lördag 30 maj 2009

En utflykt

Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Så nu bär det snart av till Ikea! Tygstatusen ser inte så lovande ut, men jag hoppas att den visar fel. Kanske kan man även hoppas på lite fina växter, knoppar, kökshanddukar och annat smått och gott. Risken är inte så stor att man kommer hem med tomma påsar.

Nyligen lämnade den förträffliga Pysselprinsessan, som numera bor i Norge för ett tag, en kommentar hos mig om att hon var på jakt efter Norge-burkar. Jag hade inte hört talas om dessa, men dagen efter ser jag på loppis något som inte kan vara annat än Norgeburkar. Vilket sammanträffande! Jag knep dem. Förstås!




23 kommentarer:

Anonym sa...

Fina burkar.
Lycka till med shoppandet.
kram kram

VITA NYANSER sa...

Vilka fina burkar! Ska hålla utkik efter såna = )! Lycka till på IKEA! Alltid kul att gå en sväng där.

Ha en skön helg!
Kram L-L

Vickans vita ting sa...

Snygga burkar det där ;)Kul att du hittade dem! Lycka till På Ikea i denna värme :) Kram vickan

rosenskära sa...

Norge-burkar!? Ja jösses, alltid lär man sig något nytt. Fina var de också, får nog kolla nu när jag ska iväg på lördagsloppisen.
Ha en fin helg lilla fröken!

Kram/Lena

Emelie sa...

Åh vilka fina burkar! Och med lock och allt...
Såna hoppas jag att jag också springer på.
Håller tummarna för att du får en bra IKEA dag! Senaste tiden har faktitskt begäret efter IKEA svalnat för mig...Vet inte riktigt varför men det är så mycket i sortimentet som inte faller mig i smaken...Ja ja
Lycka till!

Ingrid sa...

Har aldrig hört talas om Norge-burkar, men fina var de!!

Ha en lyckad shoppingresa nu till IKEA. Jag vill också dit :0)

~Livet i byn

Jo sa...

Ah,norgeburkar? Alltid lär man sig nåt nytt! Fina var de iaf.

Hoppas att du får en bra Ikea-tur. Du lär väl hitta NÅT iaf när du är där... :) Jag behöver ta en sådan tur för att köpa lite ruckel-saker så det kanske blir en sådan nästa vecka. Om klänningen är klar då dvs... Pust! Varför kommer alla saker i ett sjok? Och varför är alla saker roliga, så man inte vill hoppa över nåt?
Vi är ute i rucklet nu och fortsätter att sträva mot att få ett hyfsat färdigt badrum till midsommar, så just nu ligger klänningen hemma och väntar. När jag väl kommer hem imorgon, är det sy och lämna klänning i början av veckan eftersom vi ska på tre (!) Springsteenkonserter i slutet av veckan. Hmm.. ja, så kan det gå om man vill hinna med allt.. ;)

Hoppas att du har det lite lugnare och att du hittar en massa fint på IKEA! :)

Beas sa...

Såna har jag ALDRIG sett tidigare! Är det någon mer finess med dem än att det just står "Norge" på dem? I vilket sammanhang har de använts tidigare?

Lilla huset på prärien sa...

Ahh så fina burkar!! Men ska du ge bort dessa fina till henne då? :) Det var mig en snäll en tjej. Har inte heller hört talas om dessa tidigare. Inte sett några heller för den delen *skrattar*

Ha en skön helg!

Kram Jenny

Nettan sa...

Hejsan fröken fräken! Nu så har jag läst ikapp lite hos dig! Mycket fint och inspirerande som vanligt!! Vilken himla tjusig tavla med spetsdukar, riktigt fin!! Hoppas du fick en lyckad tripp till Ikea..som sagt man brukar inte komma tomhänt därifrån!!
Kram Nettan

Grodmamman sa...

Fina burkar, har aldrig sett sådana förrut! Ha det så kul på IKEA! Har nog aldrig varit där utan att köpa något!:)
Kram

Anonym sa...

Har heller aldrig hört talas om dem! De var dock mycket fina!
Hoppas att du njuter av lördagskvällen!
Ha det gott! kram Anna

Sanna sa...

Vilka fina burkar du hittat!Jag längtar också efter att åka till loppis något tag. Får alltid "abstinensbesvär" efter loppis då jag kikar in här,haha.. :)
Ha en skön helg!
Kram,Sanna

Mitt smultronställe sa...

Norgeburkar.. har jag inte hört talas om. Där lärde jag mej något nytt!!!

Hoppas du har en bra helg, Kram Camilla.

Stjärnor & Champagne sa...

