onsdag 30 januari 2013

När man inte gillar tulpaner

Jahaja, tänker ni nu, ska Fröken Fräken börja jula igen?! När hon nyss deklarerade sin omättliga längtan efter sommaren?

Jo, men den amaryllis som jag köpte till jul fick bara två knoppar. Den ena gick av innan den började blomma. Den andra växte ut i 90 graders vinkel och visade sig vara orange. Så det känns som om jag blev snuvad på amarylliskonfekten.

Så när det blev dags för ett Ikeabesök (jajamen man har varit på ranten!!) och de har vita amaryllisar på rea för 9 kronor styck, då tänker man att allt som blommar är ju egentligen väldigt vårigt och köper två stycken som kompensation. Okej, lite andra saker inköptes också - man är ju inte mer än människa.

Imorgon väntar en argsint väckarklocka på att väcka mig alldeles för tidigt. Så nu har jag en dejt med min säng.


Och så kan man ju ta med en vildvuxen hemtrevnad också som stod och såg ensam ut.


6 kommentarer:

Emma sa...

Oh, hemtrevnad! älskar, fast dom jag har haft har dött efter en vecka. Väldans hemtrevliga iaf:)

Tiger sa...

Hemtrevnad är väldigt söta - ända tills de dör av vattenbrist... Jag behöver blommor som klarar sig även om jag glömmer dem ibland. ;-)

Amaryllisar är så vackra! Är de dessutom vita, så skulle jag också ha köpt dem när de var så billiga. Lycka till med dem!

Elisabet

Hannis sa...

Vita blommor är aldrig fel tycker jag. Oavsett om den kopplas ihop med jul eller inte.
Men det kan jag säga, att jag och hemtrevnad funkar inte alls ihop!
Jag tar livet av dom direkt, fattar inte varför det inte går.

Grodmamman sa...

Säger som de andra, hemtrevnad är fina men de överlever aldrig särskilt länge hemma hos mig.
Kram

Lantmätarvillan sa...

Jo synd att det inte var vanligt tyg för då hade köket haft en kappa istället, men jag hann snegla på ett multiprickigt tyg som kanske får bli den där kappan istället. Ojoj nu har jag alldeles för många projekt för att det ska vara sunt ;)

Mimmi sa...

Snyggt med vita amaryllisar! Min blommar på andra stängeln just nu och den glädjer lika mycket även när vårljuset börjar skönjas i fönstret!