onsdag 11 juni 2008

Sommar i soffan
Äntligen har mina satsbord kommit på plats! Fast.. jag funderar lite på om jag skulle köpa en burk med vitt, matt färg och ta ett sista varv med det. Det känns som om de är lite för blanka..? Alla färghandlare brukar ju dock ALLTID avråda en från matt färg till möbler, och jag har inte riktigt begripit varför??

Det blev lite nya kuddar också. De med flera olika mönster på en och samma kudde kändes lite röriga. Jag gillar särskilt de vitakuddarna med små blommor på, mitt loppisfyndade tyg. Det nästan sjunger sommar om det!

Nu ska det bara bli sommar utomhus också! Jag har iaf bokat in semesterresan för i år. Adjö slantar från skatteåterbäringen...

12 kommentarer:

Linda -Galleri Palla sa...

Jodå, visst sjunger det om vardagsrummet nu :)

Ska man inte måla med matt färg?? Voffo dådå??

Tjohalia sa...

Vad fint och somrigt det blev! Kram Sandra

Anonym sa...

Vad fint det blev...så somrigt o härligt...
Jag tror (eller vet av egen erfarenhet) att det är mycket lättare att torka av en blank yta, den matta ytan är inte lika lätt att torka av, det liksom fastnar damm i det målade (fast det är torrt)...Jag läste någonstans att ju blankare färg man målar med desto lättare är det att hålla rent o torka av....kanske är det så, kram

Anonym sa...

Jag tycker också att det är vackrast med matt färg men precis som "föregående talare" skrev så ska det tydligen vara svårare att hålla rent. Jag brukar köra på halvblank, en "gyllene" medelväg...

Anonym sa...

Hallå där!

Det ser ju jättefint ut :)

Och som sagt så ger ju en lite blankare nyans en bättre yta samt smutsen fastnar inte lika lätt som på en matt yta. Men du kan ju slipa ytan lite lätt så får du ju den lite mattare, så har jag gjort på vissa saker jag målat :)

kram!

StrandviksVillan sa...

Härligt somrigt! Så mysigt med trasmattorna under borden!
Må så gott!

Sara sa...

Du har verkligen fått sommarkänsla i soffan!
Kram Sara

Anonym sa...

Tjoho!!


Ja det var verkligen ett bra pris på vägen så jag slet åt mig den på en gång jag såg den :)

Älskar att fynda, blir så glad när jag ser nåt jag verkligen tycker om! Tänk vad ting kan skapa glädje och underbar känsla :)

Åh, har du sytt, ser fram emot att se linnevepan!
Kram

Pysselprinsessan sa...

Jahapp! Skrev just en låååång kommentar å råkade radera... :( Få se om jag kommer ihåg allt... :)

Hihi! Jag som ville ha tre tyger på mina kuddar, men jag fick inte riktigt ihop det då. Men de nya kuddarna är minst lika fina som de gamla!! :)

Borden blev superfina i vitt! Rätt val så här i efterhand! Å såklart ska du prova med matt färg. Jag tror att färghandlare håller inne med en del av sanningen för oss dödliga... Lite som en konspiration ungefär. ;) Ibland funkar det ju hur bra som helst att göra tvärtom från vad de säger!

Ah, bra att du påminde mig om att hålla koll på Åhlens. Kanske måste ta en tur imorgon eller fredag. Har spanat in (sambon hittade faktiskt) en Umeåromantisk nästan-vaxduk med bjärklöv på. Lite lagom somrig alltså! :)

Å Hemtex måste jag kolla in åsså. Har inte varit där än. Nu kanske till och med skålarna är på rea! *hoppas*

Kramar

Anonym sa...

Vad somrigt och fint det är i soffan :0)

~Livet i byn

Mia sa...

Såg ett reportage i 25 Underbara hem om hur de sparat sitt typiska funkiskök men målat det i matt svart och det blev hur snyggt som helst. Så kör på tycker jag! Är inte jätteförtjust i blanka saker.

Vart ska du ta vägen då i sommar? *nyfiken*

Ja men guud visa det du vill visa upp, du såg ju att jag visade en gåva som mitt senaste köp. Det är ju bara på skoj, behöver inte vara hur strikt som helst! :)

Kram Mia

Anonym sa...

Precis som några sagt tidigare. Ju mattare yta desto svårare att hålla rent. Och eftersom ett bord ofta behöver torkas av så är det inte helt praktiskt med en matt yta. Men en oljebaserad snickerifärg, glans 15 skulle säkerligen kunna fungera i ditt fall.