lördag 3 maj 2008

Loppisladdning

Här sitter jag i startgroparna för att ge mig ut på loppis! Vad är bästa sätten för att göra fynd alternativt stå ut med att gå runt bland massvis av bord? Jag skulle vilja säga..

1. Bekväma och oömma kläder och skor. Detta är inte rätta tillfället att klä upp sig, särskilt inte om man har tänkt göra fynd och pruta. Är du uppsnofsad är det inte så lätt att försöka få ned priset, särskilt inte om du handlar av "professionella". Och ska man rota här och där är det risk att vita byxor inte är vita längre. Och det blir mycket gå och stå..
2. Ta med måttangivelser nedskrivna på lappar, speciellt om du är ute efter något i möbelväg, för att säkert veta att det passar därhemma.
3. Ta med mycket småmynt och mindre sedlar. De flesta säljare är alltid på jakt efter växel, och har du mycket sådant kan du få en sak till bättre pris.
4. Ta med en bra väska eller påse med stadiga handtag!!!
5. Ta god tid på dig, fynd kan vara undangömda under bord eller långt ner i en låda. Det går inte att bara svepa med blicken över som hastigast.
6. Krasst: ta inte med dig småbarn eller personer som absolut avskyr att gå på loppis.

Här är ett annat fynd, den bubbliga filten Ofelia från IKEA. Den visade sig vara synnerligen elastisk och blev så stor att den räckte som överkast för en dubbelsäng. Och strukturen är ju bara för underbar!


7 kommentarer:

mia sa...

Det borde du verkligen fira med lite godis. Det känns såå skönt att få sånt gjort. Det funkar nästan som en mental städning med - man rensar skallen liksom!

Superbra tips när det gäller loppis! Om man är förberedd och har rätt skor finns det inget roligare!

Hoppas du får en mysig lördag!
Kram Mia

Saramedflera sa...

Tack för tipsen, de kan jag ha nytta av i sommar. Då ska jag ut och jaga på loppisar. Var filten dyr?
Kram Sara

mia sa...

Svara: det håller jag med om. Dessa tapeter är samtliga ganska "starka" så en vägg blir nog mer än tillräckligt. Tyvärr lär jag ju bo i hyreslägenhet länge till och då får man inte välja så en fondvägg lär dröja i mitt fall. Jag kan bara blunda o hoppas att jag hamnar på ett ställe med neutrala väggar! :)

Hoppas lördagskvällen blir mysig!
Kram Mia

Gårdsromantik sa...

Här snackar vi seriöst loppisproffs hör jag!
Hoppas det blev många fynd! Jag gjorde ett par ganska bra.

Hälsningar Maud

Tjohalia sa...

Vilka härliga tips, det ska jag komma ihåg! :) Kram Sandra

Pysselprinsessan sa...

Jag vill oxå gå på loppis!! Men jag har iaf fått "fynda" ett balkongbord och två stolar på Maxi idag! Så mankan njuta av solen som värmer gött här i Umeå!

Jag håller alla tummarna för många fynd!!

Kramar

Dessi sa...

så snyggt! och superbra med alla loppistips! går aldrig på loppis, men kanske ska börja? :)