onsdag 15 juli 2009

Ljuvligheter

Nu är det ju såhär, att medan jag egentligen borde ägna mig åt vissa påbörjade pyssel så kommer jag på andra som jag istället ägnar mig åt.

Min plan var att bygga en grunka till sovrummet, men då den tvångsinkallade arbetsstyrkan (och med det menar jag herr Fräken) plötsligt blev upptagen av att riva en och annan vägg, så klurade jag ut en en skylt i väntan på. Den är gjord av spillbitar från brädgården, smala och tunna brädor som användes för att stapla de finare brädorna. Jag häftade fast dem i varandra med häftpistol (ett underbart verktyg, skaffa er en sådan om ni inte har någon!). Sedan målade jag de vita, och stämplade med bokstavsschablonerna från Panduro. Först provade jag att skriva för hand. Men helt ärligt - det såg inte bra ut.
Och lite ljuvlighet kan man väl behöva?

Och när jag nu egentligen borde ägna mig åt slutföra de där pysselprojekten ska jag istället åka till Ikea. Och egentligen är det inte jag som ska ha något särskilt därifrån. Tänka sig så det kan gå.





28 kommentarer:

Hannis sa...

Nog blev det ljuvlighet allt!
Fiiin!!

Japp,nu har semesterkänslan satt in.
Började banka på en hylla 23.30 i går...
Kom på att grannarna kanske inte uppskattar hammare vid den tiden=))
Så fortsättning blir i dag,fast först blir det solen.

Anonym sa...

Underbar!!!
Kram kram

Milla sa...

Verkligen ljuvligt! Du har så bra idéer! Kram Milla

Vackrare vardag sa...

Ljuvligheters ljuvlighet! Superfint! Häftpistol...hmmm... Hur ser månne en sån ut? Måste kolla. Hur stora är annars de där Pandurobokstäverna? De ser rätt stora ut. Höll på att köpa stämplarna från Claes Ohlsson en gång, men så konstaterade jag att dom var ganska små.

Känner igen det där med att börja lite projekt här och där:) Ha det gott på Ikea!

Susihus sa...

Superfin! Ja visst är det bra med häftpistol, det och limpistol är bra att ha grejer när pysselandan tar vid.

Ha det så bra på IKEA. Kram

StrandviksVillan sa...

Blir ständigt lika förstummad över allt du hittar på! Så fint det blev!!

Hmmm... Jag fick till julklapp en sån där graveringsmaskin, undrar när jag ska börja använda den...? Visst finns det många olika manicker att använda sig av när man pysslar :)

Jo sa...

Finfin! :) Smidigt att kunna återvinna skräpvirke till något så fint!
Jag har mest förstört saker så här långt på semestern. Igår rev vi ner hela sovrummet. Och lite av köket. Men jag kaklade lite i badrummet i förrgår, så lite produktiv är jag! och jag har stickat på min brorsons tröja... :)

Skoj med en IKEA-tur. Jag skulle kunna tänka mig att ta en tur dit snart, jag med!

Sanna sa...

Nämen så ljuvligt det blev!!Gillar även dina fina kuddar!
Jag var också i Ikea igår och glömde bort hälften av det som jag skulle köpa.. :)
Ha en bra dag där i pysselverkstan!
Kram Sanna

Aratorps Lena sa...

Mmmm, ljuvlig var ordet. Jag tokgillar din tallrikshylla också och de fina jalusidörrarna och...
KRAM!

Vitt och Blått sa...

Vad duktig du är fröken! :) Väldigt ljuvligt, jag håller med.. Jag har också några påbörjade projekt och hög ambition om fler.. Men först av allt gäller altanen nu, inga fler projekt som ska startas innan den är på plats. :) Sen blir det säkert några nya projekt till den - såklart! Vill göra några kuddar och trycka ord på och en stor stjärntavla till vardagsrummet. :) köksbordet ska målas och stolarna som är inne på lackering ska få nytt tyg på sistrana. Härligt!

Kraaaam E

Grodmamman sa...

Du menar väl inte att du påbörjar nya projekt innan de första är klara?;) Och en IKEA-resa mitt i allt?;) Har ingen som helst förståelse för detta beteende!:))
Jätte fin skylt du har gjort, jag har några brädor över, kanske skulle stämpla något på dem!?!:)
Kram

Helen sa...

Så ljuvlig den blev! Måste verkligen få ordning på min pysselplats som ska byta rum så jag kan pyssla ordentligt igen.

Sigrid sa...

Ooo me like!! fan vad najs den blev rent ut sagt! *sucktar*
Nu har vi, efter ett åskoväder på en halvtimme innan, stålande sol igen och havet ska besökas som tidigare idag senare ikväll med. Just nu blir jag uppassad av lillebror som lagar maten och en sambo som dukar! Det är väl det som är semester? ;)
Kram
Sigrid

tina | pepparochvanilj.se sa...

Super fint! Helt enkelt ljuvligt...
K R A M // t i n a

Vårt hem på landet sa...

Grattis till tyginköpet! Jag gillar det verkligen :)

Ska lägga jasminens zonangivelse på minnet!

