måndag 2 juni 2008

Hissgardin?


Bilden är från www.ikea.se, det är hissgardinen Alvine.

Jag har ett problem! Jag vill ha hissgardiner i något fönster åtminstone! Det går dock inte att ha i sovrummet (där hänger redan en mörkläggningsrullgardin) eller i köket (bland annat för att fönstrena öppnas inåt). Så då återstår vardagsrummet. Där har jag ett fönster och precis bredvid är balkongdörren som består mest bara av glasrutor också. Alltså behövs två hissgardiner, vardera 100 cm breda.

MEN: Kommer det att se konstigt ut om jag hänger en hissgardin för fönstret som utgör balkongdörren? Jag behöver er åsikt!!

9 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Det kan nog gå.

Jag lyckas alltid dra sönder dem där.
Upptäckte sådana där som man rullar upp och knyter långa band runt på Åhlens. Dom är jättesnygga också.

Har du månne gått på Furupark?
De verkar ha haft den treditionen länge (att vandra till Rosfors).

Kram Maud

Sara sa...

Det ska väl gå bra att ha en gardin där. Vilka fina stolar du fyndat!
Kram Sara

Anonym sa...

Hej!

Jag har hissgardiner i mitt vardagsrumsföster samt för balkongdörren som är bredvid fönstret. Tycker det blir jättefint! Har 3 st tunna vita ikea-gardiner mellan mina 3 hissgardiner också.

Om du går in på min blogg och söker på "the livingroom" kommer du till mitt vardagsrum och få en glimt om hur det kan se ut. Min balkongdörr är längst till vänster. Nu till sommaren har jag dock blivit tvungen att ta bort hissgardinen vid balkongdörren eftersom den öppnas inåt.

Anonym sa...

Hmm, tror du att det måste vara gardin vid både dörr och fönster?Beroende på hur det ser ut så skulle det kanske funka att bara sätta en vid fönstret och ha dörren fri...Men det kan ju funka att ha dubbelt också.

Anonym sa...

Dotterna har denna hissgardin i sovrummet och en mörkläggande rullgardin oxå. Vi har hängt rullisen långt in och hissen hänger utanför fönsternischen eller vad det nu heter, men du kanske inte kan göra så. Testa och sätt upp i rummet man kan ju alltid lämna tillbaks dem om det inte funkar.
Mysiga stolar du fyndat!

Mia sa...

De är jättefina och detta är kanske en annan modell än min. Men den jag hade i min förra lägenhet var urjobbig! En massa trådar som skulle dras i samtidigt för att allt skulle hänga ihop och trådarna hoppas lätt ur hjulet eller vad man ska kalla det. Det var bara en tre månader lång plåga innan de slängdes!

Hoppas du har bättre tur!
Kram Mia

Lisas inredningsblogg sa...

Vi har gardin dock panel vid dörren ut till balkongen, beror kanske lite på hur rummet är!?
Hmm, ja jag vet att du fyndar och inte lägger stora summor. Vill också :) Känns som att man får såååå mkt mer för pengarna! KRAMAR

Anonym sa...

Jasså det ser precis likadant ut i ditt vardasgrumsfönster som i mitt, ja då är det ju lätt för dig att föreställa dig hur det kan komma att se ut :). Lycka till med symaskinen!

Mysigt å få syn på igelkottar, de är ju så små och rultiga och söta :)

Ha det gott!

martina sa...

Jag tänker på samma lilla bekymmer då jag har det likadant i vårt sovrum och funderar istället på att ha en stor rullgardin, i min gamla lägenhet hade jag hissgardiner i alla fönster, och det vill jag ju fortsätta med! Men ja det blir säkert bra... Jag va då inte till någon hjälp men hissgardiner är superfint! =)