fredag 25 januari 2013

Liten lathund

För en gångs skull så är det faktiskt färre minusgrader här hos oss i norr än vad det tycks vara i södra Sverige. För det verkar ju vara aaalldeles aaalldeles fruktansvärt hemskt olidligt kallt hos er stackare...
-18 grader och snö är ju ett säkert tecken på att nästa istid står för dörren. Eller..?

(Och återigen har jag fått höra nyhetsankaret fråga meterologen om hur länge vinterkylan håller i sig. Tills vintern är slut är mitt experttips, fortfarande)

Så jag gissar att det behövs lite väderbitna tips från oss härdade.

1. Det är väldigt väldigt sällan som någon fryser ihjäl här i Sverige. Så lugna ned er.
2. Klä på er. Detta är inte midjekort, öppen jacka och kjol som slutar ovanför knäna.
3. Ni har sällan en mil att pulsa genom skog och drivor av snö till enslig gård, så ni kommer knappt att utsättas för kylan ändå.
4. Ni kommer att komma igenom det här. Jag lovar. Man vänjer sig även vid kyla.
5. När det är kallt kan man vara inne och pyssla.
6. Och förresten ville ni ju ha snö?! Nå, då så!Har ni sett det här?!? Tack till bästa Jo på Fröken P:s leverne för tipset! Hade jag ingen aning om!
...Och nu har jag även fått ett mail från Sköna Hem - tack för blogguppmärksammandet!


18 kommentarer:

Johanna sa...

Jag håller väl med dig till viss del, detta tjöt om minusgrader hit och dit. Vi bor ju i Sverige och i Sverige har vi kalla vintrar. Men... Ja, det finns faktiskt ett men, i alla fall för mig. Gnäller jag över kylan så gör jag det av endast EN anledning och det är för att mina små ungar, speciellt 15 månaders dottern, knappt kan vara ute. I Göteborg där jag bor blåser det jämt! Nästan 20 minusgrader och blåst gör att hon skriker för fulla muggar av kylan! Att vara inne, hela långa dagar med små barn, kan vara kämpigt, speciellt när de är vana att vara ute. Så ja, det är faktiskt jobbigt ibland med kylan. Trots att vi inte fryser ihjäl!

Som sagt kan vi över lag lägga av att gnälla så förbaskat över det mesta, vi har det oförskämt bra här i Sverige.

Hoppas att du får en trevlig helg,

Kram Johanna

Jo sa...

Hehe, den ofrivilliga vinterdrottningen har talat! :) Jag har hellre lite snö och minusgrader än att det slaskar och är plusgrader fram till mars. Det blir i alla fall ljusare ute med all snö.

Grattis hörru, till att vara Veckans Inredningsblogg på Sköna Hem!
Det är du väl värd!!!

Miss Khaos sa...

Hmm jag vill inte ha snö och inte kallt heller. . .
Men visst är det kul när reportern frågar hur länge vinterkylan håller i sig!
Hursomhelst så håller jag som vanligt tummarna för en tidig vår, helst ska den komma i morgon.
Ha en fin helg!

Grodmamman sa...

Ok, -15 var lite väl kallt, men annars tar jag hellre snö och minusgrader än slask som ovanstående också skriver. Här har vi dock liiiite för lite snö för min smak.
Annars har vi faktiskt inte så mycket att klaga på här i Norden. Vinter är vinter och då kan det bli kallt!
Ha en fin helg!
Kram

Flipfloppan sa...

Som skåne-bo, förstår jag att ni tycker vi är kinkiga, men -10 här är som säkert -25 norröver. Det är inte kylan, det är fukten som är så olidlig...Tack för tipsen annars, vi får skärpa till oss helt enkelt!

Anonym sa...

Instämmer med "Flipfloppan". Det är inte kylan, det är fukten - och vinden - som är olidlig på vintern här i Skåne. Här i Skåne blåser det nästan alltid. Minusgrader och vind = väldigt kallt! Går inte att jämföra med norrländska minusgrader.

Fröken Pyssel sa...

Jag tycker iof om snö och några minusgrader, men här är det -20 och ärligt talat är faktiskt -20 i Stockholm väldigt mycket kallare än -20 i Norrland. Faktiskt! Det är så satans fuktigt här att man nästan fryser ihjäl. Och då har jag ändå ylle-underställ på mig hela vintern, fastän jag jobbar på kontor.

