tisdag 27 juli 2010

Skräckslagen!!!

Visserligen inleddes dagen med ett hejdundrande åskoväder av det ljudligare slaget, men det som gjort mig verkligen skräckslagen och paralyserad är de olika blogginlägg som jag läst lite här och där, där folk tydligen SER FRAM EMOT hösten..!!!

Jag kan bara hänvisa till det som jag skrev förra året vid den här tiden,Inte för mig tack! Finge jag välja skulle jag alltid ha sommar!

Så dessa kuddar från Indiska, som köptes för 45 kr styck på rean, ska jag ha när jag ligger på soffan och njuter av sommarvärmen. Ingenting annat!
Och jo, det känns lite sådär att ha köpt färdiga kuddar, istället för att sy själv. Men jag räknade ut att om jag skulle kuddar i denna stil själv skulle jag uppnå en frustration som var mer kostsam än 45 kronor...





Och mina stolar har fått ett nytt lager vit färg som delvis täcker de tidigare framnötta partierna samt nytt tyg på sitsen. Det känns bättre såhär.

Nu blir det loppis!

23 kommentarer:

Grodmamman sa...

Nu blev stolen mycket bättre!:)
Förstår dig fullständigt angående hösten och jag vill inte heller ha höst än. Det jag saknar nu på sommaren är de där timmarna på kvällen när barnen lagt sig och jag kan sitta själv, eller med maken, och ta en kopp te och bara njuta av lugnet.
De där kuddarna hade jag inte heller gett mig på att sy själv. Inte för 45 kronor!:) Bättre att lägga pysselenergin på annat!
Kram

Edith och Jag sa...

Höstmänniska som jag är så hade jag mycket väl kunnat sälla mig till bloggskaran som önskar sig höst men faktiskt inte denna sommaren, i alla fall inte än. Har väl alldeles för mycket på gång utomhus för att längta efter höstrusket än men en eller två regniga dagar hade jag mått mycket bra av.

Stolen ser jättefin ut. Det gjorde susen med nytt tyg och lite mer färg. Härliga kuddar du har fyndat också. Kanske blir det fler fynd idag när det är vankas loppis.

Hälsningar Maria

Svenska inredningsbloggar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Levindas Värld sa...

Jamen det blev ju kanon med lite dovare tyg på stolen, skitsnyggt :)

Sen gillar jag kuddarna också! För mig är de mysiga och då tänker jag direkt på höstväder...haha! Jag gillar hösten för myset, men inte för tröttheten den för med sig!

Näe nu njuter vi massor av sommaren som är kvar :)

Vit som snö sa...

Du har alla mina sympatier i din känsla! Den vintern som gick vill man aldrig mer uppleva:( Näe, tacka vet jag sommaren!!!
Vad mycket fina inlägg jag missat hos dej, jag har inte suttit många minuter vid datorn i det sista... T.ex den fina pläden, ljuvligt!
O stolen, blev såå fin!
Kuddarna, jag kan inte tänka mej något värre än att sy såna, då skulle vi se åskoväder;)))
Ha det gott! Kram Cilla

Vårt hem på landet sa...

Riktigt snygga kuddar! Och ja, man hade säkert slitit sitt hår vid tillverkandet av dessa :)

Jag tycker sommaren har gått alldeles för fort. Snart augusti och jag har knappt hunnit med någonting annat än att jobba... Till hösten har jag ju dessutom inget jobb så jag vill hellre ha sommar!

Unknown sa...

Hej - helt enig - nå må vi nyte sommeren når den er her og ikke tenke på høst! Putene er så fine - men du kunne sikkert sydd like fine selv kjenner jeg deg rett - men 45 kr kan det jo ikke gjøres for:) I Danmark har vi jo ikke Indiska, men jeg vaR innom en Indiska butikk på ferie her i Norge nettopp for å se etter de samme putene - men ingen puter til meg... Fortsatt god sommer - nyt det i fulle drag! Klem; Heidi

hilma sa...

Jag hör till dem som ser fram emot hösten! *duckar*

Sommaren är så kravfylld så det blir skönt när man får krypa ihop i soffhörnet.

Jo sa...

Nej, herregud, nej, Inte höst nu, absolut INTE! Jag gillar hösten, men sommaren är ju allra bäst. Dessutom är jag ju bara inne i andra semesterveckan, så hösten får allt vänta lite! :)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Alla årstider kan ha sin charm, men jag längtar bara efter de årstider som innebär mer sol & värme.
Vår och sommar - det är de årstider som gäller. (Hade jag bott kvar i Luleå hade det varit endast sommar...våren är ju inte så existerande där uppe...).

