lördag 8 februari 2014

Here's looking at you Lisas bibliotek

Jo, det var ju den där glasgrejen som jag skulle visa. Ett loppisfynd som Lisas bibliotek nu frågat om två gånger, så nu får man ju ta och skärpa sig och göra ett inlägg om just denna glasgrej.

Så här ser den alltså ut såhär på kvällskvisten:



  

Jag gissar att det är en ljusstake för värmeljus. Och jag hoppas att det inte är någon futuristisk askkopp. Ingen aning om vem som tillverkat den, men jag hittade den på loppis för en tia tror jag.
Någon annan som känner igen den?

Nu ska jag ordna med clementiner, kuddar, värmedyna, thé och annat som man kan behöva om man är herr Fräken och är inne på sin femte vecka med hosta, bronkit och feber. Vi har ju varit så väldigt sjukdomsbefriande i den här familjen sedan början på december....

8 kommentarer:

Smultron på ett strå sa...

Jättefin ljusstake/glasgrej! Kan tyvärr inte bidra med nån idé om namn eller så på den! //kram maria

Lisa sa...

Underbar underbar!!!!! Jag gissar att det är en Jens quistgaard (eller en japansk kopia). Har tre snarlika i järn och därför tyckte jag mej känna igen formen.... Tror du gjort ett jättefynd där! Trevlig lördag!

Anonym sa...

Är nästan säker på att det är en värmehållare för kaffekannan i glas. Min mamma har en mycket lik från 70-80-talet. Funkar fint men botten på kannan blir förstås sotig.

//Ulrika

Hanna sa...

så fina bilder.
Hanna

Cicci H sa...

Vackert sken den ger! Skrattade du lika gott åt Sherlock Holmes när han var på lyset (milt sagt) i svensexan? Jag och sonen skrattade så vi höll på att ramla ur soffan...

Anci sa...

Fin den är ! Den ser härligt vintrig ut.
Ni får krya på er :)

Kram
Anci

Anonym sa...

Hejsan. Om jag inte har helt fel är den från Orrefors och finns i flera storlekar. Den är för värmeljus.
Hälsar Lena i Kalmar

Anonym sa...

Hejsan. Om jag inte har helt fel är den från Orrefors och finns i flera storlekar. Den är för värmeljus.
Hälsar Lena i Kalmar