fredag 30 maj 2008

Sängbord

Jag gillar när man kan hitta nya och oväntade användningsområde för olika saker. Jag har vänt en gammal sockerlåda från min farmor och farfar på högkant. Bredvid sängen står den och agerar sängbord. För att man ska kunna lägga grejer där på ett bra sätt har jag skjutit in en korg som passade storleksmässigt perfekt där.

Sockerlådan hade gulnat ganska mycket så jag vitlaserade den först. Jag har inte sandpapprat den, utan den lite ruffade ytan har fått vara kvar.

På andra sidan sängen står ett helt vanligt sängbord. Det var målat i en märklig brun, blank nyans. Jag gick lös på färgen med värmepistol (då går det undan!). Först betsade jag bordet, men sedan blev det vitt. När jag ska måla och det inte ska se helt täckande ut, brukar jag faktiskt stryka på färgen med svamp!

Märks det att jag har lite korgmani..?
9 kommentarer:

Joanna sa...

Nice. Sockerlådan blev riktigt fin där. Jag hade tänkt fixa en liknande låda att ha nedanför soffan till mina tidningar. Hmm nu blev jag kluven om jag skall lasera den i vitt eller svart.Vitt är ju snyggt för då lyser ju ev. stämplar igenom. Det blir till att fundera.

Saramedflera sa...

Superduperfin sockerlåda! Mysiga korgar du har hemma hos dig.
Kram Sara

Strandviks-Villan sa...

Snyggt! Jag gillar också att använda saker på olika sätt.
Så fint du hade ordnat vid fönstret i föregående inlägg. Undrar vad det står på vasen...?
Ha en bra helg!

Lisas inredningsblogg sa...

Tack, ja om jag ser till att komma igång och sluta blogga så blir det kan att fira ikväll :D
Korgmani har jag också, tyvärr har jag några som ligger helt oanvända.. synd! Så häftigt att du gjort om det, jag gillar verkligen din stil och att du så omsorgsfullt tar vara på saker som kommer i din väg! Trevlig helg!! KRAM

svartataket sa...

Vad fint det blev! Det bordet hade passat perfekt för ett projekt hos mej!! Har haft nästan likadant men jag tror jag varit snabb att slänga det..bläää

Trevlig helg!
kraam

Rebecka sa...

Det blev jätte fint att ha en gammal sockerlåda som sängbord, gillar att du laserade den också, gör att det passar in riktigt bra. Ha en bra helg!

Gårdsromantik sa...

Jag bara älskar sådana där lådor - har för mig att jag har en med explosivt tryckt på i trädgården - skickade just ut käre maken att leta!

Superfint med vit lasyr - så man ser texten!

Korgar är både vackra och praktiska! ;-)

Nyss hade jag två kvinnliga tidnigsmedarbetare här - dom har huvudet mer på skaft vad gäller inredning!

Kram Maud

mia sa...

Nice! Sockerlådan blev riktigt snygg ju. Vi har skaffat såna till kryddträdgården. Ser ljuvligt ut, mste fotas någon dag med.

älskar cola! Sitter o sippar en cola light nu och låter ilskan från idag rinna av mig. Man måste få njuta med, även om jag tycker jag njutit lite väl idag. Skyller på min röda vecka..:)

Hur är din helg?
många kramar Mia

Livet i byn sa...

Ha-ha du är för härlig du!! Inte bara korgmani utan målarmani tror jag minsann...

Du skulle vara här och hjälpa oss måla, jag som hatar allt som har att göra med en pensel...

~Livet i byn