lördag 14 juli 2012

Fröken Fräken river ut

Ja, hur går det egentligen med uppackandet och städandet?

Tja, jag inledde med att riva ut alla tyger ur tygskåpet för att rensa och få lite ordning. Sedan rev jag ut allt ur pysselskåpet (ja, jag har ett sådant också..) för att sortera allt, så att det inte längre var rasrisk. Sedan rev jag ut allt ur mitt hallskåp för att måla om insidan i svart och vitt, och idag ska jag testa att haka av dörrarna för att se hur det ser ut. Sedan började jag att måla om alla dörrkarmar. Därefter tyckte herr Fräken att vi skulle äta middag. Ja, jag säger då det, herrar har ingen uthållighet alls.

Så nu är det en väldigt fin ordning där det inte syns, och ganska stor oordning där det syns. Men ibland måste man få till den där ordningen i skåp och lådor först för att sedan kunna vara kreativ.


Sommarens loppisgrej: skärbrädor och brickor i trä! Har oljat in dem med linolja
(de ärenbart till prydnad, jag lägger inte mat direkt på dem) samt en fin
sparrisprydd bricka från Pentik.
Komiskt nog eftersom jag tycker sparris är blähä.

10 kommentarer:

Edith och Jag sa...

Känner väl igen det där med ordning där det inte syns och oordning där det syns. Det blir lätt så, en stund i alla fall, när man sätter igång och rensar ;)På tal om att rensa ... mitt pyssel/tyg/allt möjligt skåp skulle också behöva rensas. Kanske i morgon ...
Kram Maria

koppfnatt sa...

Hejsan!
Ja, vi kreativa kvinnor gör inte riktigt som alla andra heller...
Men huvudsaken vi blir nöjda, eller hur?
Och , så nöjd man är när man hittar bland allt igen.
Hoppas du får en trevlig helg.
kram Åsa

Hannis sa...

Skriver under på det!
Att "ibland måste man få till den där ordningen i skåp och lådor först för att sedan kunna vara kreativ"
Så är det=))

Vit dröm sa...

Sparris som är så gott! Toker där ;)
Skönt att få lite ordning!
Ha en skön lördag!
Kram Anna

Grodmamman sa...

Som sagt, ibland måste man få ordning i skåpen innan man kan ta tag i det andra.
Lycka till med uppackningen!:)
Kram

hemma på Hasselgatan sa...

Jag började rensa i mitt tygskåp för några veckor sedan, och nu får inte alla tyger plats längre-undrar hur det gick till?
Borde ju vara tvärtom...
Som tur är finns det ju både förråd och klädkammare och där är inte fullt...ännu.

Smultron på ett strå sa...

Ja det är ju eländes elände att man måste äta just när man kommit igång. Jag har tillbringat hela den senaste veckan med att rensa skafferi, frys, kyl och garage, men inte hunnit packa upp min semesterresväska, så jag förstår precis hur du menar! //kram maria

Sofia sa...

Jag bara brutal älskar din blogg. Har i princip kollat igenom hela pysselarkivet och älskar dina braiga o lätta lösningar. Just nu befinner jag mig själv i ett spraymaraton då dotterns loppisfyndade spis skall bli vit istället för grön. Det blir såå fint, tack för alla bra spraytips också förresten. Nu till frågan, när du syr kuddar, syr du igen dem och sprättar upp när du syr nya (vrålsnygga överdrag) eller gör du en öppning? När jag syr öppningen blir det oftast en lite för stor öppning som liksom "visar" sig. Tips?
Tusen tack igen för en grymmm blogg

Nyanser av vitt sa...

Härligt med ordning och reda fröken. Brickan är jättefin.
A

Hanna sa...

Så tycker jag också. Jag har mycket svårt att få något gjort om det är stökigt. Alla säger till mig så fint du har det på diskbänken, men säger jag det är ett måste annars blir här ingen mat eller bakning, sådan är jag.