lördag 31 juli 2010

Vetenskapliga studier

I vetenskapens tjänst har jag genomfört grundliga studier. Jag har under det senaste dygnet provat följande:

- Se på ännu en Wallanderfilm
- Bjuda igelkotten på nattmat
- Läsa halva natten
- Slumra till en gång till efter en filfrukost
- Äta ostbågar mitt på blanka dagen
- Klippa luggen
- Möblera om i sovrummet
- Läsa inredningsbloggar
- Sy Himlainspirerade gardiner till sovrummet
- Bada
- Hänga ut sängkläder på vädring fastän det duggregnar
- Tycka synd om mig själv
- Lyssna på favoritboken på CD
- Klä om sänggavel

Men. Det känns fortfarande eländigt, eländigt att vara tvungen att gå tillbaka till jobbet på måndag.

Har ni några tips på vad man kan göra för att det ska kännas lite bättre?
Jag funderar lite på att lägga mig på golvet, slå nävarna i golvet och gallskrika, som den vuxna och belevade människa jag är, men jag undrar om det kommer att fungera.




Nä, det hjälper inte att titta på de fina tallrikar jag fyndade på loppisen i onsdags heller.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Åååh, vill bara säga att jag känner precis som du!! Det är ju nu när man ska börja jobba som inspirationen verkligen dyker upp...
Jag har dock inga bra tips för att inte känna så, mer än att kanske lägga in en minisemester om en månad. Så har jag gjort. Då har man åtminstone något att se fram mot. Kram!!

Lillemor sa...

Jag tycker att det verkar som att du gör det mesta av tillvaron just nu. Det är den känslan som infinner sig nu när semestern snart är slut.
Man får glädja sig åt allt det roliga man haft och gjort.
Kram Lillemor

Annelie Johnsson sa...

Ja, jag tar gärna oxå emot tips om du får nåt bra, jobb på måndag för min del med- inte så tt man jublar direkt...

Kram♥

Unknown sa...

Jaaa..låtsas att du är fyra och inte får som du vill,släng dig på golvet och skrik..hahaha...Hua,vad jobbigt det läre kännas att inte vilja gå till jobbet,men fösök att tänka på allt härligt och roligt du gjort..:)..njut av resten av ledigheten..Kram/Annelie

Systrarna Hjertén sa...

Har tyvärr inga bra tips!! Har också ÅNGEST, trots att jag har en vecka kvar!!

Mvh
Frida

Elensar sa...

Jag blev nyfiken på vilken som är favoritboken på cd?

Lotta

Hem och Harmoni Marie sa...

Tror inte det hjälper att lägga sig på golvet o skrika men det kan vara värt ett försök. Trösta dig annars med lite lördagsgodis och njut av sovmorgon imorgon...

Kram Marie
PS. Förhoppningsvis kan du reta din dumma kollega lite på jobbet så blir du på bättre humör...

Marita sa...

Himmel vad du har hunnit med mycket!! Är du som en duracellkanin??! ;-D
Ja, prova att lägga dig på golvet, skrika och slå - det kan inte bli värre i alla fall! Tror inte att det blir bättre heller....själv har jag en vecka kvar av min semester, så om en vecka kommer jag att må som du gör nu!! Har absolut inte ett enda tips att komma med...så mig får du liksom ingen nytta av...men jag hoppas du får njuta av helgen och att måndagmorgon inte är så hemsk som de brukar vara!
kram, Marita

Lantmätarvillan sa...

Åhhh du har fixat likadana tallrikar som min farmor hade då hon levde. Vilka minnen jag fick när jag fick syn på dem! Ungefär mina bardom somrar passerade förbi.

I sommar har jag läst en massa tidningar som heter "Hälsa" och först tänkte jag att de skulle vara fåniga, men i varje tidning har det stått en massa bra saker om ex byta karriär eller starta eget. Man blir ganska sugen på både det ena och det andra. Jag har lånat ett gäng på biblo och läst dem på kvällarna och vid frukosten. Testa!

Livet på Berget sa...

Hej
Det finns faktiskt inget som hjälper, jag börjar också på måndag och jag tänker bara stänga av alla känslor och vara helt apatiskt tills jag glömt bort hur skönt det är att vara LEDIG. Snygg header du gjort!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Lantliga drömmar sa...

Du är för härlig ! Nej tyvärr har jag inga bättre tips eller knep. Men det kommer nog att gå bra ;-) Nilla

SKOOGSTROLLET sa...

Stackare, det kan inte vara lätt att behöva återgå till det hårda livet igen. Det svåraste är ju att få sova gott sista natten eftersom man är orolig för att inte komma upp.

För egen del har jag haft lyxen att vara ledig en hel helg och har faktiskt lyckats orka göra en del idag. Ja, inte i närheten av dina projekt, men ändå små steg framåt. Bara att orka och vilja känns helt underbart.

kungen o majkis sa...

Jag har också testat ostbågeätande idag och det _är_ vetenskapligt bevisat att ostbågar alltid smakar bäst dagen efter själva öppnandet av påsen...och strax innan lunch ;-)!

Edith och Jag sa...

Håller med om att det känns tungt att tänka på att semsetern är slut. På måndag väntar jobbet även för mig.

Vet inte om det kan vara något för dig men jag har en "börja jobba tradition" som innefattar pysslande. Gjorde precis ett inlägg om det. Kika om du har lust.

Hälsningar Maria

Vita Falkens Lantliv sa...

Du verkar ha testat det mesta för att "gärna" vilja gå till jobbet! Jag tror att jag kommer känna precis som dig när min sista helg kommer:( Det blir bättre bara man får kommit dit.

Känns kanske lite roligare om jag säger att jag tycker du är stört skön och rolig!!!!!! Lika kul att alltid kika in till dig:)

Hoppas det går an åtminstone att gå till jobbet på måndag!

Kram Susanne

Grodmamman sa...

Jag börjar också känna som du, men jag har ju i alla fall komp och semester inplanerade inom en ganska snar framtid. Annars tycker jag att du har hunnit med en hel massa på din semester, är så imponerad av din energi!:)
Kram

Levis o Vilda sa...

Åh NEJ, det är verkligen ELÄNDIGT! Tror tyvärr inte att jag har nåra trixiga knep att komma med heller... Men håller tummarna för att ni där uppe får lite mer sommar o sol, kanske känns liiiite bättre då???

Helen sa...

Förstår precis hur du känner, jag har visserligen en vecka kvar men ångesten över att börja jobba snart kommer redan krypande, hugaligen:(

Men rackarns vad aktiv du varit:)

Felix sa...

Ett tips kanske kan vara att låta semestern sträcka sig en bit förbi helgen och in i veckan efter, dvs börja jobba på en tisdag eller onsdag i stället (fast det får ju bli nästa semester då...). Själv kan jag njuta ett par veckor till - och ja, jag börjar på en tisdag!!

Jag var till Indiska här i stan i går, men de hade minsann inga snygga och billiga kuddar som de du hade hittat! De har väl inga kvar uppe hos dig? Min bror bor i Piteå och flyger hit om 1½ vecka. Jag kanske ska skicka honom till Luleå...??? ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Karin - Mina Rum sa...

Jag tror att det kanske hjälper att lägga sig ner och skrika, i alla fall för en stund. Det kan ju vara bra om det känns bra en stund åtminstone. För övrigt är det nog tyvärr bara att bita i det sura äpplet.
Njut så gott det går av helgen i alla fall. Kram!

Vårt hem på landet sa...

Det där med att ligga på golvet och slå nävarna i golvet o gallskrika hjälpte väl sådär när man var liten och inte fick det man ville ha i affären :)

Kanske fungerar det bättre nu?

Jag är ganska missnöjd hittills med mitt semesterväder. Det bara regnar! Jag som har måleriprojekt ute...

Ha en bra sista semesterdag...

StrandviksVillan sa...

Dom där tallrikarna skulle passa perfekt i min samling!! Ska du ha min adress...? hihi!

Det är bara att ta ett djupt andetag och återvända till jobbet, tyvärr... Du kommer nog snart in i lunken igen :)

Hannis sa...

Jag har provat skrika, böna och be men det funkar inte...
Nu är det dags Fröken!
Nu ska vi återigen börja längta till Fredagar.
Men vad 17, med sommarminnen, torkade blommor och sommar kvar så går det bra=))
Visst??

Hm...Den där nya svarta färgen kanske skulle funka på ett skåp jag ska fixa till.
Måste kollas.