lördag 12 juli 2008

Jag ska måla hela världen...

Lite lätt ledbruten ska jag snart sätta igång att slipa bort lite spackel, maskera kring socklar och köksskåp, och sedan kan man förhoppningsvis ÄNTLIGEN få sätta lite färg på väggarna. Taket ser i alla fall bländvitt ut! Jag tog och provmålade lite på en yta ovanför köksskåpen där färgen har sett vit ut. Sett vit ut, alltså! När den nya färgen kom på såg man att det var verkligen gulnande vit.

Det ser dock ut som om det kan bli ännu soligare och varmare ut idag, så det kommer att bli en intressant arbetsdag i köket a k a bastun...

Ett annat målningsprojekt är klart; den guldspräckliga urnan har nu förhoppningsvis blivit mer betonglik!
Ni ville visst veta HUR jag målade urnan. Jag har bara provat att måla mindre föremål så här så jag vet inte om det funkar på större saker som bord Madde. Först målade jag hela urnan svart, så att det täcker hela krukan och även en bit på insidan. Sedan blandar jag till grått i två olika nyanser som jag stöpplar på lite oregelbundet, först den mörkare grå och sedan den ljusare. Man måste vara ganska kvick, och man ska täcka nästan all svart färg. Det är bra att kolla in hur andra riktiga betongföremål ser ut och försöka härma det när man svampar på färgen (fast jag använder en pensel och tar bara lite lite färg i taget.) Som avslutning tar jag pyttelite vit färg på pensel och gör småsmå duttar med det lite här och där. Man bör ha ganska stort tålamod och ta ett par steg bakåt emellanåt för att kolla hur det ser ut.

12 kommentarer:

Anna sa...

Va fin urnan blev!!! Va roligt att få måla och göra fint, men kanske inte en solig varm dag :). Men vad gör man när man är sugen å ändra...haha!
Ska bli superspännanade att få se resultatet.

Ha det så bra!

Anna sa...

Ja jag och sambon hade det supermysigt i Sthlm och hann med så mkt skoj :)

Trötta i benen blev vi såklart men det är smällar man får räkna med...haha!

Ja, Lolodi var en mysigt inredd butik, tycker de är det allihopa sånna där mysiga inredningsbutiker i lantligt stuk, så himla härliga att bara gå omkring och mysa i :)

Hotellfrukosten var maffig, det fanns faktiskt allt, gott!

Ja man blir lite hemmablind faktiskt, det är först när man komemr hemmifrån som man verkligen, verkligen längtar hem och märker hur underbart man har det hemma :)

Kram!

Millas hem sa...

Åh, vad fin den blev!
KIan inte tro det är samma urna!
Ser att du har en påse från Pentik...fina saker där, var där när vi besökte makens alla släktingar, men då var vi över på Pentik i Finland!
Kram Camilla

Lisas inredningsblogg sa...

Nej men wow hur lyckades du med urnan???
Usch låter som om du är en trötter fröken :D Jag ska byta gardiner och fixa lite här hemma...ska bara softa liiiite till på soffan :D Slutar kanske med att jag gör allt tio minuter innan Benny kommer hem från jobbet..haha KRAM

Madde sa...

oh jag vill väldigt gärna veta hur du gjorde med urnan, har ett bord jag vill ska se ut som betong, Mvh Madde :)

StrandviksVillan sa...

Fantastiskt vad snygg urnan blev! Man skulle aldrig kunna tro att det är samma på båda bilderna.
Ha en skön helg!

Grodmamman sa...

Tack för kommentaren hos mig! Jag är likadan att jag kommenterar inte bara för att kommentera. Jag vill säga något som jag verkligen menar annars kvittar det tycker jag. Har börjat inse detta att jag hellre har färre, ärliga kommentarer än många kommentarer som skrivs bara för skrivandet skull.
Snygg urna du målat! Lät lite för avancerat för mig, men man kanske skulle våga sig på detta någon gång.
Kram

Hwita Villan sa...

Urnan blev ju helbra!

Ja det där med köket känns ibland som en evighetsföljetong. Jag har sån tur att svärfar kom upp... igen ;). Nu äntligen känns det verkligen som det är på gång och det är såå hääärligt! Lycka till med ert "köksande"!

Madde sa...

Tack för att du la ut en förklaring :) får se om jag vågar testa ;) ditt jobb blev iaf väldigt lyckat

Monkan sa...

Är du säker på att du målat och inte bara gått och köpt en till likadan fast snygg :-)

Jisses jisses vilken grej! Så otroligt påhittigt, genomtänkt, tålmodigt. Var du betongblandare i ditt förra liv eller? Hur kommer man hur man ska göra detta. Svart, å så grått, och så de vita duttarna på slutet.

Vet du, jag tror det var tvärt om, du hittade en snygg betongig urna och sen har du photoshoppat den till gräsligt guld ;-) Näe.

Jag är imponerad, värdsmästarklass tjejen!

Mari sa...

Så snygg urnan blev. Kul att du skriver ut hur du gjorde. Jadu! Här är en ledbruten till, idag har Cissie (grannen) och jag arbetat frivilligt i trädgården och det var inte lite eftersatt om man säger så. Har nog tillbringar 5 timmar där mellan skurarna och åskan. Ha en bra helg!

Axelina sa...

Urnan blev ju jättefin, vilken bra idé!:)