Hade förresten en vän här igår från Boden. Hon hade tagit med sig höstjackan. Fniss :-) Hon sa själv att kylan här är så sjukt mycket kallare än hemma hos sig.

Grattis till bloggtipset på sköna hem! Jättekul! Och lite trist tycker jag att dom inte ens kunde bemöda sig om att berätta för dig att de ville tipsa om din blogg?

Angelica sa...

Känner mig spontant lite leds på det konstanta gnället om vintern - sen när andra klagar så klagar du på att de klagar? Nej, det är trist att gnället får ta en så stor del av din annars underbara pysselblogg. För övrigt har jag både släkt och vänner i Norrland som nu när de var nere i 08-land fick en chock över hur mycket kallare det var här än där (Kalix). Vi svenskar ska alltid gnälla så förfärligt, det är för kallt eller för varmt, för lite snö eller för mycket snö, det regnar för mycket eller så är det för torrt... Suck! Vi har det ju rätt bra i Sverige ändå.

Fröken Fräken sa...

Ironi, Angelica, ironi.

Ironi (grekiska εἰρωνεία eironeía, bokstavligen "omkasta", "förställa") är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det. Den kan användas för att undvika öppen konflikt, för att locka till skratt och för att antyda sidor av en företeelse, en person, en tanke etc som man anser svåra eller olämpliga att utpeka öppet.

(Wikipedia)

vitagavlar.blogspot.com sa...

Vi bor i Sverige. Ett land norr ut, faktiskt "ovanpå" (på ovansidan tillsammans med nordpolen, Alaska, Ryssland...)jordgloben/klotet... Det är kallt på vintern! Jag älskar denna vinter, snö, sol & kyla! Men tycker att fjällvintern är behagligare än Göteborgsvintern men jag klagar inte - jag njuter! Det är januari!
Men visst längtar även jag till våren men är för realistisk för att tro på det nu!
/Lisa

Angelica sa...

Oj vilket syrligt svar! Känns toppen att ha dig på favoritlistan!

Anonym sa...

Håller med föregående talare och tillägger att ironi kan vara svårt att uppfatta i skriven text. Fast jag förstår inte riktigt det ironiska med inlägget om det nu var menat så. Tycker också att det är tråkigt att du hela tiden verkar vara så sur på allt och alla men det kanske är ett medvetet val?

Fröken Fräken sa...

Till Angelica och Anonym ovan:
Nej,vet ni vad. Om ni tycker att jag är "sur på allt och alla" behöver ni verkligen inte läsa denna blogg!

Ni kan läsa detta inlägg:
http://tusenideer.blogspot.se/2011/02/frasch-fredag.html
för ytterligare förklaring.

I övrigt avser jag inte att bemöta detta mer. Detta är min blogg och jag bestämmer själv över stil och innehåll. Kommentarer som jag bedömer som sårande, tänker jag ta bort.

Lantmätarvillan sa...

Haha igen.... och grattis som tusan!!!! Hårt arbete lönar sig.

Emma sa...

Jag har bott vid Norrlandskusten i 3 år och kan garantera att kylan där och kylan i Göteborg är precis likadan. Och japp det blåser i Göteborg, men det blåser i Norrland med:) Jag håller med om att vintertid är bra för då är det så mkt skönare att vara inomhus och pyssla. Dessutom skulle sommaren inte vara så härlig om inte vintern fanns!

Linda.. sa...

Oj vad kul! Det förtjänar din fiffiga blogg!

Här i Dalarna har vi haft -20. Men med stor sol. Och på något konstigt vis tycker jag att det är kallare när det är någon enstaka minusgrad och "rått" i luften.

-20 och sol, bättre kan en vinterdag inte bli.

Men nog sjutton ska det bli skönt med vår, när den än behagar komma.

Kram kram!

Jo sa...

Hihi, gissa VEM jag tänkte på när jag läste denna artikel? ;-)

http://www.aftonbladet.se/vader/article12107024.ab

Frk Fräken har rätt -igen!!

Linda sa...

Stort, stort grattis! Det är du och din blogg värda.

/Linda