lördag 14 juni 2008

Sommar, sol och pyssel!Ah! Sommaren verkar vara tillbaka! Min långa sovmorgon spolierades dock något av att en granne började att dammsuga sin bil utanför mitt sovrumsfönster... hrmpf!
Men men, här finns mycket att göra, och strax ger jag mig ut på en loppissväng!
Kanske blir det någon vas som kan komplettera samlingen?

Egentligen borde jag ge mig själv shoppingförbud, snart blir det Stockholmsresor då jag kan gissa att det kommer att rinna iväg slantar och dessutom fyndade jag ett och annat igår. Ibland när man går och kollar i affärer hittar man absolut ingenting, och ibland, som igår, vill man ha allt man ser. Jag köpte tyg på Åhlens och även en underbar snirklig papperskorg (som dock ska användas till annat, jag har vissa planer)och en grovt flätad korg m.m. Dessutom såg jag ett mullvadsfärgat tyg på Pentik som jag också är så sugen på. Jag ska bara förhandla med mig själv lite för att se om jag får köpa ännu mera tyg...

Ha en bra lördag!!!

7 kommentarer:

Lisas inredningsblogg sa...

Förhandlingar med sig själv kan sluta både på det ena eller andra hållet.. haha. Själv har jag hållt mig ifrån stan..pysslat lite härhemma istället. Fast nu blir det soffan och bara slappa i en timme innan jag har strikta krav på att vara färdig när benny kommer hem för sen blir det fotboll. haha. Vadå krav på att vara klar..vad var det för pik egentligen. Är aningens avis på att du åker till stockholm, ska bli så spännande att se vad du inhandlar för något! Vaddå papperskorg, men ändå inte? En förklaring hade suttit på sin plats.. haha! :D Hoppas att du också får en bra lördag! KRAMAR

Linda -Galleri Palla sa...

Ohh det där glasaktiga till höger såg spännande ut. Med små knoppar som sticker ut. Vad var det för ngt??? Vas eller ljuslykta? Lycka till med fyndandet idag :)

Anonym sa...

Jamen visst är det så, att man ibland inte vill ha nåt å sen i en annan affär/loppis vill man ha allt :)

Ska bli roligt att se om du fyndat nåt idag.

Själv fyndade jag en del när jag och syrran var på lite loppisar tidigare idag, ska blogga lite snart så får du komma in och "hälsa på" å titta vad det blev för fynd :)

Kram!

Anonym sa...

Hallå! Du undrade ang. fabrikat gällande väggfärg. Tycker personligen inte det är någon märkbar skillnad mellan Alcros väggfärg och Nordsjös Inova Silkematt/Bindoplast 7. Men när det gäller snickerifärg, den färgen du målar bord med så föredrar jag Alcros Servalac framför Nordsjös Ready. Servalac är mer tixotrop (geléaktig) vilket gör att den är lättare att måla med och flyter ut något bättre. Hoppas du blev lite klokare... Överlag kan man säga att de olika fabrikaten har olika styrkor. Alcro är inte bäst på allt och tvärtom. Så det gäller att välja godbitarna. Trevlig helg på dig!

Anonym sa...

Ja du, jag brukar ofta förhandla med mig själv och efter en tids funderande vinner ofta ja-sidan ;0)

~Livet i byn

Monkan sa...

Äh, se shoppingen som lite uppvärmning inför Stockholmresan ;-)

"En snirklig papperskorg som ska användas till annat", nu blir man ju lite nyfiken.

Åh, jag blir så glad när går in på din sida och ser Sötaste Jycken i Stan, han är ju så söt!!!

Idag har jag äntligen lyckats ta mig ”ända” till Humlegårdsgatan, på nåt sätt så hinner jag aldrig dit när jag är i stan, så många hinder på vägen :-)

Jag har länge tänkt att gå och kika i Koffert (http://www.koffert.se/ Humlegårdsgatan 13) och idag blev det äntligen av. På samma gata ligger som sagt Hans Mikaels, två affärer (på nr 19 resp 22), jag hade ju för mig att det skulle ligga en affär mittemot, det var helt enkelt två olika Hans M, en vit/pastellig och en ”mörk”. Mer på samma gata: DIS (på nr 19, http://www.disinredning.se/), Alessi (nr 20), Gåvan (nr 10), Rum & Kök (nr 8) och Bruka (nr 1).

Jag måste erkänna att jag sällan är på Östermalm men jag ska nog ta och utforska lite mer i sommar. På väg därifrån såg jag Designtorget (Nybrogatan 16), Nordiska Galleriet (design!!! Nybrog 11), Indiska (Smålandsgatan 6), Kartell (pleximöbler, Smålandsgatan 6), enormt ryschiga Laura Ashley (Birger Jarlsgatan 5) och Lagerhaus (Birger Jarlsg. 18). Efter Östsermalm blev det ett stopp till, på Turquoise (kuddar mm i turkost o rosa, ljuslyktor, kläder, skåp http://www.turquoise.se/ Malmskillnadsgatan 42).

Om du gillar Indiska så har de en specialbutik som bara har inredning (Malmvägen 3) men den ligger lite knöligt till tycker jag. Annars är butiken i Gamla Stan (Västerlånggatan 50, i källarvalven) den som har mest inredning av de vanliga Indiska-butikerna. Såg nu att det finns en i Västberga också (Elektravägen 22), den måste jag kolla in, ligger visst 7-8 minuter med buss från mitt jobb…

P.S. Om du/ni ska till Humlegårdsgatan så är det inte långt till Riddargatan 4 där Sturekatten ligger, mysigt fik!!! Ta höger till Nybrogatan från Humlegårdsgatan/Bruka så blir det nog nästa gata som korsar (till höger där).

Anonym sa...

Hihi!

Va roligt att du gillar att kika in mina fynd :). Det är ju jätteroligt att se vad folk fyndar, man får lite ideér och inspiration själv :)

Mmm...lät jättegott med lasagne! Det måste jag göra nån dag.

Jag la mig i soffan efter mitt inlägg och där vaknade jag nån timme senare, skönt att vila upp sig lite med en snabbsömn :). Tänkte jag skulle försöka hålla mig vaken till natten då jag brukar "prata" med min sambo via datorn då han ju är i USA och ligger 6 timmar efter oss. Då är det nätterna som vi har pratat på. Men igår hann vi inte med det för då somnade jag för tidigt..haha!

Ha en fortsatt trevlig kväll!