onsdag 9 juli 2008

Oväntade fyndplatser

Rent principiellt tycker jag att vad det än är för väder på sommaren så är det i alla fall bättre än vilket annat väder som helst under vintern. Men regn nu igen? Idag var det ju dagen-efter, d v s dagen efter att jag sydde ny klädsel till mina soffdynor. Ett pillrigt och omständigt projekt, som inte direkt märks, eftersom man ju vill att de ska smälta in obemärkt. Då hade man ju tänkt vila upp sig i en solstol. Men inte då. De där solstolarna har bara blivit uppackade ur plasten och burits ut på balkongen, och jag börjar undra om det är allt de kommer att få vara med under sommaren?!

Istället har jag ägnat förmiddagen åt att rota i ett garage och förråd hos en mig närstående, och hittar en vas i turkos, ett pressglas på fot, en märklig duk och precis ett sådant diskställ som jag har letat efter sedan februari. Att man kan bli så exalterad för ett diskställ!

Men man gör ju fynd på oväntade ställen! Jag gick fina gator på Östermalm och tittade in i stort sett varenda inredningsbutik från Norrgavel till Kartell utan att hitta något som jag gillade. Så gick jag ned i t-banestationen och passerar en liten blomaffär och DÄR hittar jag en härlig kruka! Fast nog är det lite roligt, för ett par år sedan skulle väl en sådan här sprucken tingest aldrig sålts utan slängts direkt?


7 kommentarer:

Jo sa...

Hittade din blogg igen, efter att ha tappat bort den ett tag! :)

Visst är det kul att hitta bra saker på oväntade ställen? Det är som om fyndet blir ÄNNU bättre av att det var oväntat! Jag förstår din vurm för krukor, jag hade gärna samlat på mig fler om jag inte bodde i en lägenhet (med alldeles för mycket saker allaredan).

Ha det gott! :)

Linda P sa...

Huvaligen för guldtanter...

Själv har jag fyndat en liten vit vas för 10 spänn. Dock har jag börjat fråga mig själv var jag dka ha allting jag släpar hem. Inte bra när man börjar få sådana tankar. Så är skafferiet klart! Bildebevis finnes nu på en blogg nära dig..

Linda P sa...

BTW, grattis till diskstället. nu kan jag andas ut... :)

majbrittblom sa...

Hej hopp!

Tycker du har en fin blogg och hoppas det är okej att jag lägger till dig, som favoritblogg!

C

mia sa...

Hittade lite smått o gott i Ullared, har varit där alldeles för många gånger denna sommaren! :)
Hittade faktiskt en riktigt fin klänning, jag o en annan tjej tog de sista S så det var hur många tjejer som helst som var framme hos mig o frågade om jag verkligen skulle ha klänningen! Haha. Jag skulle titta på underkläder o fick säga till pappa att vakta klänningen annars hade den nog inte varit kvar.

Hur håller du upp i regnet?
Här är det helt okej, inte sommar men uppehåll iaf!
Kram Mia

MO sa...

Visst är det kul att man kan ändra sig o tycka om saker som man kanske ratat innan....fin o kul att du hittade den.
Här är soligt idag, fast lite blåsigt men jag vågar inte klaga...men visst är det trist med regn...
Jo lamporna kostade bara en tjuga, ibland kan man handla billigt...ha de bra o hoppas det slutar regna på dig snart, kram

Monkan sa...

Klä om soffdynor, det var inget litet projekt. Kul att du fick tag på diskstället, själv letar jag efter en bricka att ha under mitt diskställ. De vanligaste affärerna är avverkade, jag kanske ska kika på Stadsmissionen och liknande.

Oj oj du, hur mycket fick ni betala för övervikt på flyget hem från Stockholm ;-) Vad kul att även Herr Fräken fick fynda lite också, inget dåligt kap han gjorde.

Jag tycker jag känner igen namnen på affärerna som Fröken besökt :-) t.om Sandra & Anders klämde du in, vad kul. Såg att du tipsade en annan Stockholmsbesökande bloggare (kommer inte ihåg vem det var) om din favoritaffärer också, hmmm, kan du kanske också tipsa henne hur ni hanterade busstrejken för nu är det dags igen!

Jag är så nöjd med den bild du har på jycken nu, behöver inte nån ny bild. Om det inte går att få en signerad :-)

Tandkrämstuben var länge sen jag fotade, ganska precis fem år sen, när jag skaffat min första digitalkamera. Jag ska nog försöka få en kvällsbild på den under semestern.

Nä, inte ska man sy av tygerna, då har man ju inget att ha som bakgrund när man fotar skålar som jag :-) Tänk att jag fick användning för det röda t.om. Oj, jag måste ta tag i mitt tygskåp, min färgsortering har klara brister. Det där med ”fuskrullgardiner” får du gärna utveckla lite... vad innebär det? Är det såna som man ”trär”, som man rullar för hand, inga fjädrar? Lite gammeldags liksom.