lördag 25 juli 2009

En vacker ram

Ibland får man offra sig och stiga upp ohemult tidigt. Men ska man på loppis och vara där då de öppnar så är det bara att pallra sig upp 07.20. Och det ÄR tidigt, för mig, och särskilt när man har semester!

Dock kan man fråga sig om jag inte borde få loppisförbud, så mycket som har släpats hem under sommaren hittills (för det är ju fortfarande mycket kvar av sommaren!). Men det är ju nu det gäller att passa på. När folk är lediga röjer de hemma och således finns mycket mer att fynda på loppisar än annars på året.

Ett av mina dyrare fynd är denna ram. Men den var ju underbar. Den är stor, omkring 75 x 75 cm, har bred list och med en söt pärlrand runtom. Och konstigt nog gillar jag den här guldfärgen. Den är matt, i original och lagomt krackelerad på sina ställen. Så 80 kr kan man väl ge för den?

Och vad står ramen på? Jo, det spacklade tv-skåpet! Nu har jag också hunnit måla det!

Uppdatering! Det slår mig att det låter som om jag målat färdigt tv-skåpet... om det vore så väl! Har målat två varv och det lär behövas ett varv till. Och med färg som har en torktid på 20 h... ja, räkna på det ni...

18 kommentarer:

Milla sa...

Gick också upp 7.20 idag eftersom stora tjejen skulle på läger i en vecka. Ville ju göra frukost och mysa en stund innan hon åkte! ha en underbar lördag! Kram Milla

Lauras gård sa...

Jätte fin ram! Jag gillar pärlraden runt om. Kram Stina

Helen sa...

Håller med om att det är tidigt under semstern! Själv har jag bara en vecka kvar så jag måste nog börja vänja mig vid andra tider; börjar kl.7 första dagen dessutom!

Pia..... sa...

Hej du min inspiratör:) du fixar och donar..tack för det......och jag härmar :-),,Ha en skön helg..kram..Pia

Grodmamman sa...

Usch, det var tidigt!:) Jag gick upp vid halv tio!:)
Fast din tidiga uppgång var väl värd, ramen var jätte fin. Gillade också pärlranden runtomkring!:)
Ha en fortsatt bra dag!
Kram

Casa Loda sa...

Vilken fin ram du hittade, jag gillar också den matta guldfärgen, liksom pärlranden. Här pågår målning av sovrummet, så det blev ingen sovmorgon här heller.
Ha det så bra!
Annika

hilma sa...

Jag vill se TV-skåpet!!!!!!

Annas Lycka sa...

Så det målas för jämnan hos dig nu ...Trist med denna torktid...Men det är väl tur att det finns loppis att tillgå under torktid....

My shabby chic house sa...

80 pix var ett klart fynd!!
En blivande spegel nån gång kanske?

Nu ska jag måla en tallrikshylla till sagoböckerna i lekrummet...

kram kram
Mia

home by lina sa...

Ja, vad gör man inte för loppis =)Måla lugnt! Kram Lina

Lilla huset på prärien sa...

Puh, ja visst är det härligt med loppisar! Själv har jag hunnit med två idag under muttrande från mannen... Men du har rätt, det finns så mycket mer roligt på sommaren och så gillar jag de där "spring"-varianterna som idrottsföreningarna håller i. Där kan man verkligen fynda! Idag blev det ett par styltor till sonen för 5 kr! Fynd :)

Kram Jenny

Krydda Livet sa...

Ja jag håller bara med - vacker ram!!! Och väldigt fin bokstav!

Anki sa...

Skitsnygg ram! Då är det värt att gå upp tidigt om man kan göra såna fynd, hihi...
Men, vad har du för färg...20 tim torktid??
Ja, då kan man tro att det tar tid!

Kramelikram!

Em sa...

Skåpet kommer bli jättefint - när det är klart! Jag vet det är jobbigt att behöva vänta - men den som väntar på något gott...
Ramen var ettsjälvklart fynd! Jättefin!

Signe 1 sa...

Ramen var hur fin som helst! Igår var t.o.m jag på loppis minsann, kom tyvärr hem tomhänt, men åh så skoj det var!!:-) Bokstaven var oxå jättefin! Må gott! Sofia

Vackrare vardag sa...

Jo, det är nog så när det gäller sprayfärg. Har själv tänkt testa det flera gånger bara jag hittar passligt obejkt, för jag gillar verkligen att mönstret kommer fram på ett så annorlunda sätt. Men kommer då nog att testa någon annan variant av färg, oljebaserad vore kanske inte så dumt.

Ååh, så tråkigt med torktid på 20 h! Brukar också tycka det är så frustrerande, för det känns som att man alrig blir klar:)

Christina - Lantmusen sa...

Vilken trevlig blogg du har! Jag tycker ramen är jättefin, helt klart värd 80 kr!

En liten smula sa...

Hej! På tal om loppis så kom jag ju på att Loppishuset i Prästholm här utanför Råneå har ju öppet nu i helgen. Så har du inte besökt det så finns chansen idag, tror det var öppet 10-16.

Jag har inte varit dit men kanske hinner jag idag om jag inte får turen att jobba hela dagen :/. Jag hörde att där fanns mycket grejer och det var väldigt mycket folk.

Ha en trevlig söndag! /Sara