fredag 30 juli 2010

Björk och anis

Här väcktes man för andra gången på tre dagar av ett hejdundrande åskoväder. Och här som det aldrig brukar åska!! Lika fint som jag tycker att det är med grått i inredning, lika deppigt tycker jag att det är med grått ute, så jag hoppas att soligare tider stundar...

Förhoppningsvis ska det bli städa av här idag. Jag för ett krig mot alla dessa björkfrön som blåser runt just nu. Hittills leder väl björkfröna med 3607 - 0 men jag tror att jag kommer starkt på slutet...

Många loppisfynd kan ju vara väldigt billiga till en början. En söt pinnstol i björk köptes för 20 kr. Det ihärdiga barn som ägt stolen tidigare hade ristat in sitt namn på ryggstödet och hackat i sitsen, så det blev en hel del spacklande.



Sedan köpte jag ny färg, Anis från Beckers. Den är nästan svart och skiftar i både grått och brunt, väldigt snygg, och mindre hårt än svart. Och kostade bara tio gånger så mycket som stolen... Jag målade även en ram och krukor i samma färg. Nu ser det ut såhär i köket!


19 kommentarer:

Jo sa...

Väldigt snyggt, jag blir lite intresserad av färgen.. Anis säger du? Värt att kolla upp!
Här målas det inte alls för tillfället. J hade kommit in i ett riktigt flyt med syrummet, men igår när vi var på väg ut till ön, märkte vi att båten inte riktigt vill vara med. Dvs båtmotorn. I annat fall skulle nog J redan ha varit tillbaka från den kompletterande inköpsrundan och stått och sågat till de sista panelbitarna i detta nu. Suck. Aldrig får man vara nöjd!
Själv slits jag mellan okynnesgöra som att sy eller sticka, och göra riktigt arbete som att rolla vidare i sovrummet. J jobbar ju ändå med båten, så det får nog bli det sistnämnda ändå...
(Loppisrunda var fö också inplanerad, för att hitta just fina stolar, men det ligger ju på is nu)

♥ Pia... sa...

Vä'ldigt snuggt !: blev jag oxå nyfiken på den färgen:)..ha en skön fredag..nu ska jag fortsätta med mitt..
Pia

StrandviksVillan sa...

Intressant färg - svart men ändå inte :)
Hos oss har det också åskat i flera dagar, men inte så nära skönt nog.

SKOOGSTROLLET sa...

Ja, det svarta blev ju verkligen pricken över i:et. Å, vad jag önskar en sådan pysslig ådra och kanske framför allt att jag kunde tåla all sorts målarfärg så jag kunde hålla på. Fast å andra sidan är frågan om jag haft tålamodet med att det tar så lång tid att bli klar om man är noggrann.

Grodmamman sa...

Här har vi sluppit åskan, men regnat har det gjort mer eller mindre i två dagar nu.
Snygg stolen blev! Gillade färgen!
Jag håller på med min virkning, sakta men säkert närmar jag mig målet!:)
Kram

MårsArt sa...

Snygg färg. Gillar när det är "nästan" svart.
Ska nog köpa en burk, så att jag slipper blanda själv.
Har min ena tvillingson några mil från dig nu. Hans tjej kommer från Piteå(nu bor de i Stockholm)
Nu fick jag ju lite väderrapport-han ska rapportera/skriva om "Pitefestivalens" band.
Här REGNAR det HELA tiden!

Levis o Vilda sa...

SNYGGT! Gillar verkligen ditt kök! Ja du, visst är åska härligt (ibland) men lika fort som hösten och det gråa kommer lika fort börjar jag längta till nästa sommar...

Villa Nordåker sa...

Vad fin färg, och precis som du säger så kostar färg en hel del men man få se det som sin hobby och hobbies kan få kosta en del.

Snyggt med svarta kontraster till allt det vita.

Kram
Malin

Norregård sa...

Hej!
Bryter snyggt Fröken, du är så flitig!!!

Kram Malin

Hanna sa...

fina stolar.
Ha en bra helg.
Kram
Hanna

mo sa...

Tjena vännen...En sak som är säker är att hur länge man än har bloggpaus så finns du kvar med din oändliga pyssel/fixlust....så härligt att se att allt är sig likt. Som vanligt lyckas du förvandla en ganska oansenlig möbel till något riktigt snyggt....

Har kollat igenom dina tidigare inlägg o ser att du haft fullt upp i sommar. Här har jag inte gjort många knop när det gäller inredning, pyssel osv....nej jag har solat o badat o bara njutit av den härliga sommaren som nu verkar försvinna från oss :(. Dagarna har bara rusat fram o nu märker man att det mörknar lite tidigare om kvällarna (en hel timme tidigare för att vara exakt). Jaja, hoppas allt är bra med dig o att vi kommmer "höras" lite oftare nu när jag förhoppningsvis har fått tillbaka lite av blogglusten, kramkram på dig

Grodmamman sa...

Jag hade nog varit mer negativ till att börja jobba om jag visste att jag skulle jobba hela hösten utan något avbrott som jag antar att du ska göra. Och du, jag blir glad för alla dina kommentarer!:)
Kram

StrandviksVillan sa...

Svar:
Visst ÄR dom snygga mina nya lampor!! Köpta på en väldigt exklusiv inredningsbutik i en storstad - NOT! (Ullared... ;)

Fröken Råsmart sa...

Vad snygg stolen och ramarna blev! Så roligt att se dina målarfynd :-)

Systrarna Hjertén sa...

Å, va snyggt!!
Jag blir alltid lika sugen på att göra precis som du!!

Mvh
Frida

Edith och Jag sa...

Färgen Anis låter väldigt intressant. Den ska jag komma ihåg om det blir dags för något målarprojekt här hemma. Har i och för sig snart en spaljé till att måla men den ska bli svart svart som de andra.

Gissar att du inte har tänkt att mota bort kakmonster med din lufttorkande lera;) Hoppas att man snart får se vad du pysslar av din lera.

Hoppas att du får en bra lördag.
Maria

hilma sa...

Flitig som vanligt och SNYGGT blev det!
När jag läser din blogg tänker jag på ett uttryck i en reklamfilm för många herrans år sen:

"Det är fult att inte måla"

Förmodligen är du alldeles för ung för att komma ihåg det men du lever upp till det iaf!

Anonym sa...

Snyggt, men jag tycker att bordet behöver ngt litet i svart för att balansera bättre.
Hälsar
Lena

Fröken Pyssel sa...

Oj vad mycket fina och roliga saker du hunnit med i sommar! Gillar verkligen att kombinera olika färger på pinnstolar i köket. Har själv målat två vita och letar efter en tredje som kanske får gå i pastell, vi får se vart det landar!

Kuddarna du köpte från indiska är jättefina!