lördag 11 oktober 2008

Det här med en liten färgklick...

Efter uppstigning i gryningen, under en del protester, har jag varit på en tripp till IKEA och hunnit hem. Jag hade storartade planer på allt vad jag skulle hinna göra nu under lördagseftermiddagen, men uppackningen var tydligen mer krävande än jag trodde!



Litet collage med det som jag var mest nöjd med! Det var nästan komiskt när man såg ner i min kundvagn, allt var antingen vitt, svart eller grått. Jo, en grönaktig sprayflaska fick också hänga med (det fanns ingen svart, det var därför..). Men överallt omkring mig så hörde jag damer (vet inte var alla herrar var, på tagsjälv-lagret och virrade kanske?) som pratade om att ditt eller datt skulle bli "en härlig färgklick därhemma". Och så tittade jag ner på mina saker och tyckte att jag vill nog mer ha en skön harmoni bland färgerna därhemma.

Jag har också köpt tyg som det ska bli ett kuddfodral av till tävlingen.. så håll ut! Imorgon ska det bli pyssel hela dagen om jag får som jag vill!

Om ni inte har några planer just nu, så kan ni kila över till
Villahemmet och tävla om varsin bokstav! (jag skulle inte säga nej till bordet heller iofs!)

14 kommentarer:

Sara sa...

Det ska bli kul att se vad du pysslar av allt nytt du köpt :-) Ha en fin söndag.
Kram Sara

Lilla huset på prärien sa...

Nu blir jag allt avundsjuk. De håller på att bygga om på varuhuset som ligger här nära mig. Så de har nästan ingenting i sitt sortiment. I somras hade de ingenting av sommarnyheterna... så himla trist :( Julsaker låter ju kul...

Kram Jenny

Skatan sa...

Hej!

Låter som om du har hunnit med en hel del idag!

Just ja, den där JUL-tävlingen vill jag ju inte missa...

Trevlig kväll,

A.

Anonym sa...

Gillar den där svarta korgen du har köpt. jätte fin!
Kram Rebecka

Levindas Värld sa...

Hej Fröken Fräken!!

Ser att du shoppat vita knoppar, jag är själv ute efter 28 st till mitt kök. Jag å syrran var och letade igår men hittade inte direkt den porslinsknopp vi var ute efter. Vill ha en vit/cremevit knopp med mässingssplugg i mitten, svårt att hitta så har du tips så tar jag gärna emot dem :)

Ska bli roligt att se ditt kommande pyssel :)

Kramen!

Linda -Galleri Palla sa...

Du ær en klippa! Jag spottade också lyktan i tidningen och tænka sig... jag ær i Sthlm... och har en snæll sambo som egentligen inte har tid før Room imorgon. Meeeen kan sitta i bilen så rusar jag in. Vad gør man inte???

Bor førresten på Clarion Sign i en SVIT med 9 fønster!!!!!! Det ær inte klokt! Berættar mer sen :)

HAr køpt ett & på Sally Ann, men hade inte bangat før JUL-bokstæverna.

Ha det gøtt!

Anonym sa...

Samma sak här, svart och vitt. Fasen vad jag blir trött på mej själv, ska baske mej ta in någon färg i datarummet (tror jag iaf)

Skynda dej att bli klar för jag vill tävla!! Känn ingen press!!

Kram!

Anonym sa...

Vi överlevde IKEA resan vi med ;0) KIkade efter en tänkbar Fröken men blev osäker ;0)

Blev lite shoppat på Fabriksbutiken med, men hela resan var en snabbtur måste jag säga.

~Livet i byn

Hem och Lycka sa...

Nej, jag håller med dig, håller hellre på en röd tråd och genomtänkt tema med samma färgnyanser i rummen än färgklickar.. kram!

Hannis sa...

Hehe,men så trevligt att jag fick göra dig mållös i stället för tvärtom för en gångs skull=))

Jag tror på att spraya matt svart(lampan)
Kan bli riktigt läckert!!

