fredag 3 juli 2009

S E M E S T E R !

"Ja, ett sommarlov var långt lyckligtvis. Och det var den finaste uppfinning som någonsin gjorts, ansåg Kalle. Nog var det märkvärdigt att tänka sig att vuxna människor hade hittat på det. Att de faktiskt lät en gå där i solskenet i två och en halv månad utan att man behövde bry sig om trettioåriga kriget och sådant där ett enda jota!"

Här snackar Kalle Blomkvist visserligen om sommarlovet, och min semester är inte tio veckor, men euforikänslan är densamma!

Springer man då på ytterligare lite loppisfynd (dock ingen skymt av vare sig bord eller lampa idag heller) så är ju dagen helt enkelt på topp!! En charmant hattask i ovalt format och med etikett kvar måste absolut flytta in. Och detsamma gäller för en ruffig zinkblomlåda. Dessutom fick jag lite gratis tallrikar till mitt nästkommande pysselprojekt. Eller om jag ska göra lite tygtryck först?

Tänk alltså. Man får gå där i flera veckor, fri!! Jädrans vad här ska pysslas!





27 kommentarer:

Helen sa...

Grattis till semestern! Jag har också gått på semester idag.
Fina loppisfynd som vanligt!

Anonym sa...

Härlig lycka för dig med semester...själv är min korta slut men jag ska inte klaga. Jag är lycklig ändå.

Kramar

Madeleine Berglund sa...

God kväll! Gratulerar till semestern! Jag var ledig idag och passade på att gå på Granit, lovely lovely lovely. Jag blev alldeles till mig av allt fint jag såg. Slutade dock med att jag och N stod och velade om diverse inköp. Till sist köpte jag en vit penna och en diskborste i trä. Vilka inköp alltså, haha.

I tisdags trallade jag glatt med till Allsång på skansen, hade till och med poppat popcorn på spisen för att riktigt kunna gotta in mig i ett avsnitt av morden i midsomer. Vad händer? Jo jag somnar ifrån både popcorn och tv:n. Nåväl, på tisdag gör jag ett nytt försök. Men av det jag såg verkar det lovande. Som en modern version av Agatha Christie typ.

För övrigt, jag bara älskar din blogg, det är så kul att läsa det du skriver liksom att se på alla dina bilder. Det händer så mycket nytt och jag älskar det. =)

Ha de fint! Kram Madeleine

Lantliga drömmar sa...

Semester om två dagar ska bli skönt. Så får man hoppas på lite sommarloppis fynd. Nilla

Unknown sa...

Härligt!! Semester.. mycket pysseltid, hoppas bara solen kommer tillbaka för nu är det regn och åska. Det är skönt det med just nu ;) Fina loppisfynd oxå.
Kram Maria

Mitt skabbiga chica hus sa...

YIIIIIIIIPPPPEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Förstår lyckan. Och såna fina fynd dessutom.

Idag startar jag en liten loppisserie del 1 av 53 med mina fynd, hittills i sommar(!)Eeehh:o)

Njut nu ordentligt!

Kram Mia

Anonym sa...

Jag gläds med dig, vännen!
Ha det gott! Kram Anna

Anki sa...

Grattis till semestern...säger man så??!!
Iaf, måste vara skönt att känna sig som Kalle, hihi...
Fina fynd du gjort...hattasken är bara mmm...Vill ha!!

Ha det fint nu! Kram Anki

Smultronlycka sa...

Hallå!
Ååå så fina fynd!
Hattasken är underbar!
Längtar tills jag hinneer och orkar pyssla.
Har 2 veckor kvar att jobba!
Sen ledighet!!!
Sköt om dig!
Kram kram

Grodmamman sa...

Visst är det härligt med semester!?! Jag har jobbat min sista dag idag och för mig gör det inget om det blir lite halvtaskigt väder några dagar. Då kan man ju med gott samvete vara inne och pyssla!:) Fast sedan vill jag gärna ha sol igen.
Njut av din semester nu!
Kram

Villa Carl Larsson sa...

Åh vad skönt med semester. Hur har ni det med vädret nu då? Det är inte så fasligt kallt kanske? Jag hörde att det skulle bli sämre väder men den som lever får se. Jag tror att det blir bra ändå. Vi har varmt trots att det just nu regnar. Jag har fönster och dörrar öppna på vid gavel men det hjälper inget. Kan knappt andas inomhus snart.. pust. Men jaja... man ska väl inte klaga.

Ha nu en riktigt skön semester.

Kram Josefin

Stjärnor & Champagne sa...

