fredag 31 juli 2009

Spets igen

Jojomen, igår så gjorde man ett fynd som nästan uppväger att detta är den sista semesterdagen (mitt mål för dagen är att förtränga detta!).
Jag har länge letat efter ett nytt, fast gammalt, soffbord. Jag har vetat precis vad jag velat ha, ett klaffbord med klaffarna på långsidorna och med avsmalnande ben. Och när man vet vad man vill ha så är det alltid svårare att hitta!

Men igår så dök Bordet äntligen upp på loppis! Och för bara 75 kronor! Det var bara att slå till! Och bevaka bordet så att ingen annan skulle kunna sno åt sig det tills jag ordnat med eskort av det hem. Så, när ett målningsjobb har avslutats så har ett annat påbörjats! Färgskrapandet inleddes direkt, nu har man ingen tid att förlora. Verkar vara två lager färg på benen, ett senare i ljusgrått som är lätt att få bort med hetluftpistolen, samt ett i ljusgrönt som kan vara originalfärgen och som är väldigt kletig när man försöker få bort den.. undras vad det är för någon typ av färg?

I ett par dagar har jag och symaskinen arbetat ihop med att skapa lite nya kuddfodral. Har testat att dekorera med spets och volanger på lite nya och oväntade sätt. Jag vill inte ha det för ryschigt!





33 kommentarer:

Helena Dovier sa...

Snyggt! Jag har annars en välutvecklad allergi mot spetsar, men de kuddfodralen gillar jag :-).

Kul att du har hittat the one and only soffbord, och till ett så bra pris dessutom. Det blir roligt att se det när det blir klart!

Njut ordentligt nu av sista semesterdagen :-). Själv ska jag njuta av att det blir helg efter denna min andra arbetsvecka efter semestern.

Kram från Helena

Sanna sa...

Vilka fina kuddar!Hur har du fått text på kuddarna? Kunde vara roligt att försöka sy egna kuddfodral nångång själv. Grattis till det nya soffbordet!Jag vet hur det är att gå och leta..Har redan länge letat efter det perfekta skrivbordet.. :)
Ditt tv-skåp blev ju jättefint!Jag tänkte först att det var ett sådant skåp med stora dörrar där tv:n blir innanför dörrarna, men detta är ju fint och där ryms ju alla apparater innanför.
För mig är det också sista semesterdagen idag.
Kram Sanna

Hem och Lycka sa...

Vilka snygga kuddar! Ser med spänning fram mot att få se bordet!

kram Mia

Nettan sa...

Å vad det är trevligt när man hittar det man letat efter! Har faktiskt haft samma tur de senaste dagarna!..något kul som väger upp så här de sista regniga sem dagrna skall man väl ha?!
Kuddarna blev superfina! Precis lagom mycket spets! Vä'ldans fint med ditt tv-skåp oxå!!
Kram Nettan

Knaada sa...

Grattis till bordet!

Det brukar ju vara värt att vänta. Här lever vi med ett helt gruvsamt fult 80-talsbord i väntan på att det rätta pelarbordet ska dyka upp. Men jag har hopp...

Vikeskärs hem och vardag sa...

Fin fina kuddfodral... Här har jag precis fått hem spets som ska sys med :)
Kram

Kristin sa...

Hej hej! Klaffbordet blir nog kanon. Vi har ett som står i sommarstugan på Värmdö som jag tog med mig hemifrån när jag flyttade och började plugga och det har hängt med sedan dess (typ i evigheters evighet...*fniss*). Jag skulle så himla gärna vilja ha det här hemma men vi har ingen riktigt bra plats för det, tyvärr. Väntar med spänning på att få se ditt bord!

Kuddarna blev jättesnygga, precis lagom "gulliga". Mängder av spetsar tycker jag blir lite för gullepluttigt men lite grand här och där tycker jag kan vara fint. Vad har du sytt kuddfodralen av för tyg- linne?

