söndag 17 maj 2009

Lättare att ge Norge 12 poäng

Hej alla bloggare - är ni ute i solen allihopa? Här kanske det blir en stund i solen framåt eftermiddagen, men jag är så rastlös så jag kan inte sitta still och göra ingenting någon längre stund. Inte när man vet att man har en massa idéer som man vill testa!

Här ska tuffa beslut fattas, som exempel: ska jag klippa av ett par gardinlängder och göra om dem till kappor? Vilka tyger ska bli kuddar? Ska jag flytta på sängen igen så att jag kan hänga en bokstavsvägg?

Och det som jag undrar över mest - hur tar man bort oönskad lukt?
I detta fall gäller det min kära sockerlåda från nedanstående inlägg. Den har, efter skrubbning med vatten och såpa, en viss doft av garage som jag gärna vill bli av med. Så HUR? Fortsätta att vädra? Jag har hört att ättika i en skål sa vara effektivt, stämmer det?

I väntan på att en riktigt blomning ska komma igång (det blommar varken hägg eller syren ens) så kan man ta in stora fång av blåbärsris. Härligt grönt, och man ser små blekrosa knoppar. Stearinljusen är bara till dekoration. Nu är här ljust ute från runt 03.00 till 22.30 så man hinner aldrig tända levande ljus. Tänk vad härligt ändå!



20 kommentarer:

Grodmamman sa...

Blev lite full i skratt när jag läste ditt inlägg! Är i samma stadie, ska jag baka eller ska jag sy lite kuddar, eller ska jag ta bort den där tavlan eller....
Det blir i alla fall bytt i våra sängar, tvättmaskinen går för fullt!:)
Finns det bara en sorts bokstavsstämplar på Claes Ohlsson? Var inne på deras hemsida och kollade och hittade bara dessa, men jag vill vara säker på att det är samma som du har!:)
Kram

Lisa.L sa...

Men så tjusigt med blåbärsris, det måste jag ta in =)

Emelie sa...

Hallå! Nu är jag tillbaka!Vilket härligt fynd - din sockerlåda! Och bara 30 kr!
Du kan hälla ättika direkt på träet, det gjorde vi.
Ser att alla bloggat när jag varit iväg så jag har lite att ta igen nu...
Kram Em

Vitt och Blått sa...

Visst är det härligt med ljuset ute! :) Ättika funka om man har oönskad lukt i kylskåpet t.ex., vet inte hur det drar ur lukt sådär ur en låda - prova! Härligt med blåbärsris, jag går också och väntar på syrenen och att liljekonvaljerna ska komma igång ordentligt! :) Ha en skön söndag - kram E

homebylina sa...

Ute i solen....ja när jag och min man kom hem från en romantisk weekend möttes vi av grillat ute på vårt trädäck, min pappa och hans sambo som varit barnvakt hade oxå klippt gräset, krattat undan de sista löven och städat garaget!! Vi måste verkligen åka bort oftare =)))Så ny lyser solen i hjärtat av tacksamhet! Ha det gott! Kram Lina

Compact Garden sa...

Vilket fynd du gjort..jag hade lovat att hålla igen lite på loppis innan vi vet om det får plats så mycket mer..men tänk om jag hittar en låda..va, det måste väl ändå vara förmildrande :)

Jag tror också att det fungerar bra om du tvättar den med ättika..

Ha en skön kväll/Anne

Emelie sa...

Härligt! Det vill jag se ett smakprov på - gardinerna i köket alltså...
Jo vi hällde ättika direkt på! Vi skulle försöka sanera kattkiss. Jag vet, inte så trevligt, men vad gör man inte för att rädda en trälåda, eller två. Det blir inga fläckar och ättika stanken dunstar så prova du...Lycka till!

Lena sa...

prova med ättika, stoppa lådan i en sopsäck och ställ i en skål med ättika och knyt ihop säcken låt den sedan stå nåt dygn. Lycka till

Anonym sa...

Åh så härligt det var ute i solen. Stod och målade i skuggan! ;)
du har härliga funderingar och det kommer säkert att bli jättebra när du väl valt!
Önskar dig en skön söndagkväll! Kram anna

Hannis sa...

Ättika är ett hett tips!
Det funkar på allt!

Okej Fröken...
Kan du dela med dig lite,lite av din energi??
Min har flugit sin kos!

Pysselpralinen sa...

Hej Fröken!
Tack för tipset om Project tygaffären. Jag har googlat lite nu och tror att jag hittat rätt butik, får väl se om jag lyckas hitta den IRL också. :-)

Nu är det dags att packa klart och kanske till och med kolla på ett sista avsnitt av Sex & the City före resan, bara för att riktigt komma i stämning. Och så ska jag prata lite med min reskamrat så att han verkligen förstår vikten av att jag får besöka ett tjog med tygaffärer på vår semester.
God natt!

