fredag 24 juli 2009

Från guld till vitt

Det känns som om denna semester kommer att gå till historien som målar-semestern. Nu är jag igång och målar tv-skåpet! Himla roligt, för man ser direkt hur bra det kommer att bli (hoppas att jag inte får äta upp det uttalandet...) Som vanligt är det bara lite tråkigt med den långa torktiden som färgen har. Men då kan man ägna sig åt lite sidoprojekt!

Jag har till slut testat att spraymåla saker, nu när man kan vara utomhus och göra det. För det är oundvikligt att sprayfärg hamnar på andra ställen än det tilltänkta objektet... Sprayfärg passar bäst, tycker jag, när det rör sig om mindre, snirkliga saker eller då man inte vill ha penseldrag synliga. Jag skulle aldrig ge mig på att själv spraymåla en möbel. Däremot går brickor bra!

Fyndade en bricka häromdagen. Visst är det härligt med grönt och guld...inte.



Men jag gillade verkligen mönstret som var utskuret. Så, ett par duschar med färgburken och brickan ser istället ut såhär:





Molnen hopar sig vid horisonten, och det är nog bäst att snarast hoppa på cykeln och ta sig till loppisen innan man regnar inne!

34 kommentarer:

HWITA DRÖMMAR sa...

Men visst är det fint med grönt och guld, förstår inte att du valde att måla brickan..nej jag skojar bara det blev 1000 ggr bättre med vit färg!! Såklart.

Håller med att sprayfärg är riktigt praktiskt ibland när man ska måla. Typ små pilliga saker som är svåra med pensel. Kul att du kommit igång med skåpet, det såg riktigt tjusigt ut redan på sneak peak-bilden.

Trevlig helg!
Kram M

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så snyggt det blev. När det är helt vit kommer mönstret fram så mycket bättre.

Ha en fin fredag!

Tulipa sa...

Vad fint det blev!
Tyckte den blev super!

Sigrid sa...

Tusan vad snygg den blev!! :D
mumma för ögonen.

Kram
Sigrid

Martina sa...

oj...så fint de blev. du är så himla duktig!

Grodmamman sa...

Har aldrig testat sprayfärg, men det finns med på min "att-prova-på-lista"!:)
Brickan blev såå mycket finare i vitt! Förresten, vad blir inte det!?!:)
Kram

Anonym sa...

Tjing!Har också skrivit sprayfärg på handlingslappen för idag. Jag har en kompis som spraymålar mycket med lyckat resultat.Är för tillfället glad för mina nyinköpta stämplar,tack för tipset!Brickan blev toppen.PS.Faten från cafeet i Bäsna tr.gård var dock inte till salu men vackra.

Hannis sa...

Ser ut som keramik efter behandlingen med spray.
Läckert blev det!
Jag gjorde ju tabben att spraya i en påse i badkaret...
Glömde kolla om påsen höll tätt och hade ett grårandigt badkar i en månad=))
Måste ju prova sig fram.

Håller med dig i förra inlägget.
Vem behöver rutiner??
Jag vill fortsätta ta dagen som den kommer,på mitt sätt!

Karin sa...

Det var verkligen ett lyft med den vita färgen! Jättefint!

Jo sa...

Vad mycket du hinner med! :) Jag kör ju bara stora projekt just nu, som badrummet och har inte direkt "tid" för mindre pyssel. Vilket är jättesynd, för jag är pysselsugen!
Jag måste verkligen säga att lamporna du visade är grymt snygga! Du har öga för vad saker kan BLI, snarare än för vad de ÄR, det är en mycket användbar talang! :D
Nehepp, nu ska jag hoppa i arbetsbyxorna och se om jag kan klinkra det allra sista på golvet och kakla det sista på väggarna.

Sanna sa...

Vad snyggt!Jag ska nog också ta och köpa lite vit sprayfärg. Har tex ett par ljusstakar som jag kunde få bli vita. Väntar på att få se bilder på ditt tv-skåp och dina loppisfynd. :)
Ha en bra dag!
Kram Sanna

Tusenfröjd sa...

Den där brickan känner jag igen från det att jag var liten! Men så mycket snyggare den blev efter lite vit färg! Det är så enkelt med sprayfärg...
Myrten i sig är väl kanske inte så svårskött... utan det hänger på vattningen. Gärna undifrån på ett fat... en torka så är det nästan kört! De är ju så himlans fina och frodiga. Gillar att var ute under sommaren.
Ha det bäst!
Liv

Milla sa...

Jättefina pyssel som vanligt! Grattis i efterskott! Du har haft en underbar födelsedag ser jag... Ha en härlig dag! Kram Milla

Cecilia sa...

Verkligen fint! Ångrar nu själv att jag inte köpte en liknande på min loppisturné igår!

chokladblomma sa...

Bra mycket snyggare som vit!!!
Det lutar åt att jag sår skaffa mig lite sprayfärg jag också, ser så smidigt ut.

Hoppas att du klarade sig från regnet!
Ha det gott!
Kram

Vackrare vardag sa...

Vilken förändring! Bra mycket vackrare så:) Spraymålade ifjol en gammal silverbricka, men konstaterade att man får vara försiktig när man använder den, för den repar sig lätt. Kanske man borde göra ngt annat ännu för att fästa färgen... Men det där är säkert du expert på:)

Signe 1 sa...

Åhh vilken fin förändring det blev, vitt är ju så gudomligt, resultatet kan inte bli annat än supersnyggt!:-) Kram Sofia

Anonym sa...

Snacka om makeover!!!
Vilken underbar bricka det blev av en ganska så ful sådan.
Mönstret kom verkligen fram mer nu.
kram kram

Mitt skabbiga chica hus sa...