Kram kram, jag har också min sista semesterdag idag... ägnar den åt att måla om sängen och min man ska måla sovrumstaket... sista ruschen innan "allvaret" börjar på måndag igen!

/Kristin

Grodmamman sa...

Så snygga kuddar! Har fått en del gamla spetsar av min mormor som jag inte vetat vad jag ska göra med. Nu finns risken att jag "lånar" din idé!;)
Vad kul att du äntligen hittade bordet med stort B! Ska bli kul att se det efter din förvandling. Tycker att det är så fint med klaffbord och skulle gärna ha ett jag också.
Kram

Erica sa...

vilka underbart fina kuddar

Mrs. b sa...

Vilka fina kuddar! Och bordet låter spännande - vad roligt att hitta något som man letat efter länge!
Själv skulle jag sy lite igår. Men nej, det var bara att inse att symaskinen inte mådde bra (nåt vajsing med trådspänningen), så den fick bli inlämnad på service. Hoppas verkligen dom kan laga den bara. Typiskt, när jag för en gångs skull skulle avsluta ett lite syprojekt.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så roligt att du äntligen bordet du letat efter! Tålamod är en dygd, som ofta ger utdelning! :-)

När det gäller spetsar håller jag med dig, det är viktigt att det inte blir för mycket och för "fjolligt". Det enkla är oftast det bästa.

Hoppas du får en riktigt fin helg!

HEMLÄNGTAN sa...

Vad duktig du är på att sy. Det är en av alla saker som jag verkligen skulle vilja bli bättre på.
Roligt att du hittade bordet som du ville ha. Jag väntar fortfarande på mitt skrivbord...
/Jenny

Linda -Galleri Palla sa...

Du kan tro att jag ångrar mig när jag rensat ut just gamla spetser o sånt, nu när man blivit med kolonilott. Supersnygga blev ju dina kuddar! Det blir till att måla massa möbler vita nu, så jag tittar inom o får lite inspiration framöver också :)

rustik charm sa...

Så fint det blev:) Brukar inte gilla spets men detta föll jag för, så vackert.
Blir lite nyfiken på bordet:)Ha en toppenhelg.
Kram Kristina

MO sa...

Vad söta kuddar du sytt...ja, du är min pysseldrottning nr 1, du har energi o ideér till tusen ju...

Vad roligt att du hittade drömsoffbordet, det ska vara du som har sådan tur ;) Ska bli kul att se det hemma på plats hos dig.

Jadu, jag har verkligen segat efter med bloggande, fattar inte vad det är med mig....Dagarna rullar på o tyvärr är inte vädret det bästa (det bästa för mig är ju då strålande sol o varmt så man kan ligga vid havet o sola o bad). Jag kommer lätt in i en liten smådepparperiod när jag tycker att sommaren snart är slut o jag vill liksom ha MEEEEER...

Jaja, ikväll ska det minsann grillas i alla fall, kram på dig

Brunkullan sa...

Låter snyggt det där bordet!!
Alltid skoj att hitta det där man letat så länge.
Själv letar jag slagbord. Är jättekräsen. Det ska vara gammalt, slitet, bli minst 190 cm utfällt och gärna ha orginalmålning kvar här och där!

Inte har jag sett nått sånt på länge, och de jag sett har kostat skjortan!

Susanne

S o F sa...

Vackert, vackert....

Du är duktig du! Punkt.

Ha det!

Lyktor och Tyg sa...

Snygga kuddar, här hemma får jag inte göra mer kuddar det sv'mmar över.

Ska bli roligt att se bordet.
kram Kristina

Mari sa...

Här förträngs det hej vilt...hemska tanke.

Var på secondhand igår och letade örngott men hittade inga, får kolla hos modern, tror hon har lite liggandes. Håller med dej inte för mycket rysch och pysch, lagom är bäst. Din blev lagom.

Ha det så gott!

Annas Lycka sa...

