vilda sa...

Sömnlösa nätter är inget vidare... Själv råkade jag somna en stund på soffan i går em (!) och var sen stört omöjligt att somna på kvällen. Om det var för eftermiddagstuppluren eller det att jag inte kunde sluta tänka på alla pyssel o projekt jag ska ta tag i (snart) vet jag inte? Dessutom hann jag med att inreda huset typ 1 miljon gånger i huvet innan jag somnat...

Vårt hem på landet sa...

Hey, skäll inte på oss trädgårdsarbetare som gör det så fint ute :) Men visst njuter man lite extra av att dra igång trimmern kl 5 på morgonen, hehe!

Om det inte är världens största samling av virkade grytlappar så ser det ut att iaf vara Sveriges största samling av virkade grytlappar :)

pysselpralinen sa...

Uj uj, då finns det bara en sak att göra! Landa i solstolen med en god bok. Alternativt landa i soffan med en kopp te och ett par fina pysselpral...förlåt chokladpraliner och en god bok. Allt beroende på väder och vind, och trötthet.

Dina virkprojekt ger mersmak, för mig också. Vill testa att virka i trikå, det låter ju enkelt, mjukt och trevligt. Men jag har åt skogen alldeles för många pysselprojekt på gång redan som ligger och dräller i alla hörn så jag får nog lov att ta itu med dem först. Idag ska det sys, packas resväska och sys lite till. Symaskinen får nog nämligen inte följa med till havet tror jag. Fast hur jag ska klara mig utan den förstår jag inte riktigt. För det är ju just när jag inte kan sy som jag blir alldeles galen av sug efter att få sy. Är man en treåring eller vad är grejen?

Wilhelmine sa...

Hei, i dag fant jeg bloggen din, så flott den er, masse fine bilder og innlegg. Kikk gjerne inn til meg på bloggbesøk om du har lyst også. Hilsen Wilhelmines blogg, Norge