Hoho vännen...Nu har jag missat lite inlägg här ser jag. Har varit frånvarande på bloggen och att lämna kommentarer.Vilka fina kuddar du har sytt, läckert på soffan. Jag är så inne på ljusblått just nu. Det är såååå fint. Och fyndat har du hunnit också. Gillar zinglådan.

Kram till dig från mig/ A

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Wow vilken snygg hattask. Och etiketten på gör ju liksom hela stora kronan på verket. Vilket fynd!

Marits vita skrin sa...

Hej tjejen.

Vad skönt att du går på semester....

Själv börjar jag få små ångeste över att jag börk´jar jobba den 24 augusti, hihi.

Du, vad är det för blå randigt tyg du sytt kuddar av?

Kram kram
Marit

Jo sa...

Vad härligt med semester! Själv har jag en veckas jobb kvar, sen är det min tur att få semester! :)

Vilken tjusig hattask du har hittat! Sådana ska man definitivt roffa åt sig om man kan! :D Det är bara att gratulera till fyndet!

Engelska Villan sa...

Å, hoppas du får en skön, pysslig semester ;)
Lycka till på loppisarna i sommar oxå!
Kraaaam Anna

Frida sa...

Så skönt det låter med semester. Jättefin hattask!
Kram Frida

Mari sa...

Blir lika impade varje gång över din energi, här ligger den på noll eller - noll. Tar väl ett par arbetspass till innan det är semester.

Ha det så gott!

Vackrare vardag sa...

Njut, njut, njut!!!

homebylina sa...

Ja, visst är det underbart med lååååång ledighet! Lycka till medd pysslet =)Kram Lina

Anonym sa...

Grattis och njut av ledighetn!
Asken var grym!!!
Kram kram

Milla sa...

Grattis till semestern. Har också gått på semester men ligger hemma med feber. Så typiskt, när jag hade planerat att åka på loppis! Kram Milla

Pysselpralinen sa...

Jag kan knappt tro det?! Menar du att det är 10 grader?! Jag begriper inte hur det kan vara sådana skillnader i landet. Nu vet jag inte om du blir ledsen om jag säger att det är 27 grader här och solsken? Förlåt.
Men jag njuter. :-) Igår simmade jag i havet och susade på cykeln förbi en kornåker. Vackert så det hoppar och dansar i själen.

Jag besökte också en loppis igår och tiggde till mig två papplådor. Utan lock visserligen men ändå. Gun som jobbar i loppisbutiken är nästan lite som en kompis. Och då kan man tigga till sig sånt som andra inte får köpa. Väldigt trevligt.
Fast några fabulösa hattaskar likt den du lyckades norpa har jag aldrig sett röken av.

Nu ska jag promenera till lanthandeln och köpa bilar och Expressens helgbilaga Leva & Bo och sen ska jag cykla till stranden. Det blir varken städning eller pyssel idag. Lat ska jag va!

Hoppas att solen snabbt vandrar uppåt landet, så att du framåt eftermiddagen kan njuta av en välstädad lägenhet som badar i solljus!

VITA NYANSER sa...

Vad härligt för dig med semester!!! Jag känner som du, A har fått semester och det är underbart!!! Nu har vi 5 veckor tillsammans hela familjen. Idag skrotar vi runt här hemma och jag passar på att ta igen lite bloggtid. Ser att jag har missat många fina inlägg hos dig. Men SÅ kul att kika in nu istället och titta på allt fint på en gång = )!!!

Ha det jättebra och NJUT!!!
Kram L-L

Mrs. b sa...

Visst är det härligt med semester - vår börjar nu med! Kunde dock ha börjat med lite längre sovmorgon... sonen kom in redan 5.45... arrggghh! Ja ja, bara bita ihop och försöka tänka bort tröttheten... :-)

♥ Pia... sa...

Hej..härligt med semester...nu har jag avverkat EN vecka...det snurrar fort dessa dagar..man ska hinna njuta OCH pyssla...har nyss funnit din sida den var otroligt inspirerande må jag säga..hur mycket pyssel som helst..jag har inhandlat en lera som jag såg du skapat av...det bara måste jag testa NU...ha de gött..kram...Pia

Vårt hem på landet sa...

Nu blir jag riktigt avundsjuk! Semester hade varit underbart eftersom det är på tok för varmt för att ens vara inne.

Ska bli kul o se vad fröken hinner pyssla ihop under semestern :)

Här är det syverkstad. Nya köksgardiner tillverkas (sys) med många pauser emellan så lär jag väl bli klar nån gång nästa vecka!