söndag 6 juli 2008

Stockholm - shoppingfynd

Idag är det fortfarande trist väder, men idag ska det nog bli mer aktivitet än igår då jag mest drog fötterna efter mig, halvlåg i soffan eller läste i sängen.

Förmodligen är projekt 1 att sy fuskrullgardiner till köket av det smalrandiga tyget på bilden. Det har handlats rundstav så nu ska det bli av! Här är nästan alla tyger som köptes i Sthlm, jag glömde visst den gardin som köptes på Lagerhaus. Men vitt mönster på vitt tyg brukar inte vara så lätt att fånga på foto!



Uppifrån och ned:
1. Panelgardiner i ett mönster com är väääldigt likt Mairos Blomma. Jag kastade mig över dem direkt på Bolagret (Ringens köpcentrum, Söder. En jättefiffig affär med mycket skoj!).
2. Rutigt tyg från Linum (Barkarby Outlet. Lite krångligt att ta sig dit med kollektivtrafik, men där finns många outletbutiker för de finare klädmärkena och även Linum. Herr Fräken köpte 4 par J.Lindeberg jeans för 1200 kr totalt)
3. Randigt tyg från IKEA (också Barkarby. Detta tyg finns aldrig inne på IKEA Haparanda).
4.Annat rutigt tyg från Linum.
5. Randigt tyg i vit-grått från Bruka (Regeringsgatan vid NK).
6. Ett tunt blommigt tyg från Ohlssons tyger på Sveavägen.
7. Randigt-prickigt tyg från Gudrun Sjödéns butik i Gamla stan. Färgerna syns inte så bra men det är rosa, beige, vitt, olivgrönt och svart. Finfint!

Jag har inte bestämt än vad det ska bli av dem men det är ett härligt problem!

Några andra fynd eftersom en del av er har undrat vad det är för betongvitlök jag pratat om! Jag hittade den på butiken Sandra & Anders i Gamla stan, och den var ju bara så charmig (den är ca 15 cm i diameter). Bredvid gröna glasdroppar som jag köpte på Rosendahl, och så en zinkbricka från Granit



11 kommentarer:

Linda -Galleri Palla sa...

EOEOEOEOEOEOOE!

Det är svaret när man blir så glad som jag, som nu genast ska hoppa i tofflorna och springa bort till Åhléns. Tackar ödmjukast för tipsen!! Säkert är Åhléns dyrast, men jag kan ju trösta mig med att det inte kostar mig ngn bensin, endast motion :) (Jaja, det ligger exakt 1,5 minut bort). Seee ya!

Anonym sa...

Hej!

Va massa tyger du hittat, skoj!

Idag har vi inte sånt där soligt fint väder som det var för nån dag sen, så tempot är lite segare här hemma idag...hihi!

Jag och sambon sitter och planerar en 2 dagars tripp till Sthlm, vi ska bo på hotell i stan och sen göra nåt skoj med dagarna :)

Gå i gamla stan/stan, åka lite båt runt Djurgården och så vidare. Har du några bra turista-tips över vad man ska göra mer än bara shoppa i Sthlm? Du som nyligen varit där och turistat och allt, vad gjorde ni?

kram å ha en skön söndag!

Anonym sa...

Vilka härliga tyger, jag gillade verkligen vitlöken och de små glasdropparna, det var jätte fina!
Ha en bra dag!
Kram Rebecka

Sara sa...

Åh vad många fina tyger, det från Linum var sött.Glasdropparna var också söta.
Kram Sara

Anonym sa...

Vilka fynd!! Häftigt med betongvitlöken, bara ordet är ju roligt :0)

~Livet i byn

Anonym sa...

Oj, oj, oj!!! Vilken härlig lång lista på inredningsbutiker du gav mig, va roligt!!! STORT TACK för alla underbara tips!

Har skrivit upp dem + adress och tänkt ut dem jag helst vill besöka. Är ju trots allt bara i Sthlm i 2 dagar, fast det känns som att jag egentligen skulle vilja ha en hel vecka på mig...hihi!

Men det ska bli jätteroligt att komma iväg litegann med sambon min också så vi får lite minisemester ihop, ska försöka att inte trötta ut han för mkt med alla heminredningsbesök :)

Tack återigen och stor kram till dig!

Mia sa...

Du verkar vara hur duktig som helst på att sy! Önskar jag kunde det, hade knappt G i sysöjd på högstadiet och sen dess har jag nog inte ens sett en symaskin.

En vän på vägverket!? Ja, då blir det ju du som får ta på dig ansvaret att förgylla Sveriges framtida vägkampanjer! :)

Idag ska jag till Ullared med familjen- huh!
Kram Mia

svartataket sa...

vad mycket fint du shoppat !!!
Kommer bli jättesnyggt!

Anonym sa...

Jo, det händer saker hela tiden, men tyvärr inte så fort som man önskar emellanåt :)
Jag tror dock att köket känns rätt ok nu, bara jag får åka och köpa barstolar i rätt höjd :) Och så vill jag ju måla väggarna vita då det är två helt olika röda, flammiga tapeter som sitter där. Och så... :)
Jaja, en bit i taget!

Vilken häftig vitlök! Skulle nog pryda sin plats i vilket kök som helst!

Pysselprinsessan sa...

Vilken fräsig vitlök! (Fast den bör nog inte fräsas... Hihi! Varning för låg humor, eller vad!!?) Den var superfin! Å glasdropparna med! Jag är (konstigt nog) lite allergisk mot prydnader utan funktion men de där var superfina utan egentlig funktion!!

Ja, det där "funktionstänket" har ju resulterat i att de flesta prydnader i vårt hem är antingen växter (bra luft) eller ljusstakar (bra ljus). Jag tror att det är en reaktion på föraldragenerationens kärlek för pillermojs! Men nu börjar man ju uppnå den ädla åldern då man blir allt mer lik sina föräldrar, och det positiva med det är ju att jag börjar förstå charmen men (lite lagom) med pillermojsgrejor!! :)

Tygerna du hittat var ju jättefina! Jag blev lite inspirerad att ta en sväng på stan å kolla om det kan finnas nåt roligt till mig åsså! :) Vad tyckte du förresten om Lagerhaus i Sthlm? Jag gillar det i city mkt bättre än det i Umeå iaf.

Näe, nu ska jag skynda mig ut, för solen lyser för en liten stund! Ja, inte för att det är varmt men man kan ju jobba på fräknarna även fast man har skoteroverall på sig! ;D

Kram kram

Hannis sa...

Halloj Fröken Fräken =))
Oj, vad jag har kikat runt hos dig nu!
Mycket fint!
Bläddrade tillbaka för att få se stolarna före och kan bara säga att dom blev kanon!

Tack för tipsen om kalket.
Är döless på att skura med vanligt medel,det blir aldrig rent känns det som..

Ha en skön fortsatt dag/Kram Hannis