Hemmaodlad gurka är helt fantastiskt!

Signe 1 sa...

Kanonfin! Blir lika impad som alla andra över din kreativitet och din känsla för inredning! Och för att inte säga din loppisådra, hihi. Här får man verkligen inspiration:-)Ser med spänning emot vad som kommer härnäst *ler*. Kraam Sofia

Bella sa...

Superfin!! Du är så duktig och påhittig, förstår inte var du får alla bra ideér ifrån, du är grym!!!

Hoppas du hade en bra shopping tur till IKEA och att allt går bra med rivna väggar och påbörjade projekt!!

Stor kram Bella

Anki sa...

Bara ljuvligt! Passade så fint där till dina ljuvliga kuddar!
Tänk vad man kan göra med några bräder o lite färg...ja, om man är Fröken Fräken vill säga 'ler'

Goa kramen till dig!

Mjuka sa...

Projekt överallt och är nog lite som du att jag påbörjar och innan det är avklarat så ser jag något nytt som jag vill påbörja och det måste man ju göra omdedelbums, eller hur ? "fniss"
Ljuvlighet it is!!
Kram Malin

Anonym sa...

Me Like U!
Kram Anna

Unknown sa...

Hihihi.. visst är det så. Handdukarna inhandlades på ikea för ett tag sedan.
Tänk, det visste inte jag att man kanske kunde få (köpa) spillbitarna på brädgården, perfekt för småpyssel. Ljuvlighet.. det behöver vi alla =)
Kram Maria

Madeleine Berglund sa...

Det är väl ändå typsikt, fira Victoria, fånigt. Kunde dom inte bara ha en vanlig familjemiddag?Jag som inte kunde sova igår heller. Nåväl, typiskt. Jag hade till och med köpt mandelkubb kvällen till ära. N skrattade lite och sa: det är du och alla gummor som köper mandelkubb.
Jag tyckte snarare att det var kul att N använde ordet "gumma". =)

Jag tänkte besöka Himla i Sickla, min N "hänger" det vill säga jobbar i Sickla då och då. Man kanske skulle passa på att tigga skjuts. Annars har Himla en outletbutik i Uppsala som jag brukar besöka flitigt tillsammans med min moder. Men vadå, vidga sina vyer måste man ibland.

För övrigt tänkte jag ta mig en tur till Panduro på söndag. På lördag är det loppis som gäller, tur att jag har bil som jag kan lasta full, mohahaha, vilken lycka för en sjukling som är på väg att bli frisk.

Häftpistol ger en halleluja moments med jämna mellanrum, en perfekt hjälpreda. Det lönar sig faktiskt att kosta på sig en bra sådan. Du är så duktig, din skylt är alldeles alldeles underbar liksom allt du tar dig an. Me love it! Kram Madeleine

En liten smula sa...

Jättefint! Jag fick tidigare inspiration (från dig) att försöka mig på såna skyltar. Jag fann några gamla brädor som skulle passa utmärkt till det. Det var bara det att en dag så hade min man plockat ihop en massa skräp och körde på tippen... Gissa vad han ansåg vara skräp!

Jag får leta vidare :) Idag besökte jag stranden i Rörbäck, någon mil från Råneå. Omgivningarna där såg ut att kunna bjuda på en massa spännande material så jag hoppas att jag ska kunna ta mig dit och samla ihop lite.

/Sara

Monkan sa...

Ah, vad bra att du målat på brädan, då kan de inte känna igen den, om de skulle sätta in nån deckare att spåra vart den tog vägen ;-) Vad fin den blev. Och där har vi den fina unika kudden! Häftpistol, ja bra, men lite läskigt tycker jag.

Åka till IKEA men ska inte ha nåt särskilt?! Eeeeh, rätta mig om jag har fel, men IKEA ligger väl inte direkt runt hörnet från där du bor? Jag behöver inget alls... men jag ska dit ändå :-) hör till mina fasta semesterinslag :-) Men det tar å andra sidan bara 25 minuter med buss.

Maria Lang-bok som du inte har läst? Finns det såna?! Jag läste varenda en som fanns på bibblan när jag var lite, och vissa mer än en gång. Undrar om man skulle ta en ny läsvända...!

Made in Persbo...Carina sa...

Göööörsnyggt! Antar att det inte duger med häftpistol modell vanlig att häfta småsaker med. Utan du har en mer rejäl historia eller?
Himla fiffigt i alla fall!

Ha det gott!
Kram, Carina

chokladblomma sa...

Vad snyggt!!! Måste nog skaffa mig lite roliga bokstavsshabloner jag med!

Chokladblommorna står hos mig i full sol, får vatten när det är torrt (!) och tvestjärtarna älskar att äta upp blommorna... Morr... Lite näring skulle de säkert må bra av också! Att övervintra den har jag inte lyckats med än, men ska göra ett nytt försök i år.

Ha det gott!
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej på dig!!!

Det blidde sååå ljuvligt sååå!!

ser ackert o rogivande ut!!

~~♥Kramisar Millisss!♥~~

Ulrika sa...

Så fint. Tänk vad man kan hitta bland allt bortslängt. Bara fantasin infinner sig.