Ramar!!Visa,visa!

In my house sa...

Nämen vad kul,,, finns det en HERR FRÄKEN =) kul att stjärnan gillades,,, de ä ju ett bra betyg! visst är det så, med värderingar och sånt! Vi renoverar ju verkligen för VÅR skull och exakt den stil och smak som vi vill ha!!!
- Men tankarna går lite ändå,, för om ett tag el rätt länge till så ska mäklaren komma och värdera om huset,,, och enligt deras punkter och prickar så vet man ju inte om de uppskattas att ta fram de gamla el ej då menar jag inte bara golv =)... Det är ju intresse värdet,,, vet ju att de inte gör nåt på de stora hela,, uatn där räknas allt dyrt,, tak, toa m,m. men men!!!

Åååå, IKEA,, vill oxå dit snart!!!
MEN DU,, du är ju bara för snäll, sååå kul att köket faller i smaken! Och jag kommer BUMS och fixar ditt!!! =) Tack tack blir så glad...

Natti natti j

Pysselpralinen sa...

Nämen så trevligt med en liten IKEA-tur! Urtidig uppstigning är väl däremot inte alltid lika kul. Svart, vitt och grått låter helt rätt. Tanter på IKEA ska man inte lyssna på. Senast jag var där fick jag en utskällning av en tant för att jag inte klippte av tyget tillräckligt fort (hon ville också ha en bit och hade minsann en unge som väntade på henne på barnpassningen). Jag säger då det, det kan inte vara lätt att vara idiot.

Idag bär det av, första dagen på "flytt-roadtripen". Det blir en väldig sväng genom halva landet (jag lämnar din del utanför) för att lämna grejer på olika ställen. Inte alldeles smidigt att flytta till ett minirum från en lägenhet. Men jag har vant mig vid tanken, nu ska det bara genomföras praktiskt! Giv mig styrka!

Monkan sa...

Idag blev det chokladbollsätning på eftermiddagsfikat. Jisses vad goda de var!!! På ”min” IKEA hade de två designer på asken, en vit (gammal design) och blå (ny). Datumet var ju helt ok på de vita ”gamla” men de blå var snyggare :-) och… så zanzlöst goda! De fullkomligt smälte i munnen, måste ha varit världens färskaste.

Nu har jag fixat färgbyte. Igår var stora Reklamationsdagen först till Panduro och frågat hur de kunde lura på mig den där färgen…Jag hade sagt ”det finns många olika vita, kan jag ta den här?” och Panduro-tjejen sa ja, men jag borde ha kollat med nån annan… för hon trodde att det inte ens behövdes färg till det jag ska göra, jag fick liksom övertyga henne och då frågade hon en kollega som sa att man absolut måste måla som ”botten”. Reklamation nr 2 gällde nylonstrumpor… Det skulle var tre i paketet men var bara två. Började undra om jag var helt snurrig och hade använt ett par men glömt det, men jag var säker på att det inte var så. Och… när jag kom till affären (H&M) så såg jag direkt ett paket till som hade samma fel.

Ähum… om man jämför mina inköp från 20 minuter med det du visar från två timmar så får jag en känsla av att du döljer nåt… Svart o vitt, svartvitt, grått etc är jättefint! Jag har god lust att byta mina gröna färgklickar i köket mot svartvitt, men min gröna pärla (durkslaget) skulle jag ju inte kunna ta bort oavsett vilken färg jag skulle ha i köket :-)

Det ska bli spännande att se vad det blir av furugula lådan. Jag missade att det fanns burk och tallrik på bordet som ju gav en hint om storleken på lådan, nä några koppar lär inte rymmas, och passar nog inte in.

Liljas Corner sa...

Jag funderade faktisk på det här med färgklickar igår då jag hittade en låda full med turkost pynt i förrådet. I nya huset går allt i beige, vitt, svart och grått och allt på min vill-ha-lista just nu går i den färgskalan. Det låter lite tråkigt, men jag tycker det är härligt harmoniskt :)