Härliga kuddar. Jag har funderat på att sy något liknande, men då mitt tålamod är något kort gissar jag på att den där frustrationen du skriver om kommer infinna sig alltför snabbt för mig med. Kanske när jag blivit vuxen och lärt mig tålamodets gyllene regel... ;-)

House number 15 sa...

Fyndade du dina för 45.- jag fick ge 99.- och det tyckte jag var fynd:((

Jag vill också ha sommar länge speciellt när det är soligt och varmt som idag.

Kram C

Cathrin sa...

Du har minsann näsa för fynd. Blir nästan irriterad när jag inser hur mycket bättre rea ditt indiska alltid har. De där kuddarna har jag själv gått och spanat på. Min frustration över hemsydda kuddar överstiger alltid priset - oavsett hur billiga de är. (Gav mig på att sy något så enkelt som rutiga kuddar - rent ut sagt korkat. Varför trycks mönster ojämt?) Och jag håller med dig: jag vill inte alls ha höst på länge, länge (eller aldrig?)

Anonym sa...

Snygga kuddar & stoeln blev ju som ny nu:) Hösten kan vänta..vi har äntligen fått lite sol igen..Ha en lyckad loppis-tur:)
Milla

Glasbitar, lådor och gamla spetsar sa...

Nu har stolen fått en själ. Vilken skillnad! Säkert bäst och lugnast med ett enfärgat tyg till ett så utsirat ryggstöd.
Det där med sommar kontra höst... Sommar ännu i tre månader skulle smaka. Då blev den inte så kravfylld heller, som sign. "Hilma" och många med henne känner.,
Här målas by a proffs och jag njuter!

Norregård sa...

Hej!!
Jag längtar inte till hösten! Här njuter vi av sommaren;o)
Svårt att sy dom kuddarna för 45 kr!! Fina!

Kram Malin

Mor Grön sa...

Jag tycker också att stolen blev bättre i sin nya skepnad, mer levande. Men då hör jag iofs till skaran som definitivt tycker att det _kan_ blir för mycket vitt (och på många håll också är det!)
Gillade även den virkade mattan i ett tdigare inlägg. Ska fortsätta kika in på dina skapartips.

Systrarna Hjertén sa...

NEEEEEEEJJJJJ!!!! Jag vill INTE ha höst! Var vi mina föräldrars stuga idag, ute hela dagen utan faktor och inte ett röd fläck inte ett märke efter bikinin ens...suck!! Sommaren är FÖR kort!!

Nä, att sy såna kuddar kräver ett betydligt högre pris än 45:-!!

Mvh
Frida

Limetwig sa...

Ibland blir det bättre att köpa fast man själv vill och kan.... men så är det bara!!! :)
Ha det bäst dessa sista semester dagar! Åse

Lantmätarvillan sa...

Håller med på alla plan, jag har ju just börjat min semester!!! Imorgon ska det bli varmt och jag hoppas på strosande kring mina bardoms stränder på Mjökudden och kanske en tur till Blomsterlandet för inhandlande av vita sommarstenar till att lägga på ett fat.

Marita sa...

Va!! Gav du bara 45 kronor för en sådan fin kudde!!? Jag måste till Indiska i morgon....hoppas de finns i vår butik också!! Hur fina som helst, både sommar, vår, höst och vinter!
Näe, inte ser jag fram emot hösten inte! Sommaren är ju så underbart och alldeles för kort!
kram, Marita

Livet på Vestergård sa...

Ingen höst på länge ännu hoppas jag. Sommar och sol vill vi ha länge ännu!

Fröken Fräken sa...

Hej Hilma - och ni andra som tyckte att sommaren var kravfylld!

För mig är det precis tvärtom! På sommaren kan jag göra allt jag VILL, när jag vill. Vara ledig och ha sommar, man kan ju välja om man vill ligga ute och sola, pyssla inomhus eller åka på utflykt. Så fort hösten kommer så MÅSTE jag ju börja jobba igen, är tvungen att prestera, stiga upp tidigt osv. Och dessutom blir det bara mörkare och man är trött jämt...

Frida Bieberbach sa...

Hej

Vilka underbara kuddar!!!
VILL HA! Jag ska hålla utkik efter en knoppbräda till dig här i Småland ; )

Sommaren kunde väl allt få vara lite längre tycker jag! Inte blir man mätt på sommaren inte.

Ha en finfin dag!

Kram Frida