torsdag 9 januari 2014

Jag önskar jag kunde-listan

Om man skulle göra en tre-i-topp lista på saker som jag önskar att jag kunde så skulle den se ut såhär, nedifrån och upp:

3. Kunna stiga upp tidigt med en positiv attityd till livet och världen.
(Nu är det mer: låt mig få ligga kvar i sängen, snäääälla, jag kaaaaan inte stiga upp nu, det är bara möööörkt och jobbigt, jag viiiiiill inte...!!!)

2. Kunna lyssna när någon berättar något jag inte är intresserad av/förstår.
(Nu hör jag istället: När man ska göra en samhällsekonomisk beräkningsmodell utgår man från blaha, blähä, bläblä. Blaha blaha blaghaaa, bla bla.)

1. Kunna tänka utifrån vad som är det bästa som kan hända och ta ut glädjen i förskott.
(Nu  tänker jag istället utifrån vad som är det absolut osannolikaste värsta som kan hända: Jag hittar en fläck på benet. Det visar sig vara cancer, jag förlorar jobbet då jag ej får vara sjukskriven, jag måste sälja hus och hem för att betala sjukhusvården, och sedan blir jag kidnappad av terrorister och blir beroende av heroin, innan jag förblöder ensam och övergiven instängd i en tunnel.)

Jag känner liksom att livet skulle bli så mycket lättare då.
Vad önskar ni att ni kunde?I och för sig. Det vore ju bra om jag kunde tycka om vintern också. Men det är nog att önska det omöjliga...

18 kommentarer:

Jessica sa...

Hej!
En smygläsare som hängt här länge och nu måste öppna truten!
jag gillar dig SÅ! Du skriver bra, pysslar fint och jag tror fanimej att du är jag...eller att jag är du ibland? Just nu skrev du EXAKT det jag tänker typ 100 ggr/dag. Du är nästan läskig.
Jag o min kompis inbillar oss att vi känner dig. Synd att du bor så sablars långt bort annars kunde vi ju fika på riktigt. Nu är det mest jag som sörplar kaffe när jag läser din sköööna blogg!!

Punkt 3 idag tror jag du snott rakt av ur min hjärna. Creepy! Men skönt å veta att man inte är ensam om att vara sån!

Stor kram från en smygläsare i Småland!

Nenne sa...

Jag önskar jag kunde.... komma på vad jag vill bli när jag blir stor (jag är bara 39,5 år). Så jag med glädje kommer att skutta upp ur sängen till jobbet.

Och tänker "wohoo, äntligen här igen"

Jessica igen sa...

Korrigering till min kommentar! Jag menar din punkt 1!!! så klart <3

Cicci H sa...

3an kan man faktiskt träna sig till :-). 2an hahaha. Instämmer! 1an. Storseglaren säger att man inte behöver grunna på det som varit - just för att det redan varit. Hmm. Ibland tänker jag på det, men inte hjälper det! För övrigt önskar jag att jag vore lite modigare, på allt möjligt.

Cicci H sa...

3an kan man faktiskt träna sig till :-). 2an hahaha. Instämmer! 1an. Storseglaren säger att man inte behöver grunna på det som varit - just för att det redan varit. Hmm. Ibland tänker jag på det, men inte hjälper det! För övrigt önskar jag att jag vore lite modigare, på allt möjligt.

Nilla Tankebubblor sa...

Ha ha! jag känner igen mig, litegrann, där! Härligt inlägg.

Anna sa...

Jag önskar att jag kunde fokusera på allt som är bra och inte det som är dåligt. Om hundra saker är bra och en är dålig så tänker jag på den dåliga. Fruktansvärt slöseri med energi!

Flipfloppan sa...

Jag önskar också att jag kunde gilla vintern. Nu har jag i alla fall förlikat mig med att bo i Buren och pysslar för fullt där. gällande punkt 3, känns det som Fröken har kollat Homeland och tagit det på lite för stort allvar+ ;) Ikväll målar jag vita ramar svarta!

Flipfloppan sa...

..jag menar givetvis punkt 1. (sätta dem bakvänt på det viset...)

Petra / Popetotrora sa...

Punkt 3. Håller med! Jag är exakt så, speciellt när det gäller sjukdomar. Minsta huvudvärk tar jag som ett tvärsäkert kort på hjärntumör och kontaktar nrämaste begravningsbyrå. Huh...! Ska vi se till 2014 blir året då vi inte altid tror det värsta?!

Anonym sa...

Fniss..
Jag tänker, man har ju ett eget val.. Man kan välja att tänka positivt i de flesta läge, Men Varför ska det vara så svårt?.. ;)

Kramelikram Marie

Tekla sa...

Vad önskar jag att jag kunde...ujoj... skärskådning... hmmm. Jo följande:
1. Att jag kunde hjula och göra volter då jag är glad! Min själ vill men inte min kropp.
2. Att jag kunde undvika laster som får mig att bli tjock eller må dåligt. Godis i massor trillar alltid in i min stackars mun!
3. Att jag kunde få mig själv och älskade folk att uppnå sin fulla potential och vara lyckliga i det liv de och jag har.

Tja, det var väl en bra början!

Elin sa...

Skönt att höra att det är fler som är lika bra på att måla fan på väggen som ensjälv.

Borgmästaren sa...

Känns skönt att det som var en nackdel i tonåren - partypooper som alltid blir supertrött vid midnatt - till slut vänts till en fördel. Jga har alltid varit morgonpigg och att stiga upp har aldrig varit ett problem. På senare år har jag börjat uppskatta att denna, hittills tråkiga egenskap, nu faktiskt kan räknas till som en tillgång.

Däremot hade jag gärna haft förmågan att kunna slutföra saker med perfektion. "Tillräckligt bra" duger ofta men ibland önskar jag att jag hade uthålligheten att kunna fila på detaljerna så att det jag gör blir exakt och RIKTIGT bra.

HjärtatsVitaHem sa...

Alltid lika roligt att se vad du har för spännande inlägg!! :)

Kram Jenny

Fröken Fräken sa...

Jessica: Åh, vad roligt att höra! Hälsa din kompis också, och hoppas jag kan bjuda på mycket mer som ni kan fika och snacka om! :-)

Fröken Fräken sa...

Marie: Jo, det är ju just det jag vill; bli bättre på att välja att tänka på det positiva. Just i dessa fall stretar mitt huvud emot....

Fröken Fräken sa...

Tekla:
Vaddå, ska man undvika laster?! Nämen, jag som tänkte att det bästa var att omfamna dem helt och fullt..... ;-D