måndag 16 juli 2012

Fröken Fräken uppmanar till skärpning

Jisses, vad jag börjar bli trött på alla som klagar på sommarvädret! Klagandet sker inte heller med en portion ironi, som jag kan förstå, utan man klagar som om det rådande vädret vore en katastrof.

Okej, om det har regnat i veckor och man har översvämning i källaren, då kan man få klaga, men alla andra?!
Det är för kallt, för blåsigt, för molnigt, för ostadigt, för regnigt, för konstig färg på himlen, för mycket åska, sämsta sommaren på hundra år och hela sommaren har gått förlorad, tydligen.

Snälla nån, det är fortfarande bara mitten av juli! Dessutom bor vi inte längs ekvatorn, så att förvänta sig tropiska temperaturer är lite orealistiskt. Jag gissar att klagandet bygger på att man inte har kunnat bada och sola så mycket som man skulle vilja. Men, man kan ju göra massor av andra saker - om man tror att det är det enda man kan göra på sommaren missar man ju hela kalaset. Dessutom skonar du din hud om du låter bli att sola! Passa på och njut för fulla muggar över att det inte ligger snö på marken och är minusgrader! DET hade varit något att klaga på.

Nu råkar jag bo på en av de soligaste platserna i landet, så under klarblå himmel tänker jag nu cykla iväg till loppis.
18 kommentarer:

kungen o majkis sa...

Jamen eller hur. Vi får väl vara glada att vi har något väder överhuvudettaget :-D!


Vad härligt för dig att cykla till loppisar! Loppisar gör mig glad vilket väder det än är :-)!

Hanna sa...

vacker bild.
Kram
Hanna

Helena sa...

Bra rutet Fröken!Dessutom växer det så bra i trädgården :-)
KRAM från mig!

Grodmamman sa...

Det regnar ju inte varje dag längre och jag har nog aldrig haft så fina blommor i utekrukorna som i år tack vare allt regnande! Och gräsmattan är grön och fin, jag har inte bränt upp mig och har sluppit försöka få ner kroppen i en bikini som krympt under vintern... Jag har med gott samvete kunnat sitta inne och läsa bok efter bok.
Tycker som du, det finns massor att göra även om man inte kan ligga på stranden varje dag!:)
Kram

Benita sa...

Hear, hear!

Jo sa...

Håller med Benita: Hear, hear!
Jag struntar högaktningsfullt i vad det är för väder, huvudsaken är ju att det är semesteeeer!? Jag har saker att göra både inne och ute och man kan ju faktiskt åka iväg på loppis, eller kika på nåt gammalt slott, eller ja, you get the Picture. Sen kan man ju tycka att det är roligare att göra alla dessa saker om det inte regnar, men det är ju en helt annan sak. Semester är huvudsaken!
Happy loppis-hunting! :)

Iris sa...

Det är ju samma väder varje år.. så varför inte bara förvänta sig det istället för att klaga.. Vi ska ändå renovera vårt nya hus, så vi passar på när det regnar.. sen om det mot förmodan skulle bli soligt kan jag ju passa på att påta i trädgården :)

Jag är ledig och får sova hur länge jag vill, dricka rosévin på vardagarna och hinna träffa nära och kära.. Regnet har inget med det att göra :)

kram /iris

Anonym sa...

Haha, där satt den! :-) håller helt med, ingen ide att hänga upp sig på saker som man inte har kontroll över. Nu njuter vi av sommaren helt enkelt!!! :-)

Linda.. sa...

Hej fröken fräken!

Vad kul att du börjat blogga igen, jag har saknat dina inlägg.

Jag har inget alls emot regnet, vi har nog aldrig haft en mer avkopplad semester. Kollat deckare varje kväll, ätit god mat och druckit vin. Dessutom har jag hunnit måla en hel del.. Och byggt en egen hylla! :)

Men jag tycker synd om min lilla treåring som sett fram emot sol och bad på sommarlovet!

Hoppas du hittar något fynd!
Kram

Tekla sa...

Hej Fröken! Tebax från semestern kan jag med glädje se att du finns kvar! Hurra! Jag har haft min semester och jag klagar inte på vädret... Visserligen var det inte trevligt att bli träffad av blixten (aj) men jag lever och har kunnat njuta ändå! Man kan ju göra så mycket annat!

Ha en skön sommar!!!

Anonym sa...

Hej kära fröken!

Du har alldeles rätt, varför klaga på något vi inte kan göra något åt. Varför hela tiden bry sig om vädret? Njut över att vara ledig och det finns ju faktisk tusen saker att göra som man blir glad åt. T ex har vi hand om våra barnbarn i 1 1 /2 vecka utan mamma och pappa och det är verkligen livskraft för oss och förhoppnings-vis även för dom.

Nyanser av vitt sa...

Helt rätt fröken. Ingen idé att klaga på vädret för man kan inte göra ett dugg åt det....

Anonym sa...

Eller hur! Det var ett jädra tjat. Om de hade nåt vettigt att göra (pyssla) så skulle de inte behöva hänga upp sig på vädret hela tiden. Sola och bada är överskattat!

Anonym sa...

Exakt mina tankar. Jag räknar inte med badväder utan dom dagarna blir bonus. Det finns så otroligt mycket mer att göra på sommaren än att bada. Vi plockar bär, målar och umgås med varandra släkt och vänner.
Och, framförallt vilar vi.
Lena i Kalmar

Lena sa...

Åh vad härligt att det är fler som tycker som jag. Jag får alltid så konstiga blickar när jag säger att vädret inte spelar så stor roll. Jag vill inte lägga energi på att fundera över vädret och tycka att det är jobbigt att det regnar. Det finns ju som sagt massor att gör ändå.
Ha det gott, och tack för en härlig blogg!

Lena/Göteborg

Johanna sa...

hihi, bra sagt! Själv tycker jag vädret är toppen, för med sömnbrist i kroppen och en bebis att pyssla om så är stekande värme inget vidare:)

Alltid så himla kul med loppis!

Kram Johanna

Selma sa...

Instämmer! Fram för andra samtalsämnen!

Ha det gott på din cykeltur. Hoppas du har någon som kommer och fraktar hem alla dina fynd....;-)

Britt

Anonym sa...

Oh vad jag är glad att du är tillbaka "lilla fröken". Håller fullständigt med dig angående vädret, vad är det för fel på detta? Möjligtvis att man inte kan sitta ute och äta i sin trädgård eftersom man inte har "någon inbyggd" men nu har vi haft hand om våra barnbarn i flera veckor och det är verkligen LYCKA utan att vädret är gassande sol .....