Riktigt jätte fint!!! Du är grym!!!! Kram Anna

Anonym sa...

Att sy så fint är en konst. Ljusa och fräscha toner, börjar nästan ångra mig jag som precis håller på att spraya ihjäl mig med svart färg på det mesta hemma hos oss. Ja,ja man får väl ändra sig igen någon gång. Kul med bordet jag är själv bordfreak!!

Lantliga drömmar sa...

Så fina kuddar! Härligt att du hittade ditt bord till slut. Nilla

Anki sa...

Haha, ja typ...hus!! Vänta bara till dom börjar måla blått o grönt...o jag sliter mitt hår o rabblar ramsor jag inte trodde jag kunde, hihi...Brrr, där är gränsen passerad för längesen! Nej då, vi har väl typ samma smak dottern o jag, men dom kanske inte vill ha allt vitt, hmm...Finns det andra färger, haha??

Vilka snyggisar du sytt...igen! & bordet, vilken lycka att springa på det rätta...till rätt pris oxå! Ska bli så kul att se det!

Ha det finfint sista dagarna i frihet vännen 'ler'

Kramelikram!

Unknown sa...

Lycka!! Tur att du fann DET bordet :)

Dina kuddar blev så snygga. Brukar ha lite svårt för spets, blir så väldigt puttigt nuttigt då. Men du fixade till en fin balans.
Trevlig helg
Kram Maria

anette sa...

Grattis till bordsfyndet! Kuddarna blev jättefina, precis lagom söta. Ha en trevlig helg!

dagenskreativa sa...

Kul att du hittade ett soffbord:) Så kul med loppisar!

Kram Anna

Ensamma mamman/Ögonblick och Tankar sa...

Hej!

Vilken underbar blogg du har och va ideér! Du gör så mycket härligt har jag sett. Blir lite avundsjuk på din kreativitet men härmar så gott jag kan =) Kuddarna va jätte fina.

Kram

Levindas Värld sa...

Vilka vackra kuddar du har gjort!!

Hoppas du känner dig nöjd med din semester, verkar som att du fått en hel del gjort iaf :)

Och va roligt att du äntligen hittat ett sånt bord du varit ute efter en längre tid, sånt känns alltid lite x-tra skoj :)

Ett snyggt tv-skåp har du fixat också, kanonbra!! Idag blev jag av med min stora skänk med överskåp som jag haft på Blocket ett tag men inte fått nå napp på. Men så idag ringde en glad tjej som ville ha det och jag blev av med den stora klumpiga mojängen.

Nu är bara problemet alla grejer som rymdes därinne, nu ligger dem på vardagsrumsgolvet och jag fick en herrans massa jobb med rensning! Men förhoppningsvis blir jag av med lite mer saker som har gjort sitt hos mig :)

Åsså får jag ju möblera om och piffa och greja i hallen och få det mer som jag vill ha det och det är alltid skoj!

Ha en fin helg!

Sigrid sa...

Lagom med spets och nu väntas det förstås med spänning på soffbordet! :)

Kram
Sigrid

Hannis sa...

Det var billigt för bordet om det är ett sånt som jag tror att det är.
Låter som att det skulle kunna vara gammal plastfärg...
Det är en kamp att få bort sånt.
Kommer du i håg skåpet som loppisen tänkte slänga?
Det var plastfärg.

Fina kuddar!
Lycklig blev min favorit.

Ska prova det där med bilderna.
Om det inte funkar då mailar jag dig,tack för att du är så snäll och erbjuder dig!

Anonym sa...

Vilka fräscha ljuvlingar till kuddar & en sån underbar blogg Du har!!

Agneta & Österlen

Villa Carl Larsson sa...

Så otroligt duktig du är på att sy och göra fina kuddfodral av alla möjliga slag!!

Emelie sa...

Jättesnyggt och ändå stilrent! Spetsarna hamnar i fokus på ett snyggt sätt utan rych och pych - I like!