onsdag 28 juli 2010

Fröken Fräken ligger i

Hur många loppisar ska man tippa att det hinns med på fyra timmar?

Jo, sju stycken! (och då har det även inspekterats hundpensionat samt handlats mat) Det är inte ett lätt jobb att prioritera sitt nöjesliv, men när semesterdagarna rinner iväg, så får man inte ligga på latsidan, det säger jag er mina vänner!

Det märks dock att loppisar blir allt mer populärt, och de saker som jag gillar blir dyrare och svårare att hitta. Men jag fick med mig en ljusstake, en margarinlåda, en stor plåtburk, två glasburkar, ett Melittafilter i plåt och två pallar. Och de där pallarna ska jag ägna mig åt nu!





Trälåda från idag och en drejad ljusstake sedan tidigare. Snygg vit glasering va? Det är sprayfärg! När jag köpte ljusstaken var den ljusgul med svarta prickar och gröna kanter. Jag tänkte att jag måste ju testa om den går att spraya, och det gick strålande. Den drejade ytan finns kvar och man ser den fina formen!

28 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Inte trodde jag att man kunde spreja en sån ljusstake, det blev ju verkligen bra!
Nu ska jag spana efter en sådan jag med ;)

Ha det gott och njut av dina sista semesterdagar... och sommaren så klart!

Kram Marie

Anna sa...

Alltid lika roligt och inspirerande att titta in till dig.

SJU loppisar?! Imponerande, undrar om vi ens har sju st i hela stan? :-)

Tittade inom idag för att fråga dig om dina brickor som du sprejmålat, är det inga problem att diska/torka av dem efter användning? Slipar du dem lite först? Vad använder du för sprejfärg?

Kram.

Grodmamman sa...

Sju loppisar!!! Jag har inte varit på en enda den här sommaren, men det är ju i och för sig inte riktigt min grej.
Fin ljusstaken var och vad bra att det fungerade att spraymåla.
Här händer det inget idag, var ute igår och idag insåg jag att jag inte är 20 längre!;)
Kram

Livet på Vestergård sa...

Den blev fin din ljusstake!
Jag undrar hur länge jag skulle få köra innan jag hittade sju loppisar, inte skulle jag hinna på den tid du klarade det i alla fall :)

Systrarna Hjertén sa...

Smart att spraya ljusstaken, det hade jag inte kommit på själv :p

Har varit på min första riktiga semester loppis idag, men den var DYR!!!!!!!!

Fick bli en sväng till lokala Returen där är priserna mycket bättre (okej då, utbudet är också lite sämre) ;D

Mvh
Frida

Norregård sa...

Hej!
Du är makalös!!! Hinner hur mycket som helst! Och massor av nya idèer;o)

Kraaam Malin

Sofia sa...

Fina fynd! Jag var faktiskt och loppis-fyndade lite jag också igår. Dock bara en loppis, men stor! Hittade en stor och fin vas. För en tia, som hittat!

♥ Pia... sa...

JA, men du..nu är det konstaterat..det går att MÅLA ALLT:)snyggt det blev ...och jisses vad du ligger i..men som sagt..är det semester så är det.. Tråkigt att det börjar bli dyrt.. Fina pysseltips idag med.. Själv så ..pysslar jag:).. ha de ..Pia

Nilla Q sa...

Fina fynd! Gillade särskilt trälådan.

Låter som du utnyttjar dina sista semesterdagar till max!

Kram Pernilla

Felix sa...

Men vad du har fyndat och grejat! Fantastiskt att man kan måla en drejad ljusstake och få den så snygg. Och vad fin stolen blev med nytt tyg och ny färg.

Jättesnygga kuddar du har hittat också! Såna skulle jag gärna vilja ha - i hängmattan kanske... ;-) För här är en till som vill ha LÅÅÅNG sommar, helst hela september...

SOMMARhälsningar
Elisabet

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Sju loppisar på fyra timmar! Det var inte dåligt ;) Ligger de längs ett stråk eller hur bär man sej åt?

Grattis till margarinlådan - mina favvolådor, hur användbara som helst i alla storlekar!

Anonym sa...

Hej svejs,
Du måste verkligen bo i ett av Sveriges loppistätaste områden eller så har du en ovanligt bra loppisradar! Fina fynd! Ljusstaken för tankarna till Ikeas fina Björkefall tycker jag.

Tack för en fin blogg med massor av kreativitet och läsvärda inlägg! :)

/Mia

Monkan sa...

Sju... S-j-u? På fyra timmar? Det låter onekligen som ett mycket svårslaget rekord. Men, men, hundpensionat?! Var det så livat på kalaset så att sötaste jycken måste på rekreation?

Ljusgul med svarta prickar och gröna kanter, vad är det för fel med det? ;-) Ljusstaken ser ju ut som att den inte varit annat än vit ju, mycket fin. Och margarinlådan var synnerligen charmig. Stolen, det är svårt att avgöra färgen såhär på bloggbilder men det blev fint med tyg i lite avvikande färg.