Fröken fix där:o) Själv tipsade jag om att måla om nysilverbrickor i vitt för ett tag sen. Såna kan man ju hitta för en tia och det blir riktigt bra! Eller porslin med porslinsfärg, jag målade om lila matteusfat till vackra vita uppläggningsfat:o)

Som sagt, allt blir bättre med vitfärg. Nu ska jag ute och ge fasaden en klick i kvällssolen:o)

Kramis!
Mia

Emelie sa...

Halloj på dig!
Den brickan blev ju riktigt riktigt snygg!

Frida sa...

Så fin brickan blev. Sprayfärg kanske man ska prova någon gång.
Här har det också varit uppehåll i kväll.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Bella sa...

Tänk vad lite vit färg kan göra... Så fin brickan blev!!!

Lite knepiga människor som hade den där affären och sommarloppisen... Man slutar aldrig att förundras över vissa männsikor det är en sak som är säker :)

Hoppas du har en bra fredagkväll

Kramar Bella

Lantliga drömmar sa...

Vilken make over!!! Nilla

Rosenvit sa...

Håhå vad snugg brickan blev.
Ska på loppis imorgon och ska hålla ögonen öppna för grejer att spraymåla!
Ditt förra inlägg håller jag med om tusenfalt. Vem kan tänka på vinterjackor mitt i högsommaren (även om regnet öser ner just nu) ?
Ha det härligt
Anna

Emelie sa...

Så fint att alla mönster är kvar ändå! Precis sådär man vill att det ska se ut när man målar ovanpå stuckatur i gamla lägenheter, ett tunt, fint lager som bevarar den vackra ursprungsformgivningen. Dessvärre är det inte hantverkare à la Fröken Fräken som är i farten när det gäller lägenhetsrenovering i Malmö. Du anar inte hur många gamla lägenheter som är sönderrenoverade...suck. Men ja, vad har du nu med detta att göra och varför får du stå ut med mitt gnäll? Av ingen anledning mer än att jag associerade till på det när jag såg din vackra bricka, haha, ibland svamlar man iväg.

Det var inte hotellet som guideboken varnade för utan området i vilket hotellet ligger men jag tror att det mest handlar om att inte vara dumdristig. Jag kommer ju bara att vara ute själv under dagen och jag kommer definitivt gå på de gatorna som klassas som säkra. Dessutom bor där ju massor av helt vanliga människor på det hotellet där vi bor och det är en väldig aktivitet runtomkring. Man ska helt enkelt undvika att gå ensam kvällstid och helst inte beblanda sig i några gängangelägenheter eller mucka gräl med någon knarklangare...

Helen sa...

Så snygg den blev!!!!

Marika på Odlingspyssel sa...

Vilken fynd med brickan, den blev verkligen urtjusig som vit :)

Monkan sa...

Grönt och guld, åååh jag njuter, inte :-) Spraya verkar så lyxigt, på grejer som du säger, inte möbler, men inne går det ju inte och nån bra plats ute finns inte heller för mig. Eller på Sergels Torg kanske ;-) Brickan var ju ett klart bra objekt för sprayning och blev jättefin.

Det där med regn och Frökens födelsedag. Jag kom på att det nog inte spelar nån roll hur mycket du än ber till vädergudarna, eller mutar dem med fantastiska bakverk... Det är ju bara att kolla i kalendern, det är ju fruntimmersveckan!

Inredningstidningarna utsätts alltid för mer eller mindre hård rensning hos mig. Dels för att jag vill ha sidorna i kategorier, som kuddar, gardiner, kort o paket, inredning, osv, men också för att det är så rackarns mycket reklam i dem. Är det bara nån enstaka sida som jag vill spara (sånt händer) så brukar jag fota eller scanna sidan, så att jag kan ge bort tidningen till nån istället. Fototidningarna däremot… finns många årgångar av många titlar… Rensning står på attgöra-listan.

Men visst är det dumt, för när jag bläddrar i pärmar så kan jag ibland undra varför jag sparat vissa sidor, och då kan man ju fundera över vad jag kan tänkas ha slängt, som jag kanske skulle ha gillat idag... Hittade t.ex en virkbeskrivning på en kofta där jag skrivit "gräsligt ruta och blomma, hitta på nåt eget". Skrivet när jag var 20, alltså härom året väl? ;-) och nu tycker jag att rutorna och blommorna är hur fina som helst!

Anki sa...

Supersnygg blev den...det gäller att se potentialen! Jag tror nog många hade gått förbi den brickan, men inte du, hihi...
Å se, hur snygg den blev! Återigen, det magiska med vit färg!

Ha en fin helg! Kramis!

Annas Lycka sa...

Så fint!! Måste testa...

Madeleine Berglund sa...

Titta så fint det blev!
Loppis säger du, låter mycket spännande!!!
Jag har beslutat mig för att Inte måla korgen vit trots mothugg från min N. Men det är Jag som har fått korgen och jag bestämmer över den. Som du säger, den är ju i så gott skick, fantastiskt!
Ska bli spännande och se om du gör några riktiga loppiskap! Kram Madeleine

Lycka är ~ Onnea on sa...

Så jätte härligt mönster i brickan. Den blev så fin i vitt! Vit färg gör under.
~Marita~

Emma sa...

Smart och snyggt. Om man bara kan börja med att se förbi den gräsliga färgen vill säga...det gäller att ha ögonen med sig och det verkar du då ha!

Johanna by hand sa...

Hej. Jag gillar den mycket bättre i vitt! härliga mönster och romantiskt =) /johanna