söndag 2 februari 2014

Att räkna vinter

En söndag då snön faller utanför, och vinden gör sitt bästa för att få snön att hamna överallt. Ja, då blir det en del hasande i för stora sockar, dammsugsfunderingar, clementinätande och stärkande tupplurar, för att sedan när det blir kväll kvickna till liv och vilja måla om vardagsrumstaket (Varför blev jag kvällspigg?). Och undra vart i hela fridens namn helgen tog vägen när jag står och väntar på flygtaxin vid 05.30 i morgon bitti...

Men tänk om jag bodde i södra Sverige, då skulle jag kunna stanna hemma från jobbet nästan hela vintern om man gav upp när det kom en decimeter snö! ;-D
Det vore inte så pjåkigt det... (Men är det inte så då att -5 i exempelvis Skåne är mycket kallare än -5 i Norrbotten? Tydligen finns det vetenskapliga belägg för att det inte är så. Och när jag tänker närmare på det, trots att det här med beräkningar och matte inte är min starka sida, så stämmer det ju. För vore det inte ungefär som att säga att en meter är mycket längre i Skåne än en meter i Norrbotten för övrigt?!? Mått är ju ingen ungefärlig vetenskap)

*gör mig beredd på den vanliga stormen av avvikande åsikter*

Ja, jag har i alla fall gjort en "fin-vink-tavla" till vintern. Och så går jag och tar fram den där dammsugaren då!


11 kommentarer:

Therese sa...

Alltså dessa väderkommentarer! Gillade ditt pyssel men nu ryker sidan från favoriterna... Flytta om det inte passar, suck!

Fröken Fräken sa...

Hej Therese!
Jag förstår inte riktigt vad du klagar på? Får jag inte tycka vad jag vill om vädret?
Nej, jag är inte så jätteförtjust i vinter och snö, men det finns ju andra anledningar till varför man bor där man bor.
Ja, jag upphör aldrig att förvånas hur olika man tycker om väder beroende på var man bor.
Och ja, jag skriver om det jag vill eftersom det är min blogg, och det var ju tråkigt att du inte vill läsa mer.

/Fröken Fräken

TezzTheMess sa...

Haha, ja det är då oturligt att du råkar ogilla vintern med tanke på var du bor, och att vinter råkar tycka det är extra trevligt att vintra där ;) men du lyckas med att ogilla vintern på olika sätt varje gång, och med referenser denna gången! :)
Kram Therese

Suz sa...

Ha, ha - du får tycka precis vad du vill om både väder och annat och du får gärna "håna" oss skåningar lite, som lider av snökaos efter en dm snö:) :) :) Jag upphör aldrig förvåna mig över hur media blåser upp det och att bilförare inte kan skärpa sig och ta det lite lugnt när underlaget inte är som det brukar vara! För det är ju helt riktigt, vi har inte så mycket snö vanligtvis och innevarande "vinter" kom ju bara typ två månader för sent. När den väl kommer blir det i regel på tvären med en massa drivbildning och sen bara slask med en gång. Så är det i Skåne, sen kan man gilla eller ogilla, precis som man vill:)

Jag läser gärna dina inlägg och är det något jag inte är lika intresserad av, ja då glider jag förbi och hoppas på annat nästa gång. För jag resonerar precis som du, på min blogg skriver jag om det jag vill!

Ha det gott och fortsätt på det sätt som du vill, med din härliga ton:)

Kram
Suz

Anonym sa...

Ooo, här blev det en livad debatt! Klart man ska skriva om precis det man vill, det är ju det som liksom är grejen med att blogga :) Och en liten tanke om det där med snö och skåningar: jag är norrlänning och har bott snart 20 år i Skåne och aldrig har jag snöat in så illa som här. 5 cm nysnö blir med hjälp av vinden lätt till 40 cm betonghårda drivor... Och skotta, det får man göra var femte minut. Då det är så fuktigt och alltid blåsigt här så känns -5° som -15 uppåt landet. Men det har sin charm! Så skånsk vinter ska absolut inte förringas.
Ha en finfin kväll!
Kramis!

Grodmamman sa...

Och här sitter jag och suckar över att det är plusgrader och att snön som kom i torsdags och fredags snabbt försvinner!:) Jag gillar ju snön och hade gärna haft kvar den ett tag till och hunnit åka lite skidor, men men.
Klart du skriver vad du vill på din blogg!
Kram

Cicci H sa...

Jag tror att kylan KÄNNS annorlunda längre norrut. Jag jämför med södra spetsen av Vättern som gör vintrar råa pga den myckna fuktiga luften...

HönaPöna sa...

å, vilken härlig tavla... och så gillar jag de där luren, jag kör med några av dem också, speciellt den där med choklad!

Petra / Popetotrora sa...

Älskar tavlan! Älskar!! Och vilken vacker handstil du har. En sån man bara drömmer om... :)

Madeleine Berglund sa...

Hej du!
Skymtar en lyckoklöver hemma hos dig. Det måste jag införskaffa inom kort. Närmare bestämt i helgen för då ska moi till Slottsträdgården Ulriksdal. Du kanske undrar vad jag ska göra där? Jo jag ska på afternoon tea, lovely lovely! Hihi.

Vet du vad? Det tog en massa år men NU äntligen har jag förstått mig på Morden i midsomer. Himla bra tycker jag!
Ha de!
kram Madeleine

Elin sa...

Föredrar den jämtländska torra kylan framför den råkalla sörmländska vintern, som tycks gå genom märg och ben. Men föredrar sedan den sörmländska sommaren framför jämtlands +13 C och snålblåst mitt i "högsommarn". Där får man välja vad man föredrar. Jag valde sommar! Tavlan var jättefin!