Förstår din panik med en vecka kvar av semestern, jag har två kvar, och rejäl panik.
Asymmetriska mattan är ju helt underbar. Jag håller på att plasta in en matta för att ta ner i förrådet, alltså måste jag ha en ny matta :-) Den måste ju helt enkelt vara virkad och det här var ju en lysande idé.

Dicksonska våningen sa...

Hur går det till egentligen, när man hittar så mycket på loppis, att få plats med allt hemma? :) Det ser så luftigt och fint ut på dina bilder.

Kuddarna från Indiska var supersnygga och säkert värda att köpa färdiga även om det kanske skulle vara roligt att prova modellen själv också.

Kram Annika

Edith och Jag sa...

Oj vad du ligger i och nya fina fynd igen! Själv har jag nu dragit ner på tempot istället och har bara tänkt att ta det lugnt de sista semesterdagarna.

Som du nog förstår så bor vi i var sin ände av detta avlånga land och vintrarna kan vara väldigt milda men möbler som tål alla väder verkar ju faktiskt vara för bra för att vara sant så vi får väl se hur det blir med den varma chokladen till vintern.Påpälsad med vinterkläder och en go filt borde det gå. Men äppelpaj ska det i alla fall bli och jag får väl återkomma med rapport om hur det blir med det andra. :)

Och föresten, tack igen för en trevlig blogg. Det är ett nöje att titta in hos dig och jag blir väldigt glad när jag ser att du har varit på besök hos mig.

Önskar dig en fortsatt pysslig och kreativ semester.
Maria

Anna sa...

Vi snackar loppis-proffs!! Sju stycken - wow! Tack för en fantastisk blogg. Jag vill spraya, renovera, gå på loppis, måla om, möblera om, uh! Tack igen. Kram Anna

StrandviksVillan sa...

Lyckost!! Vilka fynd du gjort!
De flesta - varav jag - skulle nog bara snabbt gå förbi en gulgrön ljusstake... Jag brukar säga att man måste ha på sig sina speciella glasögon när man går på loppis ;)

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Hejsan!
Det var inte dåligt!! Sju stycken haha:)Ja det är lite trist att det har blivit populärt med loppisar.. Men alla är som tur inte så bra på att göra fynd och se vad som är vackert! ;)

Ha en fin dag

Kraam Izabell

Hobbykällaren sa...

OJ DÅ ! Man ska visst bo i Norrbotten om man ska ha chans bli en fena på loppis..finns ju en hel del i Värmland också förstås,men det hjälper inte, du innehar nog ändå rekordet !!
En sån snygg ljusstake!Har inte tänkt på att använda sprayfärg,men den blev ju SUPERFIN..
Ha en bra fortsättn. på semestern
sommaren är inte slut än...
Kerstin

Domus Dulcis Domus sa...

Ja här liggs det i minsann!! Nja loppisar är nog trevligt men inte riktigt en så stor passion för mig. Visst är det nog så att det blivit poppis med loppis...
Själv har jag anammat din målartrend och håller just på att spraymåla en gammal mangel svart och vit! Mina däckstolar har det dock gått trögare med men igår fick de sig en omgång och skall nog snart var helt klara ;)

Jevalia.blogg.se sa...

E de vanlig sprayfärg eller e de för keramik..... Pella

Karin sa...

Fina saker, gillar lådan skarpt!

Femtio vita kvadrat... sa...

Hihi, det är så roligt att läsa din blogg! Du skriver verkligen så bra och underhållande, sådär så man fnittrar lite för sig själv när man läser ; )

Och ja, man kan tydligen måla allt... hade aldrig kunnat ana att den ljusstaken var ljusgul med svarta prickar och gröna kanter innan...

Kram Patricia

Gilla Yoga sa...

Fnioss, du är otrolig! Jag föreställer mig dig som en raket som far hit och dit i ständig jakt efter ett nytt fynd. Men jag håller med, det blir svårare och svårare att hitta guldkornen.

Bella sa...

Det var inte dåligt att hinna med allt det på 4 timmar, och vilka fina fynd du gjort!

Det känns som att det nästan är "inne" att gå på loppis och att i alla fall många i bloggvärlden är ute efter ungefär samma saker...

Ha det gott!!

mostermia sa...

Visst är det härligt med loppisar och en massa roliga fynd! Jättefin låda du hittat!

Fröken Fräken sa...

Hej Anna på Smultronbacken!
(som jag inte kan besöka)
Jag använder mig av Biltemas sprayfärg. Jag brukar inte sandpappra innan jag sprayar, däremot använder jag primersprayfärg som grund. De repor som lätt uppstår när man sandpapprar är inte sprayfärg särskilt bra på att dölja, underlaget ska vara så fint som möjligt. Jag har aldrig provat att diska brickorna, och jag skulle inte prova det... torka av med våt trasa är dock inga problem!

Anna sa...

Tack för svar! Ska åka inom Biltema och köpa på mig sprayfärgburkar i helgen. Antar att man inte behöver "diska" om det bara går att torka av dem. :-D
Kram.