måndag 26 maj 2008

Behålla eller måla?Dags att få in lite synpunkter på mitt dilemma!

Jag hittade två satsbord för ett tag sedan. De var då målade i gräsligt mörkgrönt, men jag gillade formen och tänkte att dessa kan man ju måla. När de slipats av visade sig dock de vara i teak, och jag säger ju alltid att teak målar man bara inte. Så vad ska jag göra nu?

Problemet är att teaken inte är i bästa skick, bordsytan är gropig på det ena bordet och på det andra saknas en stor flisa. De skulle behöva spacklas. Jag har dessutom två teakbord redan. Och jag skulle vilja ha vita bord. Hm, det låter som om jag redan har bestämt mig, men vad tycker ni?

Ovanpå står tillfälligt två betongljusstakar som man kan hänga på väggen. Mitt senaste ljusstakeinköp trots att jag sagt att jag inte ska köpa några fler på ett bra tag.

19 kommentarer:

Rebecka sa...

Vad underbara bord, jag skulle absolut behålla dom som de är men man ska alltid göra som man själv tycker, då blir det bäst =)
Vart har du hittat de där fina ljusstakarna? de var riktgt fina!

Joanna sa...

Jo visst var de snygga, men frågan är om det inte blir bättre om du målar dem (med tanke på att de är slitna). Men det är svårt, gå på magkänslan.
Ljusstakarna är de köpta från Former.nu? Snygga var de iallafall.
Jag har inte hunnit sy mina sittkuddar i helgen, lite synd. Men tanken är att jag ska ha stoppning i (svårt att hitta runda innerkuddar) däremot är jag tveksam till om det räcker med vanlig stoppning. De blir ju nersuttna snabbare än snabbast. Hur har det gått med dina kuddar?

mia sa...

Jag tycker de är fina som de är men om du vill ha vita bord är det ju det du ska satsa på.
Hur har din helg varit? Satt du som jag klistrad framför Eurovision i lördags? :)

Kram Mia

mia sa...

Aha, såg din kommentar precis. Nej det gick inte så bra för Sverige men jag gillar förändringen som sker i Europa att vi drar oss bort från att alla ska vara internationella och sjunga modernt och lika. Nu börjar fler och fler satsa på bidrag som visar den egna kulturen (titta på vinnaren!) vilket är vad det handlar om tycker jag. Dessutom tycker jag Perelli är äcklig så jag unnar henne inget. :)
Jag blev lite kär i piraterna från Lettland och Danmarks var ju kalas och vinnaren tyckte jag faktiskt var helt okej. Dima Bilan är ju en stooor kändis förutom här i Sverige. Söt är han ju med! :)

Kram tjejen!

Tjohalia sa...

Jag håller med dig om att det låter som att du har bestämt dig. Jag tror de kommer att bli superfina med några lager vit färg. Kram Sandra

Tjohalia sa...

Svar: Hihi, vad skönt att jag inte är ensam om att vilja köpa saker fast vi ska flytta. Har fått många kommentarer om detta från familj och vänner, tror inte de riktigt förstår hur roligt det är att inreda :) Kram Sandra

Sofie sa...

Jag röstar på måla vitt! Tror de skulle göra sig jättebra och bli väldigt söta i vit skrud :)

Fina betonglyktor!
Kram, Sofie

Linda P sa...

Jaja, visst har du bestämt dig!! Go for it...

MO sa...

Hade de varit i ett bra skick så hade jag tyckt att du skulle behålla dem så, för de är jättefina, men är de i så dåligt skick så tycker jag att du visst kan måla dem vita, det kommer bli sååå fint...vitt är aldrig fel.
Ja jag kan förstå att sådana dagar är jättejobbiga när man inte har sin mamma kvar i livet, det är så dubbla känslor en sådan dag...tycker även jag, precis som alla hjärtans dag som vi inte brukar fira direkt..kramar på dig

Saramedflera sa...

Hej
Jag skulle måla dem, vita!
Kram Sara

Livet i byn sa...

Jag tycker det låter som om du redan bestämt dig ;0) Det blir nog fint vilket som. Luslyktorna är så fina, har kikat på dem på nätet. Vart har du köpt dina?

~Livet i byn

Lisas inredningsblogg sa...

Hmm svår fråga, de är verkligen snygga som de är!!
Vilka underbart fina ljuslyktor! VARRRR har du hittat dem? :D KRAM

Livet i byn sa...

Svar: Ha-ha jag får nog köra med övertalning jag med ;0)

~Livet i byn

Mari sa...

Jag hade målat dem vita, tror det blir snyggt. Du redan teakbord men inga vita då är saken avgjord. Väntar på att få se resultatet.

Fröken Fräken sa...

Oj, det var många som gillade mina ljuslyktor! Jag hittade dem på min lokala blomaffär Växtriket, och de är designade av Cattis Steffensen (osäker på efternamnet, det var lite otydligt!) och ska tydligen finnas på former.nu. På mina fattades visst en del av utsmyckningen (gjorde inte mig något, jag kan istälet byta och sätta dit vad jag vill!) så de kostade bara 55 kr/st istället för 300 kr/st. Helt OK för min del!!

Pysselprinsessan sa...

Hmmm... Svår nöt hördu! Men om du tror de blir finare och mer användbara vita tycker jag att att du ska måla dem vita! Det skulle nog bli superfint! Fast de är ju även fina i teak!

Å jag håller med om att ljusstakarna var vällans fina! Det var ju bara bra att de inte var hela nu får du ju kreera lite själv! Hi hi!

Föresten kika in på min blogg, jag har något till dig! ;)

Kramizar!

Gårdsromantik sa...

Är de slitna så att det stör så tycker jag gott att du kan måla dem.

Kommer att bli jättefint.

Ljusstakarna var jättesnygga!

Kram Maud

Anna sa...

Jag tror de skulle bli jättevackra i vitt med nötning lite här och där :). Du kan ju alltid välja varianten att måla enbart benen och låta bordsskivan vara i teak om du gillar både och :)

Lycka till!!

Monkan sa...

Måla! De har ju alltså redan varit målade så då är det ju tillåtet :-)

Nu har jag lagt in en närbild. Skarp, absolut, men läskiga gula prickar när jag förstorar upp den. Fast det kan ju bero på att jag tog utan blixt. Hoppas det... jag ska göra ett nytt försök i dagsljus.