torsdag 19 juli 2012

Ber om bär

Poängtera att en till mig myyycket närstående fyller år på lördag.
Jag har en idé om att baka lite smaskiga kakor och skulle vilja servera dem med varma bär, typ någon bärsås eller så. Och eftersom jag kallar detta för "bärsås" förstår ni mina begränsade kunskaper i ämnet bär.

Men NI, ni vet väl alldeles säkert något bra recept eller ur man kokar ihop lite bär! Se så, berätta för Fröken Fräken nu!

11 kommentarer:

C sa...

Det är inte svårare än att du värmer på valfria bär i en kastrull och häller på strösocker efter smak och rör om. Jag har gjort så med frusna hallon och det smakar super. De liksom smälter och går sönder så att det blir som sås. Funkar nog även att göra i micron. Plättlätt, jag lovar. Lycka till!

Johanna sa...

Hihi, kan tyvärr inte bidra med ett recept men hoppas du lyckas!:)

Kram Johanna

Camilla sa...

Jag älskar att mixa hallon med florsocker och sedan sila bort kärnrester som blir. Så gott och man får en len, frisk och lite söt sås.

Helena sa...

Jag brukar värma hallon i micron inget socker det gillar inte jag med det är ju en smaksak :-)likaså om du rör sönder bären eller inte.Man kan oxå göra varm sås på saft tex.Det står på potatismjöl paketet hur man gör :-)
KRAM från mig!

Anonym sa...

Istämmer med C ovan. Jag brukar ta frusna Björnbär & lite socker. Mycket gott!

Grodmamman sa...

Bärsås är ju så gott! Ser att du redan fått bra tips!:)
Min symaskin fick jag när jag fyllde 20 år tror jag, eller 25, så den är några år nu då den var begagnad redan då. Än så länge funkar den perfekt för det jag använder den till!:)
Är mycket roligare att sy nytt än att laga. Blir ofta liggande saker som ska lagas hos mig, men det kändes rätt bra idag när dottern direkt tog på sig tröjan jag lagat.
Kram

Ewa`s Galleri sa...

Vad är det för fel på färska bär med vispad grädde till?
ha en bra dag

Spets och Silver sa...

Åh du skriver så bra. Gillar att du är så självkritisk :)

Ha en bra dag önskar Nette

Karin A sa...

Vilken vacker bild! :) Ljuvlig...

Något annat som blir ljuvligt gott är om du värmer valfria bär ihop med lite socker (såsom ovan föreslagits).

Kram!

Klankis sa...

Precis, koka och i med socker. En baggis!

Klankis sa...

...man kan ha i lite vaniljstång också om man känner fört.