söndag 22 juni 2008

... och det målas... och målas...

Ja, här sticker man emellan med ett inlägg, omgiven av målningsprojekt!
Jag håller på och målar mina loppisstolar, som har gått upp i kostnad en del.. först grundfärg och sedan snickerifärg på det. Men de blir fina väl klara! Har man turkos färg som ska målas över med vit, så krävs det ett antal strykningar...

Har också hunnit med att klä in två pannåer till tygtavlor. Tyget är från Åhlens (rea på det just nu faktiskt). Är sugen på grönt i vardagsrummet nu, så de passar in ypperligt där.


Här är det just nu inget vidare sommarväder, så det är läge för inomhuspyssel. Jag har tänkt att det är ju gott om sommartid kvar, nog hinner det bli soligt och varmt. Men nu börjar jag faktiskt bli en aning stressad. Snart är juni slut och semestern ska påbörjas. Inte vill jag gå omkring i jacka och nästan blåsa bort. Skärpning vädret!!!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt blev det med tygtavlorna. Jag håller med dig om vädret, det känns inte som om vi fått någon riktig sommar utan mest regn och blåst.

~Livet i byn

Mia sa...

Nej vad fina! I min förra lägenhet klädde jag in en stor plywood skiva i tyg, blev hur bra som helst!

Kram Mia

Anonym sa...

Mm, en sådan där innepyssla/mysa dag...Så fint det blev med de tavlorna där, så det är rea på tygerna med...kanske man ska passa på, kram

Tjohalia sa...

Vilka fina tygtavlor! Kram Sandra

Anonym sa...

Tjolahoppsan hejsan!!

Värst va du pysslar å står i, låter som mig det där för här görs det detsamma...hihi!

Va snygga dina egenpiffade tavlor blev!

Kram!

Pysselprinsessan sa...

Jämarns se finnt! :) Det tyget är ju riktigt snyggt! Blev sugen på nya tygtavlor nu! Men vars? Hmm...

Ja, skärpning vädret! Fast vi har haft några stunder av sol i helgen måste jag erkänna! Inte just då jag tog en morgonpromanad i morse, dock... :)

Snygga storstadsfynd du gjorde! Vällans fin bokstav det där! :) Å inte var loppisfynden sämre! Måla om krukor är ju ett känt gammalt sjömansknep! ;P

Ska bli spännande att se stolarna! Blev det matt eller blank färg?

Själv håller jag på att städa efter nästan en vackas hemmafrånvaro! Först intensivkörkortskurs lite utanför stan. Sen har vi varit hos sambons föräldrar, lite längre utanför stan! Men nu: äntligen hemma!

Lisas inredningsblogg sa...

Skönt att få vara inne och pyssla lite :D Själv ska jag nog ta och pyssla med tvätten snart..suck tråkigt ju!
Så fin soppterrinen blev och snygga krukor!!
svar: Jaså du skulle vilja ha mattan?! Det ska jag ha i åtanke, för än har jag ingen bra plats t den.. KRAMAR

Anonym sa...

Jo det är brevinkastet, var hos min son och så att de hade satt på självhäftande plast eller vad det nu heter, det är ju oxå en bra idéé om man inte får spraya.

Har oxå fyndat lite tyg på Åhléns gillar deras tyger. Gardiner till sonen ska det bli och tygtavla till dotterns kompis blev det, perfekt. Snyggt tyg förresten.
Ja det är inte alltid så billigt att måla, vet jag efter min byrå som jag inte fick till utan fick lämna på lackering men den var billig 300 kr, kompispris.

Ha en bra fortsatt dag och kväll!!

Sara sa...

Du pysslar så mycket och fint blir det. Jag börjar också bli lite orolig för vädret, men det kan väl inte bli som förra året, eller?
Kram Sara

Anonym sa...

Snygga tavlor, är tyget från Åhlens tyckte att jag känner igen det... Jadå nog hoppas vi på mer sommarväder, men det passar ju perfekt för dina projekt att vädret är mindre bra.

A home far away sa...

Ja när det regnar får man pyssla inne, härliga tavlor du gjort och lite nfiken på stolarna är jag allt:-)

Kram Gunilla i Singapore

Mia sa...

Svar: jag är definitivt född i fel tid! Om man ändå hade en tidsmaskin...*suck*

Herman Lindqvist har jag läst en del av speciellt de böcker han skrivit om la France, ibland känns han lite pompös och pretentiös så jag vet inte riktigt var jag står när det gäller honom men han slog nog huvudet på spiken gällande våra bond-gener! :)

Kram tjejen!

Anonym sa...

Tjoho!

Jajjemän det är den stora loppisen i Skärholmen som vi ska till. Har aldrig varit där förut så det ska verkligen bli spännande!

Ha nu en bra vecka!
Kram

A home far away sa...

Hihi, vad lustigt att din pappa också är smed, det kan ju inte finnas sååå förbaskat många av dem numera:-)
Jag sitter för fullt o kollar shopping och adresser till det på eniro vi får se vad jag o sonen släpar hem:-)

Ha en underbar måndag
Kram Gunilla

Anonym sa...

Fina tygtavlor!

Anonym sa...

Vad fina tygtavlor du har gjort!
Kram Rebecka

Fröken Fräken sa...

Alla: Vad roligt att ni gillar mina tygtavlor!
När man som jag bor i ett "betonghus" där det ekar rätt bra är det fiffigt att ha tyg på väggarna för att dämpa ljuset. Snyggt och bra på alla sätt med tygtavlor alltså!