Ha din fyndare, jättefina burkar har aldrig sett dom förut. Spännande att se vad du har fått hem från Ikea. Undrar vad det kan vara för handdukar, kanske lite stjärnor hihi. Jag letar också tyg. Skall ha en vit soffa på landet och vill ha lite blått i kuddarna både blommigt och ränder.
Kan lungt säga att det blev för mycket färgt, men jag kommer igen.

Kramis A

Vit som snö sa...

Har aldrig hört talas om Norgeburkar trots att jag levt med en norrman i många år. (dock inte nu men vi är ännu väldans goda vänner)
Ikea, jaa, den som kommer ut därifrån tomhänt gör det bra! Tur att man har långt dit!
Shoppa på! Kram Cilla

Lauras gård sa...

Vilka härliga burkar! Jag har aldrig hört talas om dem. Är de tillverkade i Norge? Det här inlägget hade ju passat 17 maj på deras nationaldag... Kram Stina

Pysselpralinen sa...

Nä, jag säger som jag alltid har sagt (det senaste året)att IKEA lyckas verkligen inte med sitt tygsortiment. Jag förståår inte vad det är?! Finns det någon mening med att göra så fula tyger att knappt någon vill köpa dem? Är det på pin kiv IKEAS tygdesigners skapar så gräsliga mönster? Är det så att de sedan sitter på sitt kontor och fnissar för sig själva och gnuggar händerna av förtjusning över vetskapen att ha lurat på världens befolkning femtio olika skrik-grälla tyger?

Visst, ok, jag tycker också att en del tyger på IKEA är köpbara, men precis som du så oturligt upplevde så är de ju nästan alltid slut!

Tacka vet ja NY. Jag ska visa lite fler bilder därifrån tänkte jag, bla från butiken Moods, den som jag tror förekommer titt som tätt i Project runway. För mig var det dock ingen höjdarupplevelse där inne eftersom jag mest söker snygga bomullstyger att använda till inredning och ev. väskor och de framförallt förde andra sorters tyger. Men visst var det en häftig upplevelse att åka i den urgamla manuellt styrda hissen och bli avsläppt av den urgamla pickolon (som antagligen skött den där hissen sen huset byggdes nån gång på 1800-talet). :-)

Ja, NY är en häftig stad och det var en alldeles underbar resa. Nu har jag lite härlig energi att leva på och jag hoppas att den räcker sommaren ut så att jag står ut med Sthlm tills jag får flytta!

Mari sa...

Härliga burkar! Va bra att du hittade lite på fyndet, brukar vara dåligt för min egen del.
Trivs faktiskt jättebra med köket men det är nog mönstret i gardinen som gör att jag gillar det.

Jodå visst är det ett underbart fynd jag hittat, väntar bara på lite sprayfärg och jag hade lite dåligt med hemma för en gångs skull.

Klart du kan ha lite mer bokstäver...läckert!

Ha en bra dag!!

Hannis sa...

Kan tänka mig att du trots dåligt utbud kom hem med just en massa tyg!
Var där för inte så länge sen och skulle köpa blommor men tji!
Förvånad över att det nya stora i Uppsala inte hade mera växter...

Det här med att rensa!
Obegripligt att jag fått in så mycket på så liten ytan som i mitt förråd!
Men nu sörru,finns det plats för nya loppisfynd*skrattar*
Undrar i bland vad grannarna tänker,jag bär in och jag bär ut.

Norgeburkar!
Har aldrig sett,men dom var fina.

Tidsmästarinnan sa...

Duuu, vad snygga! Dessa har jag inte sett förut heller!
Nu blev jag loppissugen :-)

Ha en skön söndag!
Kram
Susanne

Mjuka sa...

Riktigt fina burkar, måste kolla efter sådana vännen!!
Riktigt snygga!
Kram Malin

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Jepp, det var dem jag menade! Å jag hittade som tur var ett par till mig själv nu i hegen! Tur! Annars hade jag blivit sanslösta avis! Haha! ;P Nu är jag på jakt efter riktigt stooora sådana (jag tror att de skall finnas ganska så stora iaf) så att jag kan ha tvättmedel i. Sambon tyckte inte att tvättmedelsburkar från House Doctor för 500 var befogat! Ibland har de dålig koll de där karlarna! ;P

Olivträdet var riktigt fint! Jag hoppas mitt står fint hemma hos svärmor! :) Jag tror kanske jag ska ta med det hit och ha ute efter semestern! Jag blev så sugen på ett som ditt som fanns inne i stan, men jag kan ju inte släpa det fram och tillbaka till Sverige i sommar! (Eller jo jag kan, men jag tror inte att jag får! ;P )

Vad fina ljusstakarna var! Vad var de för färg från början? Eller har du målat dem med mörkare grund! De blev ju super super fina!