torsdag 23 juli 2009

Inte för mig, tack

Jag är en sådan som stretar emot.

Jag vill inte ha en massa höst- och vinterkataloger från olika postorderföretag i juli. Jag har inte den minsta lust att titta på vinterjackor när himlen är blå, termometern visar +23 och lavendeln blommar för fullt.

Jag tycker inte att det ska bli skönt att börja jobba igen och "komma in i rutinerna igen". Jag vill vara fri, göra det som faller mig in och tycker att rutiner låter så långtråkigt.

Jag längtar inte till hösten, frost, sitta under en pläd och mysa. Det ska inte bli skönt med omväxling och jag tycker inte att "alla årstider har sin charm". Jag vill cykla barbent, med vinden som fladdrar i mitt hår.

Jepp, ni kan lita på att jag kommer att fortsätta att streta emot, in i det sista!


34 kommentarer:

MITT VITA HUS sa...

HI hi vad bra sagt, bläddrade precis i H&m's höst katalog som damp ner här...Men å andra sidan jobbar jag hela sommaren så ingen semester här inte...Kram M

Vitt och Blått sa...

Fick HMs höstkatalog igår - håller med.. jobbigt! Jag har 2 veckors semester nu och då vill jag bara NJUTA! :) Ha en bra dag - kram E

Sara sa...

Håller helt med dig; ingen höst och vinter än tack! Sommaren är ju bäst :) Grattis i efterskott förresten!

Vackrare vardag sa...

Skriver under på alla punkter:)

Mari sa...

Jag har oxå fått katalogerna och sen finns dom ju på nätet, kläder har jag inte kolla men väl heminredning och nya lampan är från Ellos nya katalog, katalogerna ligger inplastade här hemma än så länge.

Stretar oxå emot...tyvärr hjälper det inte, attans snart augusti....vill inte.

Ha en dag, här regnar det och är jättegrått men varmt!

millandante sa...

Nej, det kan inte vara många som beställer ur de katalogerna redan nu... Hallååå...jag har inte köpt min bikini ännu..!
Fick mig ett gott garv nu på morgonkvisten när jag såg din kommentar inne hos Lilla huset på prärien... du är rolig du!!
Kram

Grodmamman sa...

Fick kataloger igår!
Vackra bilder och jag håller med dig fullständigt!:)
Kram

Marika på Odlingspyssel sa...

Gillar inte heller att kolla på höst och jul-saker (!) i juli. Men jag kan längta efter att få kura skymning :)

Madeleine Berglund sa...

Jag stretar också emot. Jag älskar sommaren. Ibland säger "förstå-sig-påare" att: "madde, du uppskattar inte sommaren om du skulle ha det året om". Då svarar jag: "Jooo, jag skulle njuta varje dag av att inte frysa, att inte behöva ha skor som alltid läcker in slask".

Ibland vore det inte så tokigt att vara lyxhustru, dels får man styra över sin egen tid, man har en man som jobbar så man får vara lite ifred men sällskap mellan varven. Ikväll tittar jag på somriga Ernst minsann. Kram Madeleine

S o F sa...

Stackare!
Här sitter jag med tända ljus i ösregnsmörkret och njuuuuter. Men jag tackar för den delen inte nej till en solskensdag imorgon heller.

Men för mig känns inte årstider så viktigt längre...på nåt vis.

Ha det gott!

Anonym sa...

Hi hi hemma hos mig ligger de oöppnade. Kan inte riktigt ta till mig dem heller.
Vill ju ha sommar först!!
kram kram

rustik charm sa...

Nej fy jag får ångest av alla dessa vinterkataloger, jag stretar emot jag med:)

Ha en bra dag, och grattis i efterskott.
Kram Kristina

Unknown sa...

hihihi... jag håller med. Inge vidare att kolla höstkläder nu. Men det är allt skönt med den höga klara höstluften oxå ;) Och kura skymning...
Kram Maria

Kristin sa...

Ha ha, kanske skulle bloggen döpas om till Fröken Tvärsemot? ;-) Nej, jag förstår vad du menar. Än är det ju riktig högsommar (även om den där höga temperaturen saknas lite här hos oss) och då vill man inte bli påmind om vinterjackor direkt.

Hur går det med tv-skåpet????

Kram kram från en annan motsträvig rackare,
Kristin

annashusidingtuna sa...

Håller helt och hållet med dig!Hösten kommer ju när den kommer och man behöver ju inte börja tänka på den förrens den facktiskt är här!
Kram Anna

Knaada.com sa...

Å snart kommer ungarna och ska sälja jultidningar... Men en positiv sak med hösten är väl ändå alla mysiga stickade plagg som kommer till butikerna, eller hur!?

tina | pepparochvanilj.se sa...

Jag är också en sån.... ohjälpligt en av de värsta såna som finns...

K R A M // t i n a

Emma sa...

Ja, nu börjar de dimpa in. Höstkatalogerna. Jag förstår hur du känner men jag är sådan som lätt blir "uttråkad" på en årstid. Älskar däremot när det växlar och hösten är bäst. Då är det nystart på allt. Det älskar jag! Dessutom trivs jag bättre i höskläderna än i sommarkläderna.

