söndag 18 maj 2008

Gardiner!

Jag insåg att alla kanske inte menar samma sak med trådgardiner. Mina fynd är alltså inte några sådana här. Utan nylongardiner med spetsmönster av olika slag, sådana som dök upp som ersättning för alla hemvirkade och knypplade spetsar under 50-talet och senare. Dessa finns i många hemska varianter, men då och då kan man dyka på sådana med potential.

Jag försökte fotografera min gardin, men när de är så tunna att de nästan är genomskinliga är det inte så lätt. Den har ett tryckt mönster, som blivit lite blekt, och uddkant. Helcharmig!

Jag satte upp nya köksgardiner i köket, men jag känner mig inte riktigt nöjd. Jag känner mig lite mönsterallergisk just nu, så fastän jag tycker att detta mönster är väldigt vackert och vältecknat, så åker de nog ner... Doftrankan som jag fick när jag slutade på mitt gamla jobb har jag fortfarande lyckats hålla vid liv. Blommande växter gör mig annars ganska nervös..

5 kommentarer:

Saramedflera sa...

Ljuvlig gardin, det är så somrigt med spetsgardiner. Fast nu är det mer höstkänsla iaf här i Linköping, 4 grader och regn, burr!

Elzie sa...

Jag tycker du lyckades bra med fotograferingen. Inte lätt att få såna med på bild. Fina ser de ut också. Jag brukar ha "trådgardiner" i köket, men tyvärr sydde jag dom alldeles för korta så jag tror det får bli en ny laddning snart.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Lisa sa...

Tycker att de ser jättefina ut! Nej verkligen inte den stilen som jag trodde, jag trodde det var ellos varianten! Vi är inte så mkt för mönster, men skulle vilja köpa några snygga gardiner, men jag är rätt kräsen av mig... haha... Blommande blommor gillar jag, fast jag klarar aldrig av att skötar orkidéer..de bara dör.. :( Hoppas att söndagen varit bra!

mia sa...

Bra tips du kommer med, vi får helt enkelt klanka ner på allt de har och erbjuda oss att ta över "skräpet" åt dem!

Jag gillar gardinerna! Tänkte faktiskt säga precis tvärtom, från att ha varit mönsterallergisk börjar jag nu omfamna det!

Kram Mia

Hannas form sa...

Hej!

Så fina gardiner...kul att ha hittat hit!
Tack för din kommentar!

KRAM
Hanna