fredag 11 juli 2008

Måla på en fredagTa en titt på väggfärgen i detta kök, för snart är den ett minne blott!

Jajamen, cirka 17.53 stormade jag igår in på färgaffären för att köpa tak- och väggfärg. Fast beslutsam som man var över att det skulle vara kritvit matt färg så var inköpen gjorda lagomt tills affären stängde kl. 18. Så snabbt går det aldrig på IKEAs tygavdelning, kunde man nästan höra att någon muttrade.

Nu är frågan, ska man tvätta taket innan? Taket målades om för sådär 6 år sedan när jag flyttade in, och då tvättade jag inte av det, vad jag kan minnas?? Räcker det kanske med att borsta lite sådär? Här har det inte rökts elller stänkt en massa, så så smutsigt kan det väl inte vara? Hur som helst måste jag inleda med en hel del spacklande. När de förbenade gardinfästena till det ena fönstret togs bort blev det en del hål. Men nu är de väck! De har irriterat mig sedan dag 1. Förutom spackel återstår en hel del bortplockande och städande innan man kan sätta igång. Det tråkiga förjobbet alltså.

Kl.17.35 Uppdatering. Jag lever farligt. Jag har målat taket en gång, utan att tvätta!! Allt ser lovande ut. Färgen har nu torkat och jag tänker vara wild and crazy och slänga dit färglager nr 2 nu.

10 kommentarer:

Pysselprinsessan sa...

Hmm... sådär vanligt nedsmutsade tak har jag själv aldrig tvättat innan målning. Men jag är kanske inte att lita på, jag lyckades ju inte med korgen... ;P Lycka till hursom! :)

Kramar

Jo sa...

Tyvärr skulle jag nog råda dig att tvätta taket.. :( Det är skittråkigt, men eftersom det är i köket, är risken stor att det är en del matfett i taket, även om du har använt fläkten. När du tvättar taket och förbannar mig får du tänka på att det är tråkigare att måla om taket inom kort för att färgen inte fäste ordentligt.. ;)

Lycka till! Kram

Saramedflera sa...

Jag tycker att du ska tvätta taket. Då är du säker på att färgen sitter sedan.
Kram Sara

Mamma med mera sa...

Det där låter som jag =) Har inte tålamod att tvätta tak och kan knappt vänta på att färglager ska torka. Vill ju se resultat fort =) Det har funkat bra i alla fall som tur är. Ska bli kul att se resultatet!

Ha en mysig kväll! Kram Pernilla

Lisas inredningsblogg sa...

Tror du gjorde rätt i att vara "wild and crazy" haha!
Hoppas att du står ut med all röra sen när färgen ska torka.. :D
HA EN TREVLIG KVÄLL!!!!

Joanna sa...

Yeay, hoppas att det blir ett bra slutresultat *håller tummarna*. Ja men man måste få vara lite crazy, semester och allt (det är ju då man ska släppa allt).
Ha en härlig målarkväll!

MO sa...

Jag är precis likadan, jag går snabbt på med pensel eller roller, o faktiskt brukar det bli bra, det tror jag ditt tak oxå blir, man vill ju fräsha upp det, inte för att det är skitigt utan att det gulnat lite....Förstår att det blev varmt för solen kom fram här oxå senare idag o då blev det varmt....Bion var faktiskt bra, spännande o underhållande, kramar

Linda P sa...

Kl. 22:52 piiip

Undras just hur många lager du har täckt köket med nu?? Det är lätt att gå överstyr när man väl står där med rollern i näven. -Äsch, där behövs nog en klutt till, tänker man och så doppar man rollern i den vita färgen ytterligare EN GÅNG TILL...

Skrattade gott när jag såg framför mig en viss Fröken storma in med bestämd blick i färgaffären, slänga upp portmonän (vissa kallar den plånbok) på disken och med is i blicken ropa: -Ge mig 5 liter kritvitt och det pronto!

Grodmamman sa...

Här har jag också målat kökstaket utan att tvätta först och det gick alldeles utmärkt!:) Lycka till med målningen, ser fram emot bilder senare!
Kram

Inspiration i vitt sa...

Det kommer att gå alldeles utmärkt och det kommer att bli så fint.Kram på dig/Ingela B.