Så är det. Smaken är som baken och jag tycker du ska fortsätta vägra höst! :-)

Kram

Sanna sa...

Jag kan nog hålla med, nu vill jag inte alls se på höstkläder!
Det känns nog ofta som att det alltid ska vara så svårt att njuta av stunden. Leva i nuet. sommaren är så kort..Lite för kort. Man måste passa på att njuta nu.. Men det är väl en annan sak med drömmar? Jag drömmer om allt möjligt och drömmarna för en framåt..

Kram Sanna

Jenny sa...

Hej!
Hihi, lite småroligt inlägg faktiskt:)
Näe, det känns väl inte så jättekul att sitta o bläddar i katalogerna o kika på vinterjackor i juli..

Ha en skön sommarkväll,
Kramis Jenny

Vikeskärs hem och vardag sa...

Förstår hur du känner, jag längtar så jag dör efter min semester snart. Jag har tyvärr inte fått sommarkänslan riktigt för jag bara jobbar och här regnar det bara :( Men den infinner sig då och då iaf :)
Ja du, det där räcket verkar vara standard. Varför är den inte vit??
Jaja, Man kanske skulle sätta nästa år ett fint skydd.
Ha det gott, kram

StrandviksVillan sa...

Hejar på dig fröken!
Hihi!

Frida sa...

Jag kan bara hålla med. Jag vill inte heller ha några vinterkataloger nu. Nu är det ju meningen att man ska NJUTA av sommaren.
Kram Frida

Stjärnor & Champagne sa...

Ha jag visste att jag hade rätt om åldern...Eller hade jag inte det???!!!Näe fy höst och vinter vill vi inte ha, mera sommar. Kan lova att det var ett riktigt träningspass med slipers. Men kan ssäga att mina armar är helt slut.
Kramkram A

VITA NYANSER sa...

Jag håller helt med dig!!! Behöver inte sägas mer, så kloka tankar! Snygga lampor du har här nedan, helt in smak!!! Grattis i efterskott, jag har alltid velat fylla år på sommaren, fyller själv 24 dec = ).

Du, hi,hi....gula svampade väggar, det var faktist det som var i stugan när vi tog över, du måste ha någon telepatisk förmåga = ), plyschsofforna, nä, men nästan...= ). Så det blev ommålning direkt!

Ha det bra du roliga vännen = )!
Kram l-l

Grodmamman sa...

Det är väl oftast det som är problemet när man rensar och röjer, att bli av med det man inte ska behålla!:) Det är därför jag drar mig lite för att rensa i förråden, vill ju bli av med grejorna direkt!
Kram

Emelie sa...

Nu måste jag säga emot igen, haha, jag är en sådan där typ som älskar årstider :) Fast jag tror att du och jag har argumenterat om det här förr, hihi.

Åh vad jag är avundsjuk på allt ditt fikande förresten. Jag har varit galet sötsugen den senaste vckan och jag hade så gärna ätit upp dina kakrester ;) Imorgon blir det dock tårta för mig från mig eftersom det är min sista vecka på jobbet!

Bella sa...

Stort grattis i efterskott!!!

Så tråkigt att det var stängt när ni kom, känns det inte som om man skriver på hemsidan om det är stängt... Hmmm... man kan ju bli irriterad för mindre...

Visst är det lite tidigt för höstkataloger, fick H&Ms igår också, och jag vill inte att det ska bli höst ännu, känns ju som om det var igår som sommaren kom... Även om det tydligen bestämt sig för att ta en riktigt time out här nere på Västkusten, regn, regn och så lite mera regn, inget vidare semesterväder... men det är ju lika för alla så ingen idé att klaga :)

Ha det gott

Kramar Bella

Ha det gott

Ingmarie sa...

Lika svårt varje år att börja arbeta.men när man varit på arbetet någon dag känns det som om man inte ens haft semester.....

HA DET SOMRIGT!

DRÖMHUSET sa...

Jag hänger med :-D

Kram Sofie

Hanna sa...

Precis så känner jag också.
Hanna

Sigrid sa...

streta på, det verkar vara många som stretar så det kanske hjälper och sommaren får vara kvar!
Äntligen har jag fått lite pyssel gjort och fått mina gamla gardiner omsydda till kuddar och gjorda till tavlor med hjälp av min svägerska. Fyndade även en härlig stuvbit som fick bli tavla den med!
Kram
Sigrid

Madeleine Berglund sa...

Hej! Ja, själva målandet går ganska fort det är ju torktiden som gör att tidsplanen spricker. I regel finns det väl ingen tidsplan men man är ju milt uttryckt ivrig med att få det hela klart.

Själv har jag börjat sticka, jag gör det med sådan full koncentration att jag spänner axlarna på kuppen. Haha. Men det kommer bli så tjusigt när det är klart. Kanske att jag får viss hjälp av mormor mellan varven, vi får se hur det hela utvecklar sig.

Idag är det fredag, jippi!
Kram Madeleine

Martina sa...

precis som jag, mer sommar....!!

http://martyshome.blogg.se/2009/july/varning-langt-inlagg.html

skrev precis här om dagen skrev jag nästa samma sak!

ha en trevlig helg