Från koja till slott sa...

Ha ha, du är ju för rolig! Tycker synd om er som inte får dofta på blommande syrener ännu, vår buske har precis slagit ut, inte fullt dock, men den är så underbart vackert lila och jag blev jätteglad för det! Vi visste ju inte vilken färg den skulle bli, eftersom det är vår första sommar i huset! Hoppas du haft en bra helg!



Kram Pernilla

Stjärnor & Champagne sa...

Kan säga att shoppingen var nog roligare än judotävling. Lukten? Testa ättikan inte en aning om det hjälper men ättika är ju bra till det mesta. Visst finns det dom dagarna när tiden bara rinner iväg och det känns som att man inte har gjort något....

Kram Anne

MO sa...

Ja denna perioden blir det inte mycket tända ljus inte, känns mycket mysigare när det är riktigt mörkt ute, men blåbärsris är ju fint att ta in, lite grönt är inte fel...

Här har vi (mest maken med lite assistans från mig) satt gipsväggar inne i badrummet, ser lite bättre ut än när man såg isoleringen ;)...Detta projekt har nästan tagit knäcken på oss (mest mig) då vi har varit i kontakt med ett par hantverkare som inte är särskilt rädd om sitt rykte eller sina kunder då de lovar mycket mer än de håller, sånt gör mig GALEN....
Men imorron ska det komma en kille kl 08.00, ska bli kul att se om han verkligen dyker upp, ja du ser jag litar inte direkt på dem längre..

Ikväll har jag varit på smyckesparty som min brors flikvän höll i, fina smycken till bra pris, bra kombo enligt mig...hihi.

Ha de fint vännen, kramar på dig

Marits vita skrin sa...

30:- för den fina lådan, vilket fynd. Hoppas du blir kvitt lukten så vi får se vad du ska göra med den.

Kram kram

Bella sa...

30 kr för en sockerlåda, vilket fynd!! Gillar de gamla lådorna och vill ha en egen. Jobbade på en auktionsfirma under ett par år och det var nästan farligt för man hittade alltid en massa saker man vill ha...

Kramar Bella

Frida sa...

Hej!
Visst är det fint med blåbärsris. Jättefin sockerlåda du har hittat. Vet dessvärre inte om jag har något bra tips på hur man får bort lukten på jag hade nog provat att
vädra den lite till.

Hoppas du får en fin vecka!
Kram Frida

Myownhome sa...

Hej!!

Vad fint ditt blåbärsris ser ut! Mitt brukar bara bli torrt och tråkigt när jag tar in.. (Inga gröna fingrar här inte...)

Vad tråkigt med lukten i sockerlådan, men den går kanske bort med tiden. Hoppas det för den var himla fin!

Ha det bra!
//Johanna

Monkan sa...

Sockerlådan är ju urcharmig. Trist med lukten så klart men det verkar som att du fått tips som ska funka. En annan luktborttagare är att skiva gurka på ett fat, om det t.ex luktar i ett rum (eftersom ättika ju inte luktar så gott så man kanske inte vill ha det där man vistas) men när det gäller lådan så blir nog ättikan bäst.

Ah, svår nöt med olivträdet. Men om det klarar måtten för handbagage så ska det väl vara ok? Fast då får du väl inte ha nåt mer handbagage... Oj, det var inget dåligt uppdrag du gav mig, vakta i tio dagar, Äh, de har säkert förståelse på jobbet ;-) Din plåtvas blir jag avundsjuk på, skulle vara perfekt att klistra servett på :-)

Häftig spetstavla. Jadu, vad konstigt att vitt mönster mot vit bakgrund inte syns så bra ;-) men med uppklickad blid så syns det ypperligt.

Aha, så det var en ljusstake det snirkliga fyndet, den blev jättefin med vit färg. Jag tycker den är lagom som den är nu. Fast jag antar att om ditt andra alternativ är helvit så har du säkert ändå nån plan på att dutta i nåt svart eller nåt så att det blir helt enastående :-)

Det var sommar i Stockholm. För två helger sen var det faktiskt bikiniväder men sen dess... har det varit ruggigt. Skulle det råka vara så pass att man kan gå utan jacka på dagen så är det hur som helst kallt på kvällen. Visst går det bra med jeansjacka, med en fleece under :-)

Tack för lyckönskningarna om Village. Det blev dessvärre en flopp. Hur länge jag än stod och stirrade på tyghyllan så fanns där ingen "Salix". Totalt slut, suck. En Plan B börjar ta form

Vickans vita ting sa...

Vad härligt det ser ut m blåbärsriset i krukan :)Kram vickan