söndag 6 januari 2013

Inte nog med att chokladaskarna är slut

Vad är det ni säger?! Är det SLUT på ledigheten nu?!
Men, men, men.. jag har ju knappt börjat känna mig ledig..! Jag har ju massor av pyssel kvar att göra! Nä, jag vill inte börja jobba igen och känna hur stressen kryper på.

Och det här med att stiga upp kl. 06 igen... Det kommer att bli mycket intressant att se hur det ska gå till, när jag nu nätt och jämnt kämpat mig upp 09.45.

Suuuuuuuuck.

Jag har i alla fall försökt muntra upp mig med att färdigställa min ljusstake, fyndet från Hemtex. Jag ville nämligen göra en egen variant av Ferm Livings ljusstake som jag tycker är så himla fin men som är lite utanför min budget. Så jag målade och målade träkulor i olika storlekar - fast några fick vara trärena. Sedan var det bara att trä upp allt på ett snitsigt snöre.

MYCKET nöjd!
Tja, och vad ska jag göra resten av dagen?
Ligga i fosterställning och sörja min snart förlorade frihet?

17 kommentarer:

Felix sa...

Jättesnygg ljusstake! Syns minsann inte att det är en budgetvariant! Synd att man inte är så pysslig, annars skulle jag nog tillverka mig en sån...

Visst är det eländigt att 17 dagars ledighet plötsligt är slut! Hur gick det till...? Har ju knappt märkt att jag har varit ledig... Och den här gången börjar jag med hel vecka. Annars brukar jag smygbörja med halv vecka efter sommarsemestern... Inte är det en enda helgdag inom synhåll heller...

Elisabet

vitagavlar.blogspot.com sa...

Så snygg! Du är verkligen duktig på att se möjligheter i saker du! Hoppas det går bra att börja jobba igen, själv "praoade jag på jobbet" torsdag & fredag som en smygstart!
/Lisa

Lantliga drömmar sa...

Ja nu börjar allvaret igen , men själv tycker jag det är härligt då en massa nyheter droppat in i butiken jag jobbar i. Väldigt fin ljusstake. Ha en fortsatt bra dag. Nilla

Grodmamman sa...

Så fin ljusstaken blev och det är väl bra mycket roligare med den än med originalet!:)
Ja, jösses, vart tog ledigheten vägen?? Hade också massor jag skulle göra och har massor kvar att göra!
För första gången på länge längtar jag inte tillbaka till rutinerna igen, vill vara ledig längre. Tur att jag börjar med kortdag imorgon...
Kram

Jo sa...

Visst är det hemskt att ledigheten redan är slut!
Jag vill inte alls gå tillbaka till jobbet imorgon. Jag gillar mitt jobb men det var så fruktansvärt mycket innan jul och jag fasar för hur mycket det är nu när jag kommer tillbaka...

Vi får helt enkelt hoppas att våren susar förbi och att sommaren är här snart! :)

Karin A sa...

Men du ursnyggt - himla bra substitut till Ferm livings ljusstake! :) Ligga i fosterställning låter inte så produktivt men ibland är det just det man behöver. Om du vill ha några praliner kan du knåpa ihop mina enkla.

Intressant skrivet om FB och Instagram. Jag har båda och trivs med det även om jag stundtals inte alls är aktiv på FB. Jag har dock många vänner som bor utspritt i landet och runt om i världen. Visst jag kan skriva mail men genom FB kan man ha lite mer spontan kontakt vilket är trevligt. :)

Vad du än gör idag hoppas jag det blir en skön dag! Kram

Anonym sa...

Oj! Snyggt! Jag kollade originalet också, men din är ju mycket snyggare! Det där med att fixa till saker på rätt sätt, idérik - det är du! Det är så kul att läsa din blogg! /Susanne

Anonym sa...

Jättesnygg ljusstake! Bättre än originalet. Du är verkligen både kreativ & duktig!

Här får du lite "uppmuntran" och ett annat sätt på att se på det här med jobb vs ledighet! :-)

Varför får du aldrig ledigt när du vill?

Så du vill ta ledigt en dag? Vet du egentligen vad du begär?

Året har 365 dagar, men du arbetar ju inte varje dag.

På årets 52 veckor har du ledigt 2 dagar varje vecka.
Då återstår 261 dagar.

Du är ledig 16 timmar varje dag, det blir sammanlagt 170 dagar.
Då återstår 91 dagar som du kan arbeta.
Varje dag tar du lunch 1 timme – det blir sammanlagt 48 dagar.

Nu återstår 43 dagar.

Du behöver inte arbeta 6 röda dagar under året.
Nu återstår 37 dagar.
Varje dag har du kafferast 10 minuter – totalt 11 dagar.
Nu återstår 26 dagar.

Sedan tar du semester 25 dagar varje år.

Då återstår en enda dag och den måste du ju förstå att du inte kan vara ledig på!!

Ellinor sa...

Oj, din ljusstake är minst lika fin som originalet!!
Lycka till i morgon. Jag har kommit in i en märklig lunk där jag för första gången i mitt liv lyckas sova typ 9 timmar per natt. Så 06.00... Nej, inte lockande! Men det är väl bara att stå ut!
Ellinor

MyGarden sa...

Vad kul att se att du har gjort en kulljusstake. Det har jag också tänkt att göra men naturligtvis inte kommit mig för ännu. För precis som du har jag sneglat på Ferm Livings ljusstake men konstaterat att den är "sjukt" dyr. Nu vet jag att det går att göra en riktigt snygg kopia. Tack för inspirationen.

Det är alltid lika roligt att läsa din blogg och se alla dina fantastiskt kreativa och snygga skapelser.

Anna sa...

Du kan du!


Hittade hit via bloggen Hildas Hem och blev fast en lång stund! Vilken härlig och personlig blogg du har! Hit återkommer jag gärna!

Välkommen att kika in hos mig!
Kram från Gotland!

Anna sa...

Du kan du!


Hittade hit via bloggen Hildas Hem och blev fast en lång stund! Vilken härlig och personlig blogg du har! Hit återkommer jag gärna!

Välkommen att kika in hos mig!
Kram från Gotland!

kungen o majkis sa...

Himla snygg din ljusstakevariant!
Vi får ta och beta av lite vardagar nu...och ju fler vardagar vi betar av ju närmre våren kommer vi. Inte sååå långt kvar nu.

Ewa`s Galleri sa...

Jättefin ,t.o.m. finare än originalet
Ja nu kryper vardagen på oss igen
men tänk en hel ny outforskad vecka att se fram emot
Ha en skön kväll

Nenne sa...

Den dag du bestämmer dig för att ta ledigt (den enda jobbdagen som enligt ovan är kvar) för att tillverka och sälja så beställer jag en ljusstake!
Totalt megasnygg. Där lyckades du (som vanligt) bättre än orginalet. Matt svart är underskattat!
Känner mig som en treåring som inte får godis i affären "jag vill haaaa"!
=)

Ha en bra dag!

Malin på pastill.nu sa...

Men åh vad snygg den blev! Jag har köpt den röda från Hemtex med tanken att göra om den precis som du. Har inte bestämt färger än. Din är hur fin som helst!

Silverkant sa...

Å, så snyggt! Jag drömmer ju också om den där Ferm-ljusstaken, men av samma anledning så har den ännu inte blivit min. Pyssla en egen kanske är lösningen...