fredag 17 januari 2014

Att bara göra en sak är för amatörer

Nu är det ju såhär att jag har kanske möjligen liiiite svårt att bara göra en sak i taget.
Det yttrar sig bland annat på så sätt att jag ofta vandrar mellan projekt; exempelvis börjar jag sy på en gardin, börjar leta måttband, hittar då en tavla jag skulle hänga upp, går med den till sovrummet, får plötsligt lust att möblera om där och börjar rensa i garderoben. Typ.

Jag har också svårt att titta på tv, och bara göra det. Jag har ofta igång någon virkning, passar på att sy igen en ny kudde eller så min senaste grej, något papperspyssel. Och är ni som mig, eller bara tycker att det är lite tomt i fönstren nu när julbelysning flyttat ned i jullådorna igen, varför ine göra en mobil?!

Här vek jag ihop ett antal "loppor" av papper med olika mönster, trädde upp dem på tråd och hängde upp i fönstret. Först hade jag tänkt hänga dem mer utspritt men insåg att det blev bättre i ett enda kluster. (vill man ha osynliga trådar kan jag rekommendera fiskelina!)


 
 
Och finns det en längre arbetsvecka än den första veckan efter en ledighet?

8 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Helt klart. Endast ett projekt i taget är för amatörer. ;)

Trevlig helg!!

Ester ❤ ett kreativt liv sa...

Du är så flitig! Fin mobil! Jag fokuserar nog oftast på en grej i taget men problemet är att jag har tusen påbörjade projekt... Tappar ibland tålamodet/lusten och påbörjar nästa grej innan jag är klar med det andra. ;)

Cicci H sa...

Hmmmm... och maken påstår att jag är som ett tomtebloss... Brinner starkt för nåt ett litet ögonblick, men slocknar snabbt. Tills jag hittar nytt projekt att brinna för ;-)

kungen o majkis sa...

Kan vara veckan före en väntad ledighet isåfall :-D. Fint papperspyssel! Jag är lite mer fokuserad på en sak i taget...vill gärna göra klart en grej innan jag börjar på nästa :-)!

Anonym sa...

Tror det var första gången jag tittade in här. Så fint du har det hemma hos dig, med en massa fräckt återbruk. Jag gillar återbrukside'n: den spar på naturens resurser och begränsningen i materialtillgång och utvecklar kreativiteten.

Citypulu sa...

Hej Fröken, jag känner igen mig i din beskrivning. Jag har också flera olika projekt på gång samtidigt, stickning, syr något, flyttar på mina tavlor, tittar på tv eller lyssnar musik och har en massa planer som jag inte hinner förverkliga på min knappa fritid. Men är det inte roligt, man har alltid något intressant på gång! Ha en skön helg!

Otaliga projekt sa...

Åh, vad jag skulle vilja visa dig den sista utställningen från vår konsthall!!! Ska genast leta efter en länk. Hela utställningen var bara ett konstverk, men jag tror bestämt det kan falla fröken i smaken. Återkommer.

Otaliga projekt sa...

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.svt.se%2Fnyheter%2Fregionalt%2Fsmalandsnytt%2Fsvavande-skulpturer-och-uppstoppade-djur&h=sAQG3_omy&s=1
Här är en länk till konstnären Clarie Morgans FBsida. Jag kunde tyvärr inte se den själv, saknade nån uppdatering, men hoppas att den funkar för dig. Här kan man snacka om papperspyssel och fiskelina. Jag behöver väl knappast tala om att den förstördes/trasslades ihop och fick